Tipy a návody
Ilustrace

Nejtypičtější chyby při seznamování aneb čeho se vyvarovat

Chodíte na jedno rande za druhým a pořád se nedaří, aby přišla alespoň druhá nebo třetí schůzka? Odmítají s vámi komunikovat, vymlouvají se na nejrůznější komplikace nebo prostě přiznají, že se jim už do dalšího kontaktu nechce?

Pak není možná chyba pokaždé jen v protistraně, ale bohužel přímo ve vás. Musíte trochu změnit své chování a jistě se dočkáte vytouženého vážného vztahu. Co pro to tedy můžete udělat? Na co si dát pozor, jaké věci raději nezmiňovat a kolik minut trvá obvyklé rande?

Příprava na první schůzku je velmi důležitá

Chcete zapůsobit, to je jediným cílem prvního rande – ať si možná odpovídáte na své očekávání jakkoliv. Neměli byste ovšem být křečovití a snažit se příliš okatě, jehly nebo luxusní oblečení nejsou zase tak vhodnou volbou, když běžně chodíte sportovně oblečená. A jaké oblečení pro pány? Čistý a upravený vzhled je víc než gel ve vlasech nebo třeba drahé hodinky, to je rozhodně jasné!

 

 

Podle některých studií o mnohém rozhoduje prvních pár vteřin setkání. Nakonec, úvodní střetnutí tváří v tvář má významnou úlohu i v obchodním jednání, že? Jde spíš o přenos vzájemných energií než v první řadě o vizáž. Každopádně zvolte oblečení úměrně situaci, protože jistě víte, jestli se bude rande konat v kavárně nebo budete někde mírně sportovat v mezích své osobní kondice.

Uvítání? Napoprvé to moc nepřežeňte

Polibek na tváře jen tehdy, když se znáte už nějakou dobu osobně a rozhodně ne napoprvé, bylo by to totiž krajně nevhodné faux-pas. Drobný dárek určitě potěší, i kdyby to byla drobná bonboniéra nebo třeba rudá růže. Devět z deseti dívek a dam podle různých anket dává přednost mužům, kteří je obdarují květinoutrend růží na první schůzce stále vládne, nebraňte se mu, milí pánové! Je také vhodné, abyste nepůsobili jako rozvědka, po internetu jste si jistě něco zjistili, ale raději se o profilu na Facebooku moc nebavte, online seznamky obvykle také nejsou o čtení románů o tom druhém. Mohli byste totiž působit jako tajný agent, a to není pro první schůzku zrovna dobré vysvědčení…

Nejen agent, ale také člověk s nějakou maskou – tady nemůžete uspět. Sice se chcete předvést v tom nejlepším světle, na čemž jistě není prvoplánově nic špatného, ale vydržíte to i příště? Za půl roku, rok, pět let? Jistě ne a brzy se ukáže kdo jste a co si myslíte, jak se chováte či kolik zlozvyků vlastně máte. A určitě bude lepší, když se to protějšek dozví dřív než později – nakonec, kdybyste si nesedli už na začátku, vztah by neměl moc dlouhého trvání. Pak nemusíte pořád dokola řešit, kde se seznámit, když všechny plány znovu a znovu nevychází.

Žádný ideál nehledejte, jinak narazíte

Když jde o dokonalost, raději se zaměřujme na umělecká díla, a ne na konkrétní lidi. Štíhlá krasavice nebo svalnatý fešák určitě vypadají dobře, ale nejde o filmové hrdiny, kteří jsou ve všem dokonalí a nikde není psáno, že si budete dlouhodobě rozumět. S představami o ideálu a dokonalosti raději skoncujte dříve, než bude už pozdě. Takoví lidé se totiž vyskytují jen a pouze v našich fantaziích (nejen erotických), ale v reálném životě bychom je hledali marně.

Na co dalšího si dát určitě pozor, když je v sázce první rande?

  • Negativní nálada ničemu nepřidá, pravděpodobně pak celá schůzka rychle skončí.
  • Minulost určitě neřešte, nestěžujte si na bývalého partnera, nepopisujte staré křivdy.
  • Po předchozím rozchodu si dejte čas. Možná ještě není vhodná doba někoho hledat.

Velmi důležitá je na prvním rande i otázka komunikace, pokud budete mluvit jen vy a nepustíte protějšek ke slovu, patrně právě to je důvodem, že se žádné příště už ani nedomluví. Lidový vypravěč neuspěje, nechejte prostor protistraně, ať také může něco říci a neřešte budoucí plány na rodinu už napoprvé. A kdo by měl vlastně platit útratu? Nepsané pravidlo hovoří jasně, první schůzka je jedině v režii muže. Ten by také mohl doprovodit partnerku domů, pokud se už stmívá a později se také ozvat pro plány na další schůzku.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 2

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz