Tipy a návody
Ilustrace

Odmítnutí zabolí, bezpodmínečně však musíte jít brzy dál

Přátelský vztah nebo pracovní pohovor, ale také rande, v těchto případech na nás někdy čeká odmítnutí nebo zkrátka negativní stanovisko, které nám po psychické stránce poměrně dost ublíží. Ne každý je z cukru, ale vysloveně kamenné typy bychom hledali s lucernou, takže se s nastalou situací musíme umět poprat.

Ne zkrátka bolí, je těžké ho přijmout, a ještě těžší je se přes něj konečně přenést. Přesto se však musíme oklepat a začít znovu, třeba na dalším rande za dva týdny, které už bude s někým jiným úspěšnější.

Chce to trpělivost, nic nepřijde hned

Čas léčí všechny rány, to platí nejen po neúspěšném prvním rande s někým, kdo si dopisoval s chutí dlouho do noci a teď už vás vlastně asi ani nechce vidět. Ba co víc, nedává vztahu ani tu nejmenší šanci a dokonale jste ho odradili. Důvody mohou být různé, třeba šlo o falešného člověka, možná je ve vašem osudu místo pro někoho jiného a zajímavějšího. I když jste to neměli vůbec v úmyslu, stalo se a nemůže se v žádném případě odestát – co teď?

 

  • Nedávejte si nic za vinu. Sobě ani protistraně. Nikdo za to nemůže, nedělejte ze sebe chudáčka, postavte se problému čelem. Jen stateční lidé dokáží nést podobné břímě, ne?
  • Rozlišujte. Něco jiného je dostat vale po několika letech vztahu, kdy jste na sobě chtě nechtě nějak emočně závislí a bude vás všechno dost bolet – a po prvním nebo druhém rande. Nepoznali jste se nijak do hloubky a zřejmě jste se k sobě ani nehodili. Lidí je na světě dost.
  • Začátek číslo dvě, znovu a lépe. Neuzavírejte se před světem, neplačte doma v koutku. Bude asi lepší se vydat znovu do víru tance a najít si lepšího parťáka na mazurku nebo valčík?

V budoucnu vás zkrátka čeká někdo nový – a zcela určitě lepší. Po dvou společně strávených hodinách jste se ani nestihli poznat. Možná vám také časem dojde, až spadnou pomyslné klapky z očí, že jste byli typově úplně jiní a bude lepší zapomenout. Vždyť je jasné, že protistrana hodnotila poněkud povrchně a chcete snad vzdychat pro takového člověka? Už zítra můžete klidně potkat někoho nového, a to nejen při rande naslepo, při kterém zažijete spoustu zábavy i vzrušení a zapomenete na dávné křivdy a starosti.

Nezapomeňte se porozhlédnout také online

seznamování online

Je to tak, uživatelé rande mají statisticky větší pravděpodobnost se seznámit než ti, kteří internet vůbec nevyužívají. Prostě z podstaty věci, je to jako ples, na který odmítnete jít – a spokojíte se jen s napůl opuštěnou kavárnou. V online světě totiž můžete najít řadu zajímavých kontaktů a staré chmury budou tytam. Otázku, jak sbalit chlapa pak už nemusíte řešit s lahví vína, stejně tak si při přemýšlení, jak sbalit ženu pomáhat sklenkou tvrdého alkoholu. Když se podíváte na online seznamku, rozhodně vám utkví v paměti pár zajímavých profilů – tak proč neoslovit jeden nový objev po druhém?

Zkuste třeba trochu trénovat i naživo, oslovte někoho, kdo vám nepřijde úžasný natolik, abyste z něj byli okamžitě paf – možná spíš na první pohled nevýrazný a nezajímavý. Popovídejte si, zcela nezávazně a po zahřívacím kole zkuste někoho, kdo působí poněkud přitažlivěji. Že to nejde? Ale samozřejmě, že ano…

Vzdávat byste se neměli, určitě ne po jednom neúspěchu

Pokud někdy něco v lásce nevyšlo, přece se nebudete litovat a plakat celé dny nad rozlitým mlékem? Je jasné, že pár rande bude určitě neúspěšných a nesmíte se z toho nijak hroutit. Zkoušejte to znovu a dál, protože když budete bohatší o novou zkušenost, příště uděláte všechno zase trochu jinak.

Promyslete si znovu své cíle a brzy budete zase někde jinde. Život je o tom poznávat nové věci, a když se vydáte na další a další rande, trochu to k tomu patří, ne? Rozhodně nemusíte tolik prožívat jeden neúspěch, když za týden tu může být nějaká jiná schůzka…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz