Zajímavosti
Ilustrace

Méně milenců, než měli vaši rodiče. Je to šok, že ano?

Svádíte nedostatek sexuálních partnerů a nedostatek rande na váš vzhled, štěstí či osud? Pokud ano, je na čase s tím přestat! Podle mnohých výzkumů vyplývá, že tzv. mileniálové jsou na tom, co se týče počtu sexuálních partnerů hůř, než jak na tom byla starší generace. Takže jste se nejspíš narodili ve špatné době.

Mileniálové, generace Y či Havlovy děti

pár v posteli

Mileniálové, generace Y nebo Havlovy děti. Ať už si vyberete pojem, který chcete, všechny označují jedno. Generaci osob, které se narodily v rozmezí let 1986 až 2004. Jde o osoby, které už od svého dětství aktivně používají komunikační technologie a také nemají mezi lidmi příliš dobrou pověst. Pro starší generaci jsme líní, pohodlní, závistiví, vypočítaví, sobečtí, neschopní a kdoví co dalšího ještě. Jde o osoby, které jsou neustále přilepeny na svých mobilech či tabletech a místo toho, aby vyvinuli snahu v to seznámit se s někým a následně jít na rande, raději využijí seznamky, klidně i placené seznamky, jen pro svoji pohodlnost. Tato generace je podle průzkumu, kterého se zúčastnilo přes třicet tisíc osob taková, že za chvilku nebude vědět ani to, jaký je to pocit mít opravdový sex.

Průměrný počet sexuálních partnerů na osobu v současnosti klesá

V porovnání se svými rodiči mají mileniálové méně sexuálních partnerů za život. Nemohou za to ani tak dlouhodobé a šťastné vztahy, jako pohodlnost. Můžete to posoudit i vy sami. Lidé, kteří se narodili v polovině 20. století, měli průměrně až 11 sexuálních partnerů, lidé narození v 70. letech měli partnerů zhruba 10 a mileniálové? Průměrně 5 sexuálních partnerů. Takže ať si o nás starší lidé myslí cokoliv, to že jsme promiskuitní, opravdu pravda není. Lidé z generace Y mají v posteli méně lidí, naopak ale zkouší nejrůznější experimenty.

Může za to výchova i opatrnost rodičů této generace

kondom

Možná vám vrtá hlavou, proč je generace Y méně promiskuitní a opatrnější. Podle psychologů za to může s velkou pravděpodobností výchova rodičů, kteří nám vštěpovali, že se musíme chovat bezpečně. Doma, v autě, ale i v posteli, kde hrozilo například riziko nakažení se virem HIV. Tato opatrnost pocházející od rodičů se do této generace přemístila poměrně úspěšně. Proto se přirozeně snížil počet sexuálních partnerů i počet neúspěšných rande, na které by starší generace šla. Raději si počkáme na dokonalého partnera, který s námi vydrží, než abychom na to šli ve stylu pokus omyl. Většina z nás navíc uznává jiné priority, než je chození na rande, takže se raději obklopíme několika dobrými přáteli a jedním dlouhodobým partnerem, kterého často najdeme na internetu.

Větší tolerance praktik, ale i experiment s technologiemi

Navzdory tomu, jak je mnoho mileniálů „nevinných“, vzrůstá procento těch, kteří jsou ochotni k příležitostnému sexu s náhodnou známostí (která se často mění i na vztah - milenecký vztah). Dále také stoupá tolerance k novým praktikám. Naopak nenávist proti homosexualitě a předmanželskému sexu pomalu, ale jistě ustupuje. A nám nezbývá než doufat, že nás nenahradí technologie i posteli.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz