Tipy a návody
Ilustrace

Romantická chvilka u vás doma a jistá dávka originality

Večer jen pro sebe, při kterém vás nebude nikdo rušit a nevytáhnete při něm paty z domu. Užijete si ho pěkně u rodinného krbu, bez dopravní zácpy nebo restaurace, kde jste poprvé a necítíte se úplně v dobré kondici. Že je to doma nuda?

Ale vůbec ne, když budete alespoň trochu kreativní, dá se tím oživit vztah – a restauraci nebo kino nechte zase na příště, mít víc alternativ pro trávení volných chvilek přece vůbec není na škodu. Nabízí se i piknik na zahradě nebo alespoň plynový gril na balkoně, pokud nemáte zrovna rodinný domek s velkým pozemkem. Tak co, půjdete do toho?

Správné rande chce svůj pevný plán

Koná se doma a tím pádem nepotřebuje žádný harmonogram. Dobře, ale podívejte se na věc trochu jinak – vždyť i při pročítání televizního programu jste, ještě, než bylo k dispozici takzvané zpětné shlédnutí, dobře věděli, že se musíte posadit nejpozději ve 20.05 do křesla. Domů byste měli přijít z práce včas, nezabrat se do domácích prací tak, abyste zmeškali přípravy, které si takové rande bezesporu vyžádá. Není to sice první schůzka, na které chcete protějšek zaujmout a blýsknout se, ale přece si partnera vážíte natolik, abyste nic nepodcenili, ne?

 

Především, pokud máte děti – nejen ty opravdu malé – bude dobré je buď zabavit nebo poslat někam k příbuzným. Babička, společní kamarádi, to už je vlastně celkem jedno. Dobré rande se obejde bez neutuchajícího dětského pláče a zlobení, odpovídající atmosféru nerozdmýchají ani pubertální výrostci, kteří nevědí, kdy přestat. Náctileté pošlete klidně přes noc ke kamarádům, o tříletého caparta se postará někdo z blízkých. Rázem budete mít volné pole jen pro sebe – a o to tu přece šlo, že? I kočička nebo pejsek musí pochopit, že dnes večer se jim nebudete příliš věnovat.

Nenechte se ničím rozzlobit nebo vytočit…

pár v posteli

Zrovna jste uprostřed příjemné večeře, jen si dolít trochu vína a atmosféra je přímo perfektní, jenže začne drnčet telefon nebo klepat někdo na dveře. A romantice je rázem konec, kdoví, jestli ještě ten večer navážete na přetrženou nit (v tom lepším případě), všechno může být v tom horším případě dokonce nenávratně ztraceno. Jak se takové příhodě bránit? Vlastně jednoduše, mějte na paměti, že:

  • Nic vám neuteče, takže můžete ztlumit telefon. Pokud nejste zrovna chirurg a není třeba akutní příjem, v práci určitě všechno pochopí a o sousedech nebo příbuzných to platí také.
  • Televize by měla být vypnutá. A vůbec, platí to i pro další elektroniku, protože by vás nic nemělo rozptylovat. Dnes večer jste tu jen a pouze pro toho druhého, o další se nestarejte.
  • Zavřená okna, zavřené dveře, možná i stažené žaluzie, pokud žijete v přízemí. Prostě se nenechte nijak rušit světem tam venku, dnešní rande je totiž výhradně o dvou lidech. 

Trochu uklidit, protože si to rande zkrátka zaslouží

Když máte doma čisto, každým metrem čtverečním pak lépe proudí energie, to je osvědčený recept nejen starých asijských učení. Doma, kde je naklizeno, se budete cítit lépe. Samozřejmě v rámci časových možností, ale s vysavačem v ruce strávíte obvykle jen pár minut a bude lepší se přemoci, pak se pustíte do nádobí a vše půjde od ruky mnohem lépe – protože kolem šesté na vás čeká rande!

svíčky a růže

Samozřejmě, úklid je jen půl úspěchu, protože ještě musíte naladit potřebnou atmosféru. Celá věc pak bude rozhodně lehčí se svíčkami nebo poklidnou hudbou, na škodu nebude třeba ani koupel plná bublinek, které masírují tělo i duši. Vše, co jen trochu připomíná romantiku, teď patří na stůl. Vidíte sami, že možná připravit takové rande bude těžší než rezervovat lístek do kina, ale pokud jde o malé oživení dlouhodobého vztahu, jde skutečně jen o maličkou oběť. Nakonec na sebe budete hrdí a příjemné usínání ve společném objetí je přece jeden z nejhezčích zážitků vůbec, že?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz