Zajímavosti
Ilustrace

Ze vztahu do vztahu: V mládí jen sbírání zkušeností, ale ve stáří?

Pro někoho to může být doslova až životní vášeň, jiný nemá dlouho štěstí, a tak začíná a končí vztahy, které spadají do kategorie krátkodobých a vlastně i dosti povrchních. Je to ale nutné? V mládí se tomu říká jasně, sbírají se zkušenosti, člověk se takzvaně otrkává, připravuje se na budoucí život, manželství. Ale co když se navazují podobné vztahy i dál, dlouho po třicítce?

Výběr partnera by naopak měl úměrně životním zkušenostem být poněkud sofistikovanější a cílenější, takový, abychom se zase hned nerozešli…

Široké možnosti nám nedává jen online svět

Seznamovat se lze prakticky neustále – ať už je to na internetu, někde na koncertu, nezřídka i v supermarketu nebo jinde. Touha po ideálu je ale spíše proti lásce, protože vysnít si někoho dokonalého a pak ho chtít potkat zaručeně nefunguje. Dělání kompromisů je ve vztazích skutečně důležité, a právě z nich pak vzniká i pevné pouto mezi dvěma lidmi.

Musí být oba partneři stejně nebo podobně staří? Nikoliv, není jasně definováno, že musí být ze stejné věkové skupiny, alespoň ne v tomto místě a čase. Pro jednadvacáté století je zcela typická volba partnera z různých kategorií, nezřídka je tu i generační rozdíl. Jiné vztahy, které jsou ještě ze středních škol, se naopak rozpadají – mladí lidé se znají už roky, ale kolem třicítky se rozejdou, neboť zjistí, že každý chce od života, potažmo pak samozřejmě i partnerského vztahu, vlastně něco úplně jiného.

Když se ozvou biologické hodiny…

Ilustrace 1

Ženy po třicítce aneb touha po dítěti? Ano, mluvit o biologických hodinách je zcela nasnadě, takže se někdy stává, že rozhodnutí o životním partnerovi vezme za své a někdo, s kým se začnou vychovávat děti, je od vysněného protějšku poněkud odlišný, nejen povahově, ale nezřídka i vzhledově. Přitom, je takový vztah odsouzen od samého začátku k neúspěchu nebo není?

Třicátnice touží po dítěti možná až moc, takže se bohužel někdy nerozhodne docela správně. Biologické hodiny se však týkají určitě i mužů, někteří z nich se tolik bojí odmítnutí, že do žádného vztahu jen tak nespadnou. Bohužel, těžké to mají všichni a s každým dalším rokem bez stálého partnera je situace o to horší…

Vysnít si partnera není to pravé ořechové

Ilustrace 2

Možná jste si také naplánovali život dopředu až moc detailně a zjišťujete, že podobné procesy vůbec nefungují. Bohužel, pokud chcete potkat ideálního partnera, co vám bude sedět snad na tisíc procent, můžete se načekat i dlouhé roky – a vlastně možná až do smrti, neboť zázraky se moc často na naší planetě neodehrávají. Jde o otázku nabídky a poptávky, zodpovědnosti a hodnotového žebříčku, který se s rostoucím věkem přirozeně mění. A proč tedy neskákat ze vztahu do vztahu?

  • Dobrá pověst. Možná se často spletete, ale není pak dle okolí snadné dostat vás do postele?
  • Duševní kondice. Příliš mnoho rozchodů nám dává zabrat, i když vztahy ukončujeme my sami.
  • Dobrá nálada. S někým, na koho se můžete opravdu spolehnout, se po letech žije hezky, že?

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Měnit zavedené vztahy jistě není příliš zapotřebí, zvláště pokud jsme v tom našem docela spokojení. Na stranu druhou, kdo je sám, neměl by se začít zlehka seznamovat, aby mohl už na konci léta říci, že potkal někoho zajímavého? Originální online seznamka pomůže při hledání životního parťáka neméně spolehlivě, stačí registrace, vložení profilové fotky a pár pěkně sepsaných řádků, které napoví kolemjdoucím, kdo se v profilu vlastně skrývá.

Seznamování nemusí být vůbec složité

První krok udělejte po internetu a přestaňte se tak stydět. Ostýchavost je sice přirozená, ale musíte ji umět překonat, jinak byste nikoho zajímavého snad ani nikdy nepoznali. Nebojte se proto začít něco nového, protože už brzy může odstartovat vztah, který jste vždycky chtěli žít. Jak říká známé pravidlo, kdo se bojí, ten nesmí do lesa…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz