Vztahy
Ilustrace

Největší chyby, které děláme po rozchodu

Někdo je po rozchodu v pořádku, někdo ho nese těžce. V takových chvílích je hodně věcí, které nám mohou náš psychický stav ještě zhoršit. Ať už jde o šťastně zamilované páry, sociální sítě nebo lidi, kteří vám radí jak sbalit holku, nebo jak sbalit kluka, ačkoliv ještě nejste na nový vztah připraveni.

Rozchod je noční můrou každého zamilovaného člověka. Někdy přijde nečekaně a o to víc nás překvapí, jindy se k němu kvůli vzájemným neshodám schyluje dlouho, ale přece. Ať je to tak či onak, ani s jedním ze způsobů se nesrovnává snadno. Zvlášť ve chvíli, kdy vy jste tím opuštěným. Pokud i vás trápí nedávný, ale klidně i dávný rozchod, přečtěte si, čeho byste se měli vyvarovat, aby vám nebylo zbytečně hůř.

Pozor na zrádný internet

V dnešní době není skoro nikdy, kdo by pravidelně nepoužíval internet a výhody s ním spojené. A k takovému běžnému užívání internetu patří i sociální sítě, které si kontrolujeme i několikrát za den. V případě rozchodu s partnerem je to ale jeden velký problém. Hodně lidí po rozchodu má tendence svého ex partnera sledovat právě skrze sociální sítě – sledujeme, kdo mu co komentuje; hlídáme, zda nemá o někoho zájem; kdo mu likuje fotky. Takovýto typ sledování ale ubližuje hlavně jedné osobě, vám samotným. Pokud chcete sítě používat, nehledejte tam svého ex.

Náhodný sex jako dobrý sex?

Najdou se takový, kteří se po rozchodu snaží tu pomyslnou díru ve svém srdci zalepit. Někteří narychlo najdou nového partnera, další jdou k razantnější metodě, kterou je sex na jednu noc s náhodnou osobou. Pak se z toho stává lov na to jak sbalit holku nebo kluka. Jde o způsob, jakým se mnoho osob snaží vyrovnat s bolestí z rozchodu, velmi často jde však o zoufalý způsob, jak vzbudit v bývalém partnerovi žárlivost. Ve výsledku je vám pak ale psychicky ještě hůř, máte výčitky svědomí a není vám vůbec líp.

Absolutně špatný jídelníček

Možná vám to na první pohled nepřijde, ale hodně lidí má tendence se po bolestivém rozchodu uzavřít do sebe a dělat ze sebe hromádku neštěstí. Což o to, truchlení je zdravé a slzy odplavují bolest, pokud však jen sedíte doma a cpete se čokoládou, zmrzlinou a normální jídlo ani neznáte, zaděláváte si na pořádné problémy se žaludkem a trávením. Druhou polovinou jsou osoby, které z neštěstí nejí vůbec a mohou tak zhubnout i o několik kilogramů, což také není chytrý nápad. Pokud chcete truchlit, tak s mírou. Místo čokolády jezte něco zdravé, místo ležení jděte cvičit.

Pohled na jiné páry

Pokud kolem sebe máte samé šťastně zamilované páry, řekněte jim, že se chcete nějakou dobu vídat méně, protože vás bolí pohled na něco, o co jste v současnosti přišli. Je dokázané, že nás pohled na takovéto osoby deprimuje, naopak u osob, které se s těmito páry chvilku nesetkávají, je emoční pohoda větší.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
6 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz