Tipy a návody
Ilustrace

Možná ta pravá láska čeká za hranicemi

Nevychází ti vztahy? Hledáš a pořád marně? Nic nevydrží déle než pár měsíců nebo ani to ne? A co se poohlédnout někde jinde, třeba v zahraničí?

Obecně se, navzdory názvu článku, nedá říct, že by existovala „jediná pravá láska“. Ve skutečnosti je naštěstí poměrně dost lidí, se kterými ti může být dobře. Stačí jen hledat. Zahraniční pobyty mohou být dobrým způsobem, jak na někoho narazit. Většina lidí má totiž tendenci pohybovat se ve své vlastní uzavřené bublině – sociální, zájmové a názorové. Tam se pořád střídají ty samé typy lidí a pokud dotyčný hledá někoho úplně jiného, zkrátka nemá, kde na něj narazit. Častý je i přesný opak  - hledáš člověka z té samé „bubliny“, ta je ale v tvé domovské zemi příliš malá a chce to zkrátka poznat i lidi odjinud.

Hledáte vztah na dálku? Vyzkoušejte seznamku eDarling.

eDarling
  • Šance potkat osobu, kterou celý život hledáte
  • Pouze ověřené profily
  • Lidé z dalších evropských zemí
447 600+
svobodných
22+
ideální věk

Vykroč ze své sociální bubliny, seznamuj se v zahraničí

Každá cesta do zahraničí je svým způsobem vykročení ze své sociální bubliny, jedinečná možnost nenásilně a zcela přirozeně potkat úplně nové lidi, úplně nové tipy lidí. Anebo naopak téměř stejné, někoho, kdo s tebou sdílí podobné koníčky a má rád stejné typy činností. Patříš do nějaké uzavřené, úzce profilované komunity? Tohle je přesně příležitost potkat někoho nového. Buď osobu se stejnými zájmy, kterou ovšem z domova neznáš nebo naopak osobu zcela rozdílnou. A jak se říká, protiklady se přitahují, ne?

 

 

Cestování je lék pro introverty

Extroverti většinou problémy seznámit se nemívají, ale pro introverty to často bývá nepřekonatelný oříšek. A zrovna výjezd do zahraničí by v tomto mohl být výrazný krok k lepšímu. A proč? Zaprvé proto, že to i toho nejbojácnějšího introverta donutí vykročit z bezpečné zóny a začít se bavit s neznámými lidmi. Ať již s kolegy, hostující rodinou, dalšími účastníky nebo vedoucími (pokud se jedná o kurz). Málokdo si zaplatí zahraniční cestu jen proto, aby pak celou dobu zůstal zalezlý a neotevřel pusu. A právě tato nutnost bavit může pomoci překonat společenské ledy a rozproudit konverzaci, která může vést i k něčemu víc. Zkuste to, odvažte se, vystupte ze své komfortní zóny.

 

Vztah na dálku a seznámení v zahraničí - cesta pro muže i ženu

 

Neméně důležitým faktem je to, že se o případném neúspěchu vlastně nikdo nedozví. S potenciálním objektem lásky už se dotyčný pravděpodobně nikdy nesetká, rodina ani kamarádi o tom neví, a tak mohou být trapné pocity z odmítnutí o něco méně palčivé.

Je láska v zahraničí?

Samozřejmě, že hledání lásky v zahraničí nese i své problémy. Téměř nutně to totiž znamená vztah na dálku (Jak opravit vztah na dálku?), a ne každý je schopen něco takového ustát. Znamená to dlouhé okamžiky osamocení (ale i nesmírné těšení se na toho druhého), absolutní důvěru v partnera (že vám, v době vaší nepřítomnosti, s nikým „nezahne“) a samozřejmě úskalí „nepravidelného režimu“, kdy se vidíte nárazově pár dní a pak dlouho nic. Pro o něco starší páry, které by už uvítaly možnost společného bydlení a samozřejmě dětí je to ovšem pouze přechodná situace a je nutné si hned na začátku vztahu vyjasnit, co od toho kdo očekává a co chce – jak si vlastně plánujete zařídit život, jestli má pro vás vztah na dálku vůbec smysl, jestli je tu šance, že někdy budete bydlet spolu a budete moci založit rodinu.

Chcete někoho najít a potkat v zahraničí? Zkuste seznamku eDarling.

eDarling
  • Šance potkat osobu, kterou celý život hledáte
  • Pouze ověřené profily
  • Lidé z dalších evropských zemí
447 600+
svobodných
22+
ideální věk

Ale jak se říká, lepší vidět se s partnerem méně, než byste chtěli než naopak. Zvláště pro mladé lidi, kteří ještě neplánují zakládat rodinu, jsou vztahy na dálky ideální prevencí stereotypu ve vztahu (znaky stereotypů ve vztahu). I když to může někdy bolet a samota je zkrátka smutná, to nesmírné těšení se na druhého je přece krásné.

Čas na změnu ve vztahu? Seznamujte se v zahraničí

Pokud se ti ve vztazích zkrátka dlouhodobě nedaří, možná je právě toto, hledání pravé lásky za hranicemi, tvoje cesta. Možnost vypadnout ze stereotypu i známého prostředí, ponořit se do dobrodružství cestování a seznamování, trochu se odvázat a zkusit vykročit ze své sociální bubliny. Protože my sami jsme tím, co nás nejvíce omezuje a svazuje, ne okolí.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz