Vztahy
Ilustrace

Jak opravit rozbitý vztah na dálku

Láska je mocná čarodějka. Občas bohužel není ale tak silná, jak bychom sami potřebovali. Proto se ve vztahu musíme snažit o to, aby fungoval. Musíme jej budovat. Co ale se vztahy na dálku? Lze opravit i je?

Zprvu musíme říct, že ti, kteří žijí ve vztahu na dálku, jsou obdivuhodní. Vztah na dálku se totiž udržuje o poznání hůř, než když dva bydlí kousek od sebe a mohou se vidět kdykoliv. Místo společně trávených večerů znáte skype, mobil a messenger; kde můžete s partnerem komunikovat. Někteří však takovýto vztah nezvládnou a nestačí jim, když se vídáte jen jednou za čas. Je nějaký způsob, jak vztah na dálku opravit?

Poznejte opravdový konec

Jako první bychom si měli uvědomit, že občas slovo rozchod znamená opravdu rozchod. Pokud vás partner jasně vykázal do patřičných míst, případně se choval naprosto nevhodně, nejspíš je další snaha zbytečná. Jestli však mezi sebou máte jen menší neshody, je možné, že tento vztah opravit půjde. Ještě před začátkem snahy se zamyslete nad tím, zda to vůbec chcete. Jak vážný váš vztah byl? Jak dlouho jste byli spolu?

Chcete se seznamovat online? Nejlepší seznamky

Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vzdělaného partnera? Uživatelé od věku 25+ let.
eDarling logotype img-responsive
eDarling
Seznamka s registrací až na 25 minut, kde projdete osobnostním testem. Velmi vážná seznámení pro ty, kteří to myslí opravdu vážně.

Dejte si pauzu

Před tím, než se začnete snažit, byste si měli dát nějakou dobu bez jakéhokoliv kontaktu. Tím, že byste bývalého partnera neustále uháněli, byste vše jenom zhoršili. Dobře neuděláte ani se škemráním. Třeba si po čase bez sebe uvědomíte, že je vám tak líp. Užívejte si klidu a svobody. Od věci však nebude ani to, když partner nějakým způsobem uvidí, jak jste šťastní. Vzhledem k vašemu kontaktu na sociálních sítích jistě máte nějaké společné přátele, přes které uvidí, jak se máte dobře. Sebevědomý člověk působí lepším dojmem než zoufalec, který jen sedí doma a čeká, až se nad ním ten druhý smiluje.

Snažte se, ale opatrně

Po odloučení přichází na řadu kontakt. Snažte se být vtipní, okouzlující, neřešte přehnaně vážné věci – prostě udržujte váš hovor naživu. Snažte se, aby si partner uvědomil, jak moc dobře vám spolu bylo. Připomeňte si to hezké. Po nějakém čase psaní se můžete zkusit vidět. A to na kameře, nebo za svým bývalým protějškem zajeďte. Nedávejte však najevo, že jste tam jen z tohoto důvodu, bylo by to odrazující. Zkuste se vymluvit na nějaký důvod (výstava, nákupy, apod.) s tím, že jste měli čas navíc. Při osobním setkání můžete zapůsobit více než přes kameru. Připomeňte, proč se do vás protějšek zamiloval. A nakonec zbývá jen doufat, že všechno vyjde.

Jak se snažit, pokud se vztah povede obnovit?

Vzhledem k tomu, že spolu s partnerem trávíte více času od sebe než u sebe, měli byste spolu trávit čas alespoň nějak – i kdyby virtuálně. Pokud se vidíte jednou za měsíc, jedna smska za den opravdu nestačí. Nemůžete se divit, že se pak s partnerem oddálíte. Snažte se spolu volat, psát, dělejte videohovory a hlavně – snažte se spolu být i naživo, co nejvíce to bude možné.

Ve vztahu se snažte bavit o budoucnosti. Pokud budete žít v nejistotě, budete se v tom plácat jako ryba na suchu. Stanovte si dobu, kdy spolu budete moct bydlet. Plánujte společné dovolené, ale i chvilky, kdy spolu budete jen tak. Když už jste spolu, choďte i na výlety. Při komunikaci pak budete mít na co vzpomínat a z čeho žít. To však neznamená, abyste si neužívali i chvilek běžných párů. Zkuste spolu trávit i více času v kuse, díky tomu zjistíte, jak spolu zvládnete vycházet za případného bydlení.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 2

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz