Tipy a návody
Ilustrace

Chcete flirtovat? Přinášíme vám základní pravidla, jak na to

Hranice toho, co je dobrým flirtem a přehnanou snahou je občas velmi tenká. Představte si to. Letmé pohledy, milé úsměvy, trocha hravé konverzace. I takto by se dal popsat povedený flirt. Jde o nevinnou zábavu a způsob, jak oživit svůj jinak stereotypní život. Víte však, jak na to?

Co je flirtování?

Každý z nás se na flirtování dívá jinak. Pokud jsme zadaní, může se stát, že se u svého protějšku setkáme s nepochopením. Proč by měla jejich polovička s někým flirtovat, když je zcela evidentně zadaná? Na druhou stranu se najdou i ti, kterým nějaký ten flirt bez dalšího pokračování nevadí a baví se tím. Ať už jste nezadaní, nebo máte benevolentního partnera, který v tom jede s vámi, měli byste vědět, jak si tuto hru zvanou flirt, užít.

flirtování

Co je vlastně flirtování? Jde o akt, kdy se snažíte zaujmout nějaký protějšek ve svém okolí. Často bez toho, aby se stalo něco víc. I když dobrý flirt může být velmi často cestou k mileneckému vztahu, dokonce i některé partnerské vztahy vznikly přes flirt. Při flirtování se cítíme žádaní, uvolnění a svobodní.

Když je flirt špatně pochopen

I při flirtování bychom si měli dávat pozor na to, jaké signály k protějšku vysíláme. Mělo by jít poznat, že jde jen o nezávaznou zábavu. A ne o něco víc. Jinak se může stát, že vás druhá osoba nepochopí správně a bude si myslet, že šlo o výzvu k něčemu dalšímu. Pokud se tedy budete na firemním večírku zvesela bavit se svým kolegou a okatě s ním koketovat, nebudete se moct divit tomu, když vaše signály pochopí jinak, než jak jste myslela, a ráno na vás bude čekat s pugétem růží. I takové případy se dějí.

muž s kyticí

Podle výzkumu z jedné norské univerzity jsou pohlavím, které si flirtování vysvětlí špatně, zejména muži. Je to díky jejich jeskynním předkům, kteří si signál od vstřícných žen vysvětlovali jako nabídku k něčemu víc. Nemluvě o tom, že když žena vidí snaživého muže, co flirtuje o sto šest, řekne si, že jde o někoho, kdo to nedělá poprvé. U mužů jde naopak o překvapení, že se žena začne snažit a flirtuje také – a protože nemusí být na toto ženské chování ještě zvyklí, mohou si myslet, že když už se snaží, chce třeba něco víc.

Jak začít flirtovat aneb jak sbalit kluka?

 

Podrobnější návod jak sbalit kluka zde.

Samotnému slovnímu flirtu předchází několik gest, které dají osobě na druhém konci místnosti najevo, že vás zaujal. Jako první přichází na řadu oční kontakt. Tvrdí se, že oční kontakt trvající déle než čtyři vteřiny dává najevo, že ve vás dotyčný vzbudil zájem. Dalším krokem je úsměv. Začněte tím, že se na něj usmějete jen krátce a letmo. Po nějaké chvíli se na něj dlouze zadívejte a usmějte se pořádně. Tak pochopí, že máte opravdu namířeno přímo na něj. Pak můžete přidat i trochu zvědavosti a prohlédnout si jej heky celého, nemusíte při tom spěchat. Také se snažte nevědomky zrcadlit – kopírovat jeho pohyby. Klidně povytáhněte obočí a mrkněte na něj. Věříme, že první slova na sebe nenechají dlouho čekat.

Hledáte nezávazný vztah?

Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména partnery na jednu noc.
cDate logotype img-responsive
cDate
Chcete experimentovat, chcete nezávazný vztah?
Flirtkontakt logotype img-responsive
Flirtkontakt
Flirtujete rádi? Chcete spíše jen sex?
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
9 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz