Vztahy
Ilustrace

Moderní láska v čase mileniálů

Randění se postupem času vyvíjí. Podle každoročního průzkumu Singles in America se objevily v randění nové trendy, o kterých možná nevíte a které vás nejspíš překvapí.

Sex na prvním rande? Nic neobvyklého

Dávno pryč jsou doby, kdy se námluvy a randění řídily nějakými společenskými pravidly. Znáte ten příběh: dva lidé se setkají a přeskočí mezi nimi jiskra. Přitahují se, jsou si sympatičtí a domluví si další rande. V tomto bodě ale došlo k jedné hlavní změně. Od roku 2017 se stal sex na první schůzce běžnou záležitostí.

mladí v posteli

Jak uvádí průzkum USA Today, více než třetina single lidí měla sex na prvním rande. Tato praxe je běžná zejména u mileniálů, u kterých je o 48 % vyšší pravděpodobnost než u ostatních generací, že budou mít sex na první schůzce. Biologická antropoložka Helen Fischer se podílela na výzkumu více než 5 000 single jedinců. Sex na první schůzce považuje za jakýsi sexuální rozhovor, na základě kterého se lidé rozhodnou, jestli chtějí s dotyčnou osobou trávit čas.

Sex je dostupnější než kdy dříve. Díky aplikacím

Stoupající popularita seznamovacích aplikací usnadnila hledání lidí, s kterými vás bude sex bavit. Pro mnoho lidí není sex intimní záležitostí a stal se pro ně jakýmsi ukazatelem. Oproti tomu byl pro minulé generace sex něčím, čím přeměnili přátelský vztah v milenecký. Sex byl součástí partnerského vztahu, posouval pár do nové roviny a projektovaly se do něj naše emoce a zranitelnost. U mileniálů je přístup k sexu zcela jiný. Zajímavé je to, že 57 % mileniálů se cítí osaměle, na druhou stranu dávají přednost milostným vztahům.

Průzkum dále odhalil, že pokud chcete více sexu, objednejte si Uber a promluvte si s řidičem o svém milostném životě. Díky tomu budete mít třikrát větší pravděpodobnost sexu. Někteří mužští mileniálové posílají dívkám fotky svých přirození. Posílá je až 47 % mužů a až 53 % žen někdy takovou fotku obdrželo. Zhruba 49 % žen o to nepožádalo.

A co láska? Asi 30 % singles touží po romantické lásce. Zhruba 68 % mužů chce najít v tomto roce novou lásku. U mileniálů je o 177 % pravděpodobnější, že se nebudou hrnout do manželství.

Podle čeho vás druzí lidé posuzují

rozbitý mobil

Nyní se zaměříme na vás mobilní telefon. Věděli jste, že někteří lidé se rozhodují na základě vašeho telefonu, zda byste byli vhodným partnerem? Helen Fisher uvádí: „Singles nemají rádi lidi, kteří mají prasklý nebo starý telefon, ani ty, kteří při psaní potřebují slyšet zvuk klepání.“ Asi 75 % singles si myslí, že mobilní telefon může mít vliv na další vývoj vztahu.

Buďte také opatrní s tím, co zveřejňujete na sociálních sítích. Vaše příspěvky jsou pod palbou kritiky více než kdy předtím. Lidé hodnotí kvalitu vašich fotek, gramatiku, zuby, úsměv a oblečení. Na druhou stranu si desítky procent lidí myslí, že je vzrušující, když sledujete stejnou televizní show a když si můžete zavolat. Pokud budete cítit tlak od uživatelů na sociálních sítích, vždycky můžete svůj profil zrušit.

Kdo má zaplatit útratu na schůzce?

Pokládáte si otázku, kdo by měl zaplatit útratu na schůzce? Asi 71 % mužů považuje za atraktivní, když žena nabídne, že zaplatí účet na půl. Až 86 % žen ale považuje za automatické, že útratu zaplatí muž, zvlášť pokud došlo na polibek, něžnosti či sex nebo pokud jsou s mužem již na druhé schůzce.

V době mileniálů se setkáváme s novými trendy v oblasti seznamování. Nicméně je důležité si uvědomit, že trendy přicházejí a odcházejí. I nadále je skutečná láska a intimita správnou odpovědí na otázku, jak se propojit s druhým člověkem. Chce to ale čas. K vytvoření pevného vztahu nevedou žádné zkratky. Pokud budeme soudit druhé podle jejich telefonu či kvality fotografií na sociálních médií, navážeme povrchní vztahy, kvůli kterým přehlédneme ty pravé partnery.

S největší pravděpodobností je ale zbytečné někomu něco radit. Studie odhalila, že 65 % lidí neposlouchá rady, jak se seznámit a potkat partnera pro dlouhodobý vztah.

https://www.thebigsmoke.com.au/2020/03/16/modern-love-is-a-strange-percentile-and-other-dating-figures/
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz