Tipy a návody
Ilustrace

Proč to nezabalit po prvním nevydařeném rande?

Určitě se vám už někdy stalo, že jste si zprvu s někým nesedli, nebo jste si o něm mysleli něco špatného, ale nakonec vás daná osoba mile překvapila. Stejně to funguje i u rande. To, že nedopadlo úplně podle vašich představ, nutně neznamená, že je chyba ve vás dvou.

Když to nejde podle plánu

Každá žena se chce mužovi na prvním rande líbit. Vždyť i spousta rad typu, jak sbalit chlapa, mluví o tom, jak je důležité, aby se žena zalíbila. Proto trávíme před odchodem na samotnou událost dlouhý čas před zrcadlem, kde se pečlivě líčíme. Zkoušíme, jaké šaty nám sluší nejvíc. O to horší je vystřízlivění, kdy zjistíme, že rande není nic než obyčejná katastrofa. Vaše zprávy na online seznamce byly fajn, ale živě spolu skoro nemluvíte? Nebo dělá něco, co nechápete? Třeba není chyba ani v něm, ani ve vás. Třeba je jen nervózní. Je to rande opravdu tak špatné?

Je to opravdu až tak zlé?

rande na odstřel

Je rande, na kterém spolu jste, opravdu tak hrozné, že máte nutkání využít výmluvu typu: „Promiň, ale musím domů, něco se stalo.“? Zkuste dát mužovi naproti sobě šanci. První rande je něco, co nemá rád skoro nikdo z nás. Jdeme ven s někým, koho pořádně neznáme, nevíme, co od něj čekat. A proto není divu, když jsme nervózní a chováme se krapet zvláštně. Nikdy nevíte, zda ten muž, co nevěděl, jak začít konverzaci, nemohl být někdo, s kým byste ráda strávila zbytek života.

Je špatný on nebo to, co spolu děláte?

Pokud spolu jdete do restaurace, kde není v podstatě co zkazit a vůbec si nerozumíte, asi nemá smysl snažit se zbytečně dál. Pokud jste však na méně komfortním nebo obvyklém místě, může se stát, že za špatné rande nemůžete vy dva, ale jen špatně zvolené místo. Ten muž naproti vás nemůže vědět, že nechodíte na bazén kvůli jizvě z mládí, nebo že nemáte ráda bowling, protože jste nešikovná.

Buďte pozitivní

usměvavá dívka

Buďte na rande pozitivní. I když nejde vše od samého začátku přesně podle vašich představ, neznamená to, že musíte utéct během prvních pěti minut. Možná z toho nebude nic jiného než flirtování na jeden večer. Nikdo neříká, že spolu musíte být do konce svého života. O to více se snažte si svůj společný večer užít.

Když je to opravdu zbytečné

Občas ani pořádná dávka snahy a ochoty nepomůže a rande je bohužel naprostá katastrofa i přesto, že jste se oba snažili. Zde je všechna další snaha zbytečná. Prostě se rozdělte. Ale s citem!

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz