Informace
Ilustrace

Žít single je nuda, raději se aktivně seznamujte

Jít mezi lidi a potkat konečně někoho nového, díky komu se nám osobní život zase trochu změní – a především pak dostane nějaký nový impuls. Možná vám seznamovací procesy nejdou od ruky, ještě přesně nevíte, jak na to a nemáte často úspěch. Právě proto je ale třeba podstupovat podobnou věc znovu a znovu, neboť právě a jedině cvičení dělá mistra, jak praví i mnohá východní učení.

Možná se také můžete učit od zkušenějších, což vám dodá vnitřní jistoty a zlepší znalosti teorie, jež potom lze snáze přenést do praxe.

U baru nebo v restauracích nikoho zajímavého nepotkáte?

Ilustrace 1

Je pravda, že alkohol v malé míře vůbec vadit nemusí, ale – pozor – ovlivní v každém případě váš úsudek. Možná oslovíte někoho, koho jste střízliví naprosto míjeli a nepůjde o právě šťastné rozhodnutí. Takovéto neplánované první rande rozhodně nepatří do prostředí barových stoliček a plných sklenek. Je lepší si seznamování lépe promyslet a nejednat zbytečně impulzivně, neboť z toho pak mohou vznikat jen další problémy.

Nebude přeci jen lepší navštívit společenskou akci, která ladí s vašimi osobními zájmy? Přesně tam totiž vzniká spoustu partnerských vztahů, když se poprvé uvidíte s někým, koho zajímá totéž a brzy pak přeskočí jiskra. Může jít o kurz vaření, koncert, další různá setkání, která vás budou bavit a kde se budete cítit takříkajíc „mezi svými“. A právě to pomůže uvolněnosti a otevření se novým kontaktům.

Rychlé hodnocení určitě ničemu neprospívá…

Rozhodujete se – nejen na seznamovacích portálech – poměrně rychle? To je ovšem chyba, protože nejen v různých seznamkách zdarma platí, že spěch je skutečně špatný rádce. Když si s někým píšete a podíváte se na jeho profilové foto vícekrát, posuzujete i více ohledů než právě jen vzhled, možná vám ve finále vyjde, že by mohlo jít o toho pravého či tu pravou. Vlastně, proč ne? První dojem je založený na fyzickém vzhledu, ale o tom, kde začne nebo nezačne vztah, rozhoduje i více faktorů. Co ještě mít na paměti, když se chcete seznamovat? Koho třeba ještě zapojit do akce?

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.
  • Doporučení od kamarádů? I to pomáhá „náhodě“, takže si nechte třeba někoho zajímavého dohodit, nakonec – ukončit rande můžete vždy a třeba právě tohle bude rada i na dvacet let.
  • Nesmíte ze sebe dělat někoho, kým doopravdy nejste. V budoucnu by se takový postoj mohl hodně vymstít. Jděte na rande s tím, že se začnete chovat přirozeně a uvidíte, zda uspějete.
  • Rande není žádný konkurz, takže spíš pomalu začnete přemýšlet, jestli toho člověka chcete vidět v budoucnu a prohlubovat vzájemný vztah. Porozumíte si i v delším časovém horizontu?

Na rande jen kvůli samotnému randění? Ale ne…

Ilustrace 2

Jistě není důvod mít randění jako nějaký vrcholový sport – vídat se s novými a novými tvářemi jen proto, že máte tu možnost, není vskutku nejšťastnějším řešením. Je totiž pravděpodobné, že pak potkáte spoustu lidí, se kterými si naprosto nesednete a celé odpoledne nebo večer se budete na rande opravdu nudit, a to i s mobilem v ruce. Nebude lepší jít na rande teprve tehdy, když najdete s potenciálním protějškem společnou řeč? Až když uvidíte, že si můžete hodinu v kuse povídat a nebýt znudění, netěšit se, až rande skončí a tak podobně.

V každém případě ale bude určitě lepší na rande chodit – než nechodit. Nesmí vám ale chybět potřebné nadšení, které podmiňuje finální úspěch. Seznamování se dá v každém případě trochu odlehčit, proto jej neberte tolik vážně a nesnažte se uspět za každou cenu hned napoprvé. Někdy to chce i trochu času, než si ujasníte priority, poznat pár nových lidí, abyste věděli, co je zrovna k mání. Jak by řekl klasik – není se čeho bát, snad kromě strachu. Takže si vyplňte profil, najděte vhodnou fotku, a především pak mějte trochu trpělivosti, nic v životě přeci neklapne napoprvé, že?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz