Tipy a návody
Ilustrace

Profil na internetové seznamce může být vždycky o něco lepší – jak na to?

Možná už tam jste registrovaní pár týdnů a smutníte, protože se zatím ozvalo jen pár lidí. Odezva může být vysoká, nebo také žádná, to je někdy věc osudu.

V každém případě platí, že internetové seznamky vyžadují kvalitní sebeprezentaci, která je promyšlená do posledního detailu. Pokud potom naplníte předpoklady, možná přijde každý den nějaký zajímavý vzkaz. A je pak jen na vás, jestli odpovíte a rozvinete konverzaci nebo zahrajete věc do autu. Profil jde vždycky vylepšit, i když myslíte, že je dokonalý. S kým se poradit a co do profilu zahrnout, aby vypadal lákavěji – už na první pohled?

Promluvte si o celé věci s přáteli nebo rodinou

konverzace s kamarádkou

Účast na internetové seznamce samozřejmě není věc, kterou bychom rádi oznamovali široké veřejnosti. A je dobře, že to vnímáme právě takhle – lepší bude popovídat si se sestrou nebo nejlepším kamarádem. Vyplnění profilu na různých portálech týkajících se poznávání nových tváří je sice hlavně ve vaší režii, ale proč se nepodívat na sebe sama i z trochu jiných úhlů pohledu? Získáte tím zajímavou zpětnou vazbu, která bude úplně zdarma. Když profil vytvoříte a alespoň z části vyplníte, pošlete odkaz někomu blízkému, kdo vám poradí, co by se do něj ještě mohlo přidat. I když si myslíte, že je vlastně dokonalý, určitě neplatí, že se nedá nic dopsat. A třeba právě ta jedna věta navíc zaujme nováčka ve vašem životě…

Důležitá je hlavně objektivita, které jen málokdo docílí, když bude za finální verzi profilu považovat tu, kterou vyplnil úplně sám, bez podnětů druhých lidí. Nebojte se zmínit i pár negativ, nikdo totiž není dokonalý a vyplněný profil je vlastně vaše osobní recenze – která nemůže být stoprocentně pozitivní, že?

Smysl pro humor? Tak ten určitě nikomu neuškodí

Zdravé sebevědomí je v pořádku, ale pokud nemáte trochu smyslu pro humor, bude to určitě jistý mínus. Nezapomeňte si v tomto ohledu nechat schválit profil od muže i ženy, protože každého přitahuje jiný styl humoru a někdy byste mohli být trochu až přes čáru, takže odradit hned po kliknutí na profil potenciální zájemce nebo zájemkyně. Což by byla škoda, že? A na jaké další věci se zaměřit?

usmívající se muž

  • Kritika ano, ale konstruktivní. Okřídlené heslo na seznamovacích portálech platí samozřejmě také. Proč na sebe zbytečně prozrazovat negativa, která dost možná vidíte jen vy a okolí ne?

  • Skromnost stranou, musíte se umět také trochou pochválit. Zbytečné shazování se ničemu neprospěje, konzultujte profil s přáteli, kterým věříte a nad jejichž názorem se lze zamyslet.

  • Originalita se určitě cení. Tuctový profil mít zrovna nemusíte, bude určitě lepší, když zapojíte trochu fantazii. Právě odlišení se od druhých – v rámci jistých mezí – přitahuje pozornost…

Zaměřte se samozřejmě i na profilovou fotografii

Neměl by na ní být jenom obličej, protože tím vlastně zakrýváte část sebe. Čím víc přiblížíte objektiv, tím méně kliknutí a návštěv, to je bohužel známá pravda. Profilová fotka by měla zobrazovat mnohem víc než „pouze“ tvář, i když plavky nebo vyzývavé pózy si nechte raději na jiné příležitosti. Dívat byste se měli přímo do čočky, zkrátka – oko do duše okno – pohled stranou není obecně vnímán moc dobře a mohl by vás někdy až diskvalifikovat. 

profilová fotka

Stejně tak není důvod, abyste z fotky ořezávali jiné osoby, třeba bývalého partnera a bylo to dobře patrné už na první pohled! Naopak, na takové fotce byste měli být ideálně sami, protože ořez může znamenat mimo jiné náznak, že jste stále v nějakém partnerském vztahu a chcete si jen povyrazit (bez toho, aniž by kdokoliv cokoliv tušil). 

A jak vlastně napsat první zprávu? 

Kompliment na vzhled rovná se méně potenciálních reakcí, tohle je třeba si uvědomit hned v první řadě. Chcete druhého člověka poznat proto, jaký je nebo kvůli aktuální vizáži? I když umíte chválit jako opravdoví lichotníci, zřejmě by bylo lepší se zaměřit na profil jako takový a třeba i pozvat majitele či majitelku zajímavého profilu na drink. A pak se uvidí, jak si padnete do oka…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz