Tipy pro muže
Ilustrace

Seznamujte se ženami i v městské hromadné dopravě, ukrátíte si dlouhou chvíli

Že jsou místa, na kterých nikoho nového nepotkáte, snad i proto, že bývají až moc přeplněná lidmi? Chyba lávky, protože seznamovat se můžete nakonec úplně všude, kde to je jen trochu možné a odvážnější typy už mají své různorodé zkušenosti.

MHD má sice své zápory, zastávka neparkuje přímo před domem a musíte k zastávce dojít třeba i 200 metrů. Když je všude kolem sníh, nikoho to zajisté nepotěší. Ale když potkáte životní lásku, odpustíte tramvaji tu drzost, že nepřijela až ke dveřím?

Kontakt právě zde není nic složitého…

Autem je to jistě pohodlnější a pokud jste skutečně dobrý šofér, možná zjistíte, že řidič autobusu má mnohem méně zkušeností a necítíte se tak jistě, jako byste za volantem seděli sami. Ale proč se zbytečně stresovat, i když je vůz v podstatě přeplněný a vrcholí odpolední špička, kdy se lidé doslova ženou z práce konečně domů? Pro ostýchavé a silné introverty to není nic příjemného, prakticky v bezprostřední blízkosti máte dalších deset lidí, které většinou neznáte ani od vidění. Nemusíte nikam chodit pěšky, není důvod, abyste utráceli zbytečně čas a energii. Zvlášť, pokud se můžete celkem nenuceně seznámit. Při delších trasách se třeba z nudy dáte s někým dalším do řeči, tedy za předpokladu, že všichni nezírají do mobilů – pak je nějaké seznamování skoro nemožné.

 

 

Můžete si snadno zlepšit náladu po nepovedeném dnu v práci, pokud zrovna nenarazíte na obhroublého jedince nebo člověka, který bude neustále dělat nemístné návrhy (a bohužel, pravděpodobnost zde není zrovna nulová), možná prožijete celkem hezké odpoledne. Přinejhorším si popovídáte jen o počasí a pak se po anglicku vypaříte, i to je totiž možnost…

Trochu se rozhlížet a nekoukat jen do země

Kolem je spoustu možností, ale musíte se dívat! Nezapomeňte, že když už někoho takhle potkáte, důležité je, jak na první pohled zaujmete – může se stát, že druhému se pak nebude do žádné další konverzace vůbec chtít, když něco doslova zpackáte. Úsměv, pár vteřin očního kontaktu, brzy poznáte, jestli jste tu sličnou dívku zaujali nebo byste se měli radši držet kousek dál, protože teď není vhodná chvíle a třeba zabodujete příště. Online seznámení je sice třeba o něco jednodušší, zvláště pro toho, kdo není právě extrovert – ale tady zase budete mít příjemný pocit mravenčení. Co byste měli dělat, jak se chovat?

Vítejte v kratičkém manuálu Jak se stát galantním mužem, jemuž žádná neodolá!

  • Pomoc se hodí. Vezměte tašku, batoh nebo kufr na kolečkách, je těžký a dámě tím v každém případě trochu zaimponujete. Tedy pokud ona není příliš sebevědomá a neponese si své zavazadlo sama, jen aby nemusela poděkovat – se stylem „já sama“ ale nic mít nechcete, že?
  • Malá lichotka jistě neuškodí. Slečně to sluší, takže proč o tom vlastně nemluvit? Naopak, je to vhodný začátek konverzace, tedy pokud nehodláte něco pokazit rekordně ve druhé větě.
  • Slušnost velí představit se. Galantní muž nemá co skrývat, především tedy své jméno, alespoň pro začátek to křestní. Když se představíte, zůstanete tajemný cizinec, ale současně nebudete za nezdvořáka, který se touží vecpat do přízně. A to už za těch pár slov navíc stojí?

Úsměv na obou stranách, ledy už roztály

Věřte nebo ne, ale v mezilidské komunikaci znamená úsměv opravdu mnohé – třeba signál, že je vše docela v pořádku, naštvaný výraz poznáte hned a raději se stáhnete, ale kouzelný úsměv znamená naději do budoucna. Jestli zrovna z toho bude nějaký vážný vztah, ukáže až budoucnost, ale vlastně proč ne, že?

Určitě byste si měli vyměnit telefonní kontakt, pokud se dáte do řeči. Proč? Jednoduše proto, že se pak můžete vidět třeba až za měsíc, ale možná také už nikdy, podle toho, kam a kdy cestujete. Třeba Praha je poměrně velká a pravděpodobnost dalšího náhodného setkání je vlastně skoro na nule. Konverzace může pokračovat i někde jinde než právě v přeplněné MHD, kde je spíš lepší se trochu pro začátek oťukat. Navíc, pokud číslo nebo nějaký další kontakt opravdu získáte, je to přeci jen známka důvěry.

Odmítnutí určitě neznamená nic závažného

Berte to spíš jako trénink, a ne jako sport, nad nímž byste se měli nějak rozčilovat. Neberte si osobně jakékoliv formy odmítnutí, pravděpodobně se s nimi setkáte docela často. Seznamování v MHD je totiž věc náhody a má určitě svá zajímavá pozitiva. Když vás někdo odmítne, je dost dobře možné, že už se třeba nikdy nepotkáte, zvláště pokud nejde o hromadnou dopravu na opravdu malém městě.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz