Tipy pro muže
Ilustrace

Čím se snažíme ošálit naši mysl po rozchodu

Rozchody nejsou nijak příjemná věc. Jde o chvíli, kdy nám může připadat, že nám mozek prostě vypnul. Naší myslí se hodí miliony myšlenek a otázek, na které však neexistuje pořádná odpověď.

Je známé, že ženy jsou o něco citlivější než muži. A to platí i ve chvílích, kdy skončí jejich vztah, kdy nejsou tím, kdo to ukončil. V tuto chvíli jsou ženy smutné, zranitelné a jejich mysl je vede k nejrůznějším otázkám a bludům, které jsou však často nesmyslné.

Vždyť to ještě půjde spravit

Klasická věta, kterou si řekne téměř každý, s kým se jeho partner rozejde. Občas se tyto pochyby mohou objevit i v hlavě toho, co celý rozchod inicioval. Začínají se objevovat myšlenky na to, zda to přeci jen nebyla chyba, která byla impulzivní vyvrcholení některé z hádek. Začínají se v nás tvořit otázky na to, zda by to nešlo přeci jen opravit. Před tím, než se o něco pokusíte, si ale řekněte, zda to vůbec má smysl a proč jste se rozešli.

Už se nezvládnu znovu zamilovat

Někomu se může stát, že se do někoho intenzivně zamiluje a žádná další láska už není tak silná jako ta předešlá.  Avšak to, že už nikdy nikoho nebudete chtít, nebo se znovu nezvládnete zamilovat, je trochu hloupost vyvolaná ze smutku a zoufalství. V dnešní doby vznikají páry i u šedesátiletých osob, tak proč by dvacetiletý člověk nemohl najít někoho dalšího, s kým bude ještě šťastnější než s předešlým partnerem?

Stačí se snažit a pracovat na tom

Na každém vztahu je třeba pracovat a snažit se poučit z předešlých chyb. Na druhou stranu, vážně má cenu snažit se pracovat na vztahu, kde to nemá absolutně žádný význam a snažíme se jen pro nic za nic? Ačkoliv vztah potřebuje jistou dávku péče, je hloupost na svůj vztah myslet jako na práci, kde musíte být stále obezřetní.

Naše rozdíly nejsou tak hrozné

Mnoho vztahů nevychází kvůli odlišnosti obou partnerů. Pokud máte odlišné názory na to, jaká zmrzlina je lepší nebo na hudební vkus, nic závažného se neděje. Nemusíte být svoje přesné kopie. Pokud se ale liší vaše důležité názory – na finance, rodinu, budoucnost – a to diametrálně, musíte se zamyslet nad tím, zda s takovým člověkem opravdu chcete žít.

Že bych ještě počkala

Někdy je nám ve vztahu dobře ze zvyku, i když nás už nenaplňuje. Proto rozchod odkládáme, odkládáme a ještě jednou odkládáme. Tím však neprospějeme ani sobě, ani svému protějšku. Čím déle budete nevyhnutelný rozchod oddalovat, tím více to ublíží vám, ale i vašemu partnerovi. Vztah má být o lásce a radosti, ne o tom, že to musíte překousnout a ve všem se jen přizpůsobovat.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 2

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz