Tipy a návody
Ilustrace

Rodiče vašeho partnera aneb na co se připravit, než proběhne představení

Mnoho náctiletých se podobné akce hrozí, v pozdějším věku už vše zdaleka není tak horké, ale trochu obav v nás přeci jen stále bude – až do doby, než si podáme ruku, prohodíme pár slov a představíme se. Budeme si vůbec rozumět?

Dokážeme najít společnou řeč, nepohádáme se nad nějakou banalitou už napoprvé? Otázek je hodně, ale nikdo vám nebrání se trochu připravit už dopředu, samozřejmě nejen za asistence milované osoby, kterou ti dva přivedli na svět. Pak ten pocit nervozity přeci jen trochu opadne, i kdybyste byli opravdu zarytí trémisté!

Když už něco víte, je to velké plus…

Určitě byste měli mít pár informací dopředu, tak si uvařte s partnerem či partnerkou kávu, čaj, případně jiný oblíbený nápoj a povídejte si, ptejte se, vyzvídejte a nebojte se jakéhokoliv dotazu, co vám zrovna přijde na jazyk. Mělo by jít o maximálně věcný rozhovor, upřímnost je také namístě, ale nesmíte se vyděsit – občas tu nějaký problém bude, svět přece není ideální. Tak, na co se zeptat?

čajový dýchánek

  • Zaměstnání něco napoví, a hned máte téma k hovoru. Takže třeba tohle byste vědět měli. Pokud je partnerka hodně pečlivá při uklízení, možná je maminka zdravotní sestřičkou?
  • Víra nebo osobní přesvědčení. Předejděte raději nekonečným hádkám o domácí politice. Cílem je, abyste nevhodnou poznámkou neurazili hned při prvním společném rande s rodiči.
  • Vlastnosti a zájmy. Tady byste měli zjistit co nejvíc drobností. A proč? Prostě z toho důvodu, že určitě máte něco společného, nejen, aby řeč nestála. A třeba těch věcí bude docela dost!

Připravte se nejen na to, že se budete na něco ptát – ale především pak, že dotazy budou určitě vznášet i samotní rodiče. A některé vám možná nemusí být zrovna po chuti, protože lidé bývají zvědaví, někdy dokonce až moc. Vážné seznámení je určitě jedna věc, ale to, kdy a kde plánujete děti, zase druhá. Nemá cenu lhát, to v žádném případě, ale proč nemít po ruce i nějakou tu trochu vyhýbavější odpověď, když bude dotaz příliš osobní? Pokud jste spolu tři měsíce, svatba ani děti přeci ještě nebudou tak aktuální téma, že? Alespoň ne natolik, abyste vše velmi aktivně řešili jako ještě v předminulém století.

 

 

Vzhled zase tolik řešit nemusíte…

Oblečte si, co je vám pohodlné, samozřejmě nanejvýš decentně. Oblek a kravata nebudou zrovna nutností, minisukně je tabu – raději neformálně, jako na akci s přáteli. A jistě nemluvíme jen o šatstvu, důležité je, abyste byli kompletně upraveni od A do Z. Doslova jako když jdete žádat o ruku k nedělnímu obědu. Mastné vlasy nebo příliš dlouhé kadeře, okousané nehty nebo špinavé ponožky, košile s flíčky od omáček, nic takového sem přece nepatří, že? Tak byste neuspěli ani na žádném prvním rande.

šatník

Malým dárkem určitě nic nezkazíte. Mamince přineste růži nebo něco sladkého na zub, panu otci zase lahev alkoholu – tedy za předpokladu, že nemají diabetes či netrpí onemocněním jater, ale to už si zjistěte samozřejmě dopředu. Pak se dá samozřejmě improvizovat a pořídit třeba nějaký lehce originálnější prezent. Jestli umíte upéct dort, jen do toho!

Co určitě nepodcenit? Pozor na mobil…

Tréma je tréma, někdo s ní prostě zápasí celý život a v této chvíli přijde znovu ke slovu, připadáte si doslova jako na prknech, která znamenají svět. Buďte co nejvíc zdvořilí a opovažte se přijít o čtvrt hodiny později, než bylo domluveno. Už to by určitě neudělalo na začátek dobrý dojem, o který přitom tolik stojíte! Když pojedete autem, nechte si malou časovou rezervu pro případ dopravní zácpy, pokud se vydáte MHD, zjistěte si velmi pečlivě jízdní řády. A co dalšího ještě nepodcenit?

  • Ani vodopád slov, ani tichá voda. Mluvit byste rozhodně měli, ale nikoliv přespříliš.
  • Telefon nechte v kapse, nehrajte si s ním, rozhodně nesurfujte. Nudu navenek neukazujte!
  • Opravdové intimnosti s partnerem si nechte až na později, ke stolu jistě nepatří.
  • Vulgarity už vůbec ne, alespoň ne napoprvé. Nechte si je za dva roky s tchánem do hospody.

Pozitivní nálada je klíč k úspěchu, takže se nebojte usmívat, poděkovat, pozvat naopak rodiče na návštěvu k vám, aby sami viděli, kde společně žijete. Zdvořilost je hodně důležitá nejen tehdy, když oslovujete nový idol na online seznamce.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz