Tipy pro ženy
Ilustrace

Ženy a různorodé zlozvyky mužů, to je zkrátka věčné téma

Co je to vlastně ten zlozvyk? Definice je poměrně jednoduchá, jde o navyknutí si pravidelnému opakování nějaké činnosti, která není zrovna v pořádku pro naše zdraví nebo rozčiluje sociální okolí doslova k nepříčetnosti.

A to i přes to, že se je podobných věcí hodně těžké zbavit. Jde třeba nejen o kouření, ale také ponožky hozené vedle prádelního koše či mlaskání při jídle. Doslova nám lezou na nervy, přesto však k partnerům někdy patří a ze dne na den se s nimi jen tak něco dělat nedá. A dost možná, kdybyste vše probrali napřímo, toho druhého prostě bytostně urazíte. Takže, co s tím?

Vážný vztah, to je především určitý kompromis

Do zdravého vztahu určitě patří humor – a často by jej měla být pořádná porce. Pro některé partnery to ale znamená třeba posílání vtipných SMS po celý den. V době neomezených tarifů jde v podstatě o haléřovou položku. Co hodina, to veselá zpráva. Vše je vlastně v pořádku, až do doby, kdy to stále přijde vtipné oběma. V opačném případě jde spíš o jeden z problémů, o kterých by bylo lepší si přeci jen trochu promluvit. Problémy totiž s oblibou eskalují do konfliktů, jež na sebe berou dosud netušenou podobu. A co ještě nás může trochu rozhodit?

smích

  • Jackův smích. Přesně ten, o kterém se zpívá v jisté písni staršího data vydání. Hlasitý a hodně bujarý způsob zábavy může některé lidi na veřejnosti přinutit zvednout obočí. Zvládnete to?

  • Vztah k čistotě. Může jít o toleranci zvířecích mazlíčků v posteli, která druhého z partnerů vůbec netěší. Ale třeba také špinavé ponožky, snad jakoby schválně se válející těsně u koše.

  • Zpěv. Nebo alespoň pokus o něj, v autě, při zapnutém rádiu. Poprvé to může být vtipné, podvacáté už jaksepatří otravné. Zvlášť, když partner ani zbla neovládá jazyk písňového textu.

Pánové mají ale samozřejmě ještě mnohem víc zlozvyků, i když oficiální statistiky neexistují a černé puntíky se za ně dávají spíše v duchu. Třeba ten týkající se čísel. Prostě vypadnou z hlavy klíčová data, ať už se týkají vašeho prvního rande, což se snad dá ještě odpustit – ale třeba také svatebního dne, což je už přeci jen trochu na pováženou. Má sice přehled o sportu, možná dokonce až takřka jako hokejový komentátor, ale tohle mu bohužel uniká. Někdy se zdá, jako by dokonce zapomenul i na narozeniny nebo jmeniny. Ale jindy zase příjemně překvapí malým dárkem, bonboniérou či květinou.

Jindy je z rýmy skoro až na umření…

Mužská nejvážnější nemoc na osm písmen. Otřepaný vtip, jehož pointa zní jednoduše – rýmička. I drobné nachlazení totiž dokáže řadu mužů úplně vykolejit, nechtějí nic zanedbat, nemohou si dovolit prostoje v práci nebo nemoc takzvaně „přechodit“. A v partnerském vztahu tím jde své přítelkyni nebo ženě doslova na nervy. Odborným termínem by se řeklo hypochondr, ale bohužel, on tomu prostě spíš věří.

rýmička

Jiní pánové jsou zase trochu moc nahlas, když se to zrovna nehodí. Nemluvíme teď ani tolik o ložnicových záležitostech, jako spíše o sportovním fandění. Jde samozřejmě spíše o sezónní (rozumějte květnovou) eskapádu, ale poslouchat výlevy na adresu sudího nebo hráčů je někdy o nervy. Zvlášť, pokud děláte nějakou důležitou práci a musíte se na ni samozřejmě soustředit víc než kdy jindy.

Špetka uznání partnerce by asi vůbec neškodila

A v neposlední řadě, je to i neúcta k tomu, co vše pro partnera uděláte. I když možná nejste super kuchařkou, snažíte se a měla byste být za to i trochu odměněná. Názor je pak sice možná upřímný, ale není v něm špetka chvály. A všechny věci, které doma děláte, bere jako naprostou samozřejmost. Ale vlastně je spíš jen flegmatik, právě takový, co jej nadevše milujete. Ve všem má nadhled, nic jej jenom tak nerozhází. Takže se pak do vztahu dá vměstnat i nějaký ten zlozvyk, co nemůžete vystát…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
3 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz