Tipy pro muže
Ilustrace

Láska se dá vyjádřit i květinou, jak na to jít od lesa?

Ženy a květiny, to je spojení, které tu bylo už před mnoha tisíci lety. Pánové vždy dávali kytice svým vyvoleným, obdarovávali je jen tak pro radost i při významných příležitostech, vyjadřovali jimi své nejniternější city. Zajímavé jistě je, že každá květina řekne něco jiného a svůj význam tu mají i barvy.

Pojďme si proto projít základní pravidla, protože pokud nebudeme rozumět řeči květů, možná nám pak něco důležitého unikne. A to i přes fakt, že jsme si pročetli pečlivě veškerou online komunikaci a soustředíme se i na drobné detaily, protože namlouvání je sofistikovaná záležitost na dlouhé hodiny.

Květomluva prozradí o našich životech skutečně mnohé

Každá květina znamená nějaký cit a jeho vyjádření. Samozřejmě nemůžeme říci, že je to vždy jen pozitivní vyznění. V minulých generacích bylo nepsaným pravidlem, že když dívka dala mládenci čekanku, dostal tím jasně najevo, že jeho láska nebude opětována. A bodláky nebo kaktusy? Ty jsou problémem už samy o sobě, protože řadě lidí minimálně po jistém čase dojde, že trny vyjadřují v tomto smyslu nenávist – a jedinou výjimkou je tady růže. Pokud chcete jít ruku v ruce s tradicí, růžičkou nic nezkazíte, tedy pokud si dáte dobrý pozor na výběr barvy, měla by symbolizovat oheň ve vašem srdci, bílá je doslova žádostí o ruku a černá je spíš melancholického vyznění, takže nejlepší bude právě ten rudý odstín.

Pozor na nedorozumění, květinou přeci nic nežehlíte

I když je kytice růží hezkým dárkem a u romantických duší také jedním ze skvělých pomocníků při dlouhodobém cíli při vážném seznámení, bohužel – nezaručuje nějaký automatický úspěch. Dobře si proto rozmyslete situaci, ve které podobnou květinu věnujete. Ženské myšlení je totiž nastaveno celkem jednoznačně. Když totiž dostanou květinu, budou se pídit po tom, co chce jejich partner vyžehlit a čeho se ten daný problém vlastně týká. Nevěra, neúspěch v práci, nabourané auto nebo cokoliv podobného, to jsou myšlenky, které probleskávají hlavou ženám, když dostanou kytici plnou rudých květů. Zkrátka a dobře, někde něco není v pořádku.

Někdy je to univerzální dárek k narozeninám, což spíš žena vnímá jako odbytí ze strany partnera. Přitom drobnost připravená skutečně „jen tak“ potěší mnohem víc, právě proto, že je obvykle hodně nečekanou. Takže zkuste udělat podobné překvapení a dejte své přítelkyni kytku prostě z lásky, v nějaký den, který nemá nic společného s výročím svatby nebo třeba i konkrétním svátkem. Potěší i řezané květiny, díky nimž bude radost ve váze trvat ještě přinejmenším několik dnů. Růže je skvělá volba, ale orchidej rozhodně také není od věci. Nejde o velkou investici, takže si ji budete moci dovolit, ať už pracujete kdekoliv. A nezapomeňte, že vybraná květina je taková vaše profilová fotka.

Co která květina vlastně symbolizuje?

Každá má nějaký význam, ten může být pozitivní i negativní, je třeba si vždy ujasnit, co chceme pomocí květů sdělit. Důležitou úlohu mají i barvy, protože bílá růže je o něčem úplně jiném než ta červená. Takže, jak je to s nejzákladnějšími odstíny, které jsou k dostání v našich květinářstvích?

  • Bílá je o čistotě úmyslů a srdce, ale také upřímnosti. Naproti tomu černá symbolizuje smutek.
  • Červená je láska, síla i vášeň, ale také špetka stydlivosti. Růžová romantika patřící k mládí.
  • Oranžová znamená bohatství, hojnost i symboliku tepla. Fialová věrnost a rozvážnou mysl.
  • Modrá je o věrnosti a kráse, ale také nešťastné lásce. Zelená značí štědrost, plodnost i naději.

A samozřejmě bychom mohli pokračovat, ale o něco důležitější určitě bude i fakt, kterou květinou vyjádříte tu či onu myšlenku. Zde je situace následující…

  • Fialka vyjadřuje lásku. Žlutá fialka je věrnost, bílá zármutek nad štěstím, co je prchavé a modrá, to je žádost o vyslyšení ve věcech citů. Nakonec je to docela komplikovaná věc, že?
  • Karafiát? Bílá je touhou po lásce obdarované, žlutý značí zklamání a červená obdiv. Pokud květina voní, symbolizuje přátelství. Když ne, poukazuje na krásný zevnějšek (ale už ne duši).
  • Tulipán. Červená forma je tady vyjádřením čisté lásky, žlutá ukazuje na pyšnost obdarované a oranžová je věcí spíše povrchní krásy těla a současně nepříliš velkých duševních kvalit.
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz