Zajímavosti
Ilustrace

Umět to dobře v kuchyni se v partnerském vztahu hodí!

Nechceme nutit ženám vařečku a zástěru, tyto překonané stereotypy do jednadvacátého století tak úplně nepatří. Nesmí jít o každodenní rutinu, která je nudná a úmorná, ale spíš o snahu někoho potěšit vynikajícím jídlem.

Vařit, péct a smažit určitě mohou oba partneři, výjimkou není ani společná příprava jídla – vždyť právě akce, které podnikáme dohromady, sbližují a utužují vztah. Vždyť je už po celé generace pravdou, že láska prochází žaludkem. A umět pár kulinářských specialit se vždycky hodí, protože partner něco podobného rád ocení.

Jídlo připravené s láskou chutná o to víc

Poznáme to! Když někdo dělá oběd nebo večeři skutečně s láskou, chutná nám trochu jinak, v každém případě lépe než v restauraci. A přitom může jít o jedno a totéž jídlo! Možná, když si k vaření pustíte oblíbenou hudbu, všechno půjde ještě o trochu lépe. A když necháte partnerku pro dnešek odpočinout a připravíte něco sami, pak už jsme na maximu možného. Pánové mají při vaření dobrou fantazii a nevaří vždy podle receptu. Pokud mají už v kuchyni jisté zkušenosti, může vzniknout poměrně originální a neopakovatelné dílo, takže proč vlastně ne?

 

 

Nespoléhejte se jen na polední menu restaurací nebo donášku pizzy až do domu. Každý někdy začínal, a pokud chcete partnera občas potěšit připraveným jídlem, pak směle do toho! Základem pro podobnou činnost jsou dvě věci – poklidná domácnost a také nějaký ten volný čas, protože většina jídel opravdu netrvá jen pár minut, a pokud si chcete s přípravou skutečně vyhrát, bude třeba obětovat spíš hodinku nebo dvě.

Hledáte nezávazný vztah?

Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména partnery na jednu noc.
cDate logotype img-responsive
cDate
Chcete experimentovat, chcete nezávazný vztah?
Flirtkontakt logotype img-responsive
Flirtkontakt
Flirtujete rádi? Chcete spíše jen sex?

Vaření nám tedy rozhodně nesmí zevšednět!

Je to spíš rituál než záležitost každého dne. To by se pak z přípravy jídla stala spíš samozřejmost než občasné zpestření. Přišli byste také o moment překvapení, u kterého partner nikdy přesně neví, kdy se bude konat. A to je přece hodně romantické, že? Jak ukazují i průzkumy, ve dvou třetinách domácností vaří žena – ať už vždy nebo téměř vždy. Přibližně u šestiny párů vládne v tomto směru rovnoprávnost, asi v desetině domácností pak připravuje jídlo muž.

Denní příprava teplého jídla čeká na třetinu domovů, vliv na podobnou věc má i region. V Praze nebo Liberci vaří muži poměrně často, ale pro Jihomoravský kraj to vůbec neplatí! Ba co víc, v některých případech matky vaří v rodinách něco jiného pro děti i pro partnera, což už je časově a psychicky poměrně náročná záležitost. Samozřejmě, kuchařské umění je vhodná záminka, jak sbalit chlapa, ale nic se nemá přehánět!

V kuchyni se umí dobře ohánět i slavné osobnosti

Pokud nemáte zrovna inspiraci, zkuste kuchařku. A platí, že nezřídka moderní kuchařky píšou i slavné osobnosti, které se chtějí rozdělit o své dovednosti a znalosti. Herečky nebo zpěváci vás s láskou navedou a inspirují, každý kulinářský večer může být něčím zajímavý. Společné vaření a společné stolování je však možná mnohem lepší než pozvání na večeři do restaurace. A v neposlední řadě, nezapomínejte na docela užitečný fakt, že si takhle můžete vypěstovat hezký koníček, jemuž se budete věnovat častěji. V čem je příprava jídla v domácích podmínkách lepší?

  • Bude to přesně takové, jak to máte rádi. Jasně, napoprvé se možná něco nepovede, ale postupem času připravíte i míchaná vejce na sto různých způsobů a získáte řadu dovedností.
  • Ekonomika také rozhoduje. Kolik peněz ušetříte, když si nebudete nechávat nosit jídlo až domů nebo večeřet v restauraci? Umět vařit a připravit alespoň pár jídel je cenná deviza.
  • Naučíte se o tom druhém něco víc. Láska je hlavně o toleranci a tím pádem i poznání partnerových nedostatků. Pokud je v kuchyni nešikou, možná mu jde něco jiného. A co mu vlastně chutná, když si představí plný talíř jídla nebo rovnou švédské stoly? Zjistěte si vše!

Není třeba vyvářet pro široké příbuzenstvo, udělejte se v kuchyni vzácnějšími. Můžete zkusit společně pár videokurzů, a pokud jste nezadaní, zkuste se seznámit třeba právě ve škole vaření. Nikdy totiž není pozdě začít a s vařečkou v ruce a zástěrou kolem pasu možná budete víc sexy, než si vůbec myslíte!

Koho potkáte na seznamce?
Amálka Hledám spřízněnou duši
Amálka  Hledám spřízněnou duši
Napiš mi
Viktor Hledám vážný vztah
Viktor Hledám vážný vztah
Napiš mi
Tereza Hledám přítele
Tereza Hledám přítele
Napiš mi
Rudolf Hledám lásku na celý život
Rudolf Hledám lásku na celý život
Napiš mi
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz