Tipy pro ženy
Ilustrace

Udělat ten nejlepší první dojem na muže

Říká se, že o úspěšnosti navázání vztahu, nebo-li o tom, zda tomu druhému dáme vůbec šanci, rozhoduje až z 80% první dojem. Docela pokrytecké, že?

Ale je to tak, ať chceme nebo ne, naše mozky jsou nastavené na intenzivní vnímání první zkušenosti a jejím následném vyhodnocení. Je to logické, proč „ztrácet čas“ někým, kdo nás už na první pohled spíše odrazuje? I proto je první dojem skoro tou nejdůležitější „disciplínou“ vůbec a možná i na jeho zvládnutí závisí celkový výsledek. Jak se na něj tedy co nejlépe připravit a co udělat?

Vzhled

Ať chceme nebo ne, fyzický vzhled je zkrátka to první, co nás na druhém zaujme. Ale pozor, neexistuje zde žádný jednotný vkus a každý dává vzhledu jinou váhu. Jsou muži, kteří by s žádnou, která nemá postavu a tvář topmodelky nikdy nerandily ale jsou i tací, kteří hledají především charakterní ženu a vzhledu nepřikládají takový důraz (v podstatě jim nesmí být jen nepříjemná, jinak jsou zaměřeni na jiní věci). Nicméně vzhled je důležité nepodcenit. Je lepší obléknout (jak se žena má obléknout na rande) a namalovat se přirozeně, tak, jak to děláte každý den, ne se nějak zběsile líčit vrstvy make-upu (silné líčení je paradoxně pro mnoho mužů přímo odpudivé). Stačí třeba i řasenka a lehký pudr. Umyté vlasy, čisté oblečení a parfém je snad samozřejmostí. Pozor na zbytečně vyzývavé šaty, dojem „běhny“ body opravdu nepřidává. Obecně jsou lepší šaty nebo sukně než kalhoty. A samozřejmě vše přizpůsobit situaci. Do divadla si vezmete něco jiného než do parku. Dobrý nápad je s někým se poradit - s kamarádkou nebo i mužským členem rodiny.

 

 

Přirozené charisma

Přirozenost je velmi důležitá. Sebevědomý postoj, stisk ruky a oční kontakt jsou jistě atraktivní, ale přirozenost je zdaleka nejdůležitější. Veškeré jednání by mělo být nenucené. Jste-li introvertka, nepřetvařujte se. Stejně by pravda vyšla najevo :-).

Konverzace

Žena by nikdy, nikdy, nikdy a ještě jednou nikdy neměla mluvit sprostě. Tím méně na prvním rande. Jistě, je přirozené, že je na první schůzce každý nervózní a v nervozitě sem tam něco ujede, ale tady by se toho žena měla absolutně vyvarovat. Ve skutečnosti není téměř nic odpudivějšího než žena, která kleje jako dlaždič. Konverzace by měla být vyvážená – nezpovídat druhého jak u křížového výslechu ale ani nemluvit jenom o sobě. Snažit se uvolnit, možná trochu vtipkovat. A důležitá rada – pokud něco zkazíte, je lepší se k tomu rovnou přiznat, působí to daleko lépe a celá situace se dá ještě „zachránit“. Nesnažit se za každou cenu pokračovat v konverzaci, ve které jste si nejistí, radši rovnou říct, že nevíte, co dodat a přejít na jiné téma.

Problémy

Zvrhnutá sklenice, našlápnutá psí „mina“ a milion dalších nástrah, které vás mohou na první schůzce (jak na první rande) potkat. Strašně záleží i na tom, jak se právě s nimi dokážete vyrovnat. V žádném případě nehysterčete, netrapte se tím. Radši se tomu zasmějte a přejděte to. Neřešte „jak teď asi musím vypadat“. Muži opravdu nechtějí husy, které udělají scénu kvůli jednomu hovínku na botě, lepší je vzít to s grácií, pokusit se opravit napáchané škody a prostě to nechat být.

První dojem záleží na spoustě drobností, svou roli hraje i nijak neovlivnitelná „chemie“ která mezi těmi dvěma proběhne. Té se nijak pomoci nedá, to už zkrátka záleží na náhodě.

Hlavně sebevědomě do toho, nebát se, dělat chyby, nestydět se. Stejně se tomu všemu po nějaké době společně zasmějete. A tajný tip na závěr? Každá, opravdu naprosto každá žena je krásná, když se usmívá. Proto se snažte co nejvíce usmívat, nekaboňte se a nenechte v nervozitě stáhnout tvář do „kamenných“ výrazů. Protože právě úsměv je často tím, co se muži na partnerce líbí nejvíce a čím ho zaujme jako prvním.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz