Zajímavosti
Ilustrace

Nejčastější chyby při prvním rande

Všechno je jednou poprvé a žádný učený nebe nespadl. Jistě, poučit se můžeme i z chyb a zkušenosti získáme až teprve časem.

To platí snad pro každou oblast lidského konání, bez ohledu na věk, pohlaví nebo státní občanství. První rande je prostě první rande, někdy se nepovede, jindy je zase nadmíru úspěšné. Dopředu nelze nikdy nic jasně odhadnout, a to je právě na životě to krásné. Ale jak se vyvarovat nejčastějších chyb, které děláme někdy skoro automaticky? Pojďme si je tedy zmínit a pečlivě rozebrat…

Netlačte zase tak moc na pilu, vždyť se přece vidíte poprvé v životě

Jste spolu prvně, takže nemůžete mít přehnaná očekávání, to je snad jasné. Ale podvědomě nás to bude lákat udělat ten první krok trochu delší. Dejte si však pozor, aby takový krok také nebyl tím posledním, který ve vzájemném vztahu vůbec uděláte. Stejně tak, pokud je to nutné, nemluvte moc o svém posledním vztahu, už vůbec nezmiňujte detaily hodně osobního charakteru. A neříkejte rande, jako spíš raději schůzka. Ekvivalent z franštiny přeci jen zní moc závazně, zkuste si spíš někam vyrazit a na rande jít až napotřetí, když to všechno mezi vámi bude již v trochu jiné fázi.

Místo setkání je také důležité, nemělo by být akční nebo doslova mimo civilizaci, vždy bude lepší potkat se takzvaně „před lidmi“. Budete se chovat přirozeně, prostě v pohodě a žádný strach. Svěřujte se s mírou, nemusíte vyprávět celý svůj životní příběh. Nehrajte na strunu negativních emocí, nenechte se politovat, je to zbytečné a trapné. Raději povídejte o tom, jak jste se učili lyžovat a pořád vám to nešlo. Zábavná a nenucená příhoda určitě zaboduje. Ale pozor, zároveň nemluvte jen o sobě, ale snažte se do konverzace zapojit i protějšek. Vhodně zvolená otázka rozproudí konverzaci mnohem lépe než vychloubání se nebo lítostivá nálada. A na co si dát ještě určitě pozor?

  • Kdo pozval, ten platí. A v 99 procentech případů je to přeci muž. První dojem je důležitý.
  • Správné pozvání je klíč. Neomlouvejte se, že jste někoho pozvali, žádná negace sem nepatří.
  • Pozdní příchody. Patnáct minut po dohodnutém termínu? To je bez vážného důvodu hodně.
  • Neupravenost. Se špinavým tričkem a neupravenými nehty zaujmete jen opravdu dost těžko.
  • Alkohol s mírou. A ještě lépe vůbec. Vždyť když vztah skutečně klapne, napijete se ještě dost.

Dejte také na řeč těla, být v křeči vám rozhodně nepomůže, zkuste se tedy co možná nejvíce uvolnit. Nelžete, alespoň ne okatě, nevychloubejte se, zajímejte se raději o protějšek. Vulgarismy také nebudou tak docela v pořádku (pokud s nimi nezačne druhá strana), nemluvte o financích a politice, protože tato témata jsou tabu – a můžete se nad nimi spíše pohádat než si notovat, dva lidé obvykle nebudou mít vždy stoprocentně stejný náhled na světové dění.

Velmi důležitý je oční kontakt. Pokud k němu takřka nedojde, protějšek nemá zájem – a ani vy tím nevyšlete podvědomý signál, že byste chtěli další schůzku. Nemluvte s plnými ústy, nedělejte na stole nepořádek, když už jste jednou za čas v restauraci. Pokud okukuje jiné jedince opačného pohlaví a ani to neskrývá, možná to také nebude dobrá volba – takový člověk zřejmě rád flirtuje a patrně nikdy se svého „zlozvyku“ nezbaví. Tak to také nedělejte, pokud chcete udělat dobrý dojem. Pozor na přílišnou horlivost, je to vážně jen první rande! A opovažte se hádat nad účtem, to by k žádné další schůzce asi opravdu nedošlo…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
12 2

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz