Vztahy
Ilustrace

Jak je to v novém století se sexem na prvním rande?

Ideální čas, kdy by se měl randící pár přesunout do postele – kdy to vlastně je? Dnešní doba zastaralé normy mění snad úplně ve všem a neplatí to samozřejmě jen pro partnerské vztahy.

Je lepší dát na emoce a užít si života nebo zachovat stoický klid, ovládnout se a pustit sex ke slovu až na třetím rande, jak radí staré známé pravidlo? Jaké řešení bude nejvhodnější? A budeme brát v potaz, co si myslí ostatní nebo se začneme řídit vlastním srdcem?

Ženy nechtějí připomínat lacinou kořist

Mnoho dívek a žen mladších třiceti let věku se k milování už na prvním rande nestaví právě moc přívětivě. Důvod je zřejmý, nechtějí, aby v nich protějšek spatřoval někoho, kdo tohle dělá vždycky, všude a přinejmenším hodně často. Promiskuita je totiž stále pro většinu společnosti velkým tabu a její sebemenší náznak je nežádoucí. A je společensky nepřijatelné, aby k podobnému kontaktu došlo už na úvodní schůzce. Hotovo, tečka. Pánové se pak často nechávají slyšet, že jim možná sex na úvod polechtá ego, ale pokud mají myslet na fungující vážný vztah, podobné jednání je moc nepotěší. Mnohdy je to totiž věc pomyslného dobývání, které muže v jádru velice baví. Ale také velké dilema, protože sex láká – a společnost odsuzuje, což se jako mantra snadno uhnízdí v podvědomí.

Schůzka

Někdy je rozhodující i samotná síla okamžiku. Cítíte se s protějškem dobře, jiskra přeskočila, všechno je v naprostém pořádku, druhé rande jste si nepřímo už domluvili a – co teď? Není proto důvod bránit se sladké tečce, nakonec, je to váš život a vaše rozhodnutí, takže nějaké společenské mantinely stranou a vyzkoušejte si, jak spolu budete ladit i v posteli. Možná zjistíte, že se partner chová trochu sobecky, nemá dost zkušeností nebo jakoukoliv další nepříjemnost, kterou byste neradi řešili až po měsíci plném společných schůzek, kdy se už pochopitelně znáte mnohem lépe.

Jde také o první originální testovací mechanismus

Jiní na to jdou zase od lesa. Milenecký vztah začnou ze zásady až později, protože si chtějí protějšek trochu otestovat. Mnoho lidí nemá pevný časový horizont, kdy by mělo dojít podle jejich názoru k prvnímu sexu, snad i proto, že každé randění je trochu jiné. Hledají někoho, kdo by podobnou věc ocenil a jistě se zanedlouho dočkají, i když to třeba hned napoprvé nevyjde. Vzájemná přitažlivost je ovšem rozhodující a jistě nemá valný smysl čekání protahovat na měsíce, protože pak by mohl ten druhý jednoduše ztratit zájem – existuje totiž kořist, která není snadná a také kořist prakticky nedobytná. Nebo to tak alespoň působí. Co je tedy důležité?

  • Jiskra. Pokud tu není, těžko ji zažehnete až za půl roku. Ta prvotní se také nejvíc rozhoří!
  • Nenechte se zmást alkoholem. Nepijte tolik, abyste o sobě nevěděli a nic si nepamatovali.
  • Nezatracujte toho druhého, když bude mít tendenci k sexu na prvním rande. Nic to neznamená, nic to v zásadě nenaznačuje. Při vzájemné přitažlivosti není třeba dávat košem

Žijeme jen jednou a také velmi rychle

milenci

Pokud je rande hodně zajímavé, může dopadnout všelijak. Nakonec platí, že život máme jen jeden a mládí také, někdy je zapotřebí se trochu odvázat a užít si ho, jinak bychom mohli vše „dohánět“ ještě ve zralém věku. Dnes také žijeme mimořádně rychle, oproti předchozím desetiletím, na nic nezbývá čas, a proto většinou na schůzkách moc neotálíme.

Není přeci důvod čekat se sexem až do svatby, společenský standard minulých staletí se hodně změnil a dnes se podobná tradice drží prakticky jen v tradičních křesťanských rodinách. A nezapomeňte, když si toho druhého nevyzkoušíte v posteli, nebudete mít také zcela jasno, jestli s ním chcete žít ve společné domácnosti a strávit třeba i pár let po jeho boku. Právě život v ložnici totiž spojuje a rozděluje, problémy a hádky se řeší i tady a někdy tu dojde k pěknému (a pěkně žhavému) usmíření po nějaké té dlouhé bouřce.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz