Tipy pro ženy
Ilustrace

Co bude nejvíce slušet ženám na rande?

Je určitě pravdou, že na potenciálního životního partnera se musí udělat hluboký dojem a na to jen oblečení nebo líčení nestačí. Na druhou stranu, aby žena vypadala nanejvýš atraktivně, musí si pomoci pár zbraněmi, mezi které patří i její osobní garderoba.

Ty, které vědí, jak využít oblékání ve svůj prospěch, mají na seznamovacím trhu značnou výhodu. Vhodně zvolený komplet podtrhne osobnost a jistě nemusíme dodávat, že šaty dělají člověka, což je skutečně okřídlené heslo.

Vzhled je důležitý, alespoň do jisté míry

Řada mužů namítne, že je zajímá hlavně duše a celkové pocity, které na rande mají. To však neznamená, že se instinktivně neotočí za minisukní. To je nakonec zcela přirozené, protože vzhled zaujme na první pohled a osobnost se poznává trochu déle. Pokud se chystáte na první rande a chcete udělat dojem, určitě se vyplatí trochu sondovat, co přesně od pozvánky na schůzku čekat. Bude to spíš romantická večeře v dražším podniku nebo procházka do kopců, případně špetka adrenalinu? Nebo něco úplně jiného, nadevše originálního? Možností je v každém případě celá řada a bylo by vhodné jim přizpůsobit také zvolený styl oblečení.

Outfit na rande

Důležité je pohodlí, ale nesmí se zapomenout na eleganci. V šatníku na vás určitě čeká hned několik různých variant, na večeři v restauraci s Michelinskou hvězdou si vezměte nejreprezentativnější kousky a volte vždy oblečení úměrně situaci. Luxusní podnik si žádá tmavší koktejlové šaty. A pro dámy, které zrovna šaty nemilují, je tu alespoň slušivá halenka. Ne vždy se vyplatí vysoký podpatek a sukně a mějte na paměti, že možných kombinací jsou dost možná desítky. Vyberte si také něco, v čem se budete cítit dobře, protože i pozitivní nálada dělá dojem. A chcete přece působit uvolněně?

Být sama sebou, to je vůbec nejdůležitější

Profilová fotka zaujala na seznamce na první pohled, cílem je padnout do oka ještě o něco víc. To ale rozhodně nemusí být těžké, když se oblečete úměrně situaci, roční době i vlastnímu duševnímu rozpoložení. Sportovně laděné rande nerovná se nutně legíny, stejně tak na sobě nemusíte mít upjatější cyklistické oblečení. A pokud nejste zrovna sportovní typ, nebojte se projevit a navrhnout jinou variantu rande. Upřímnost je ctnost, kdybyste se vědomě přetvařovala a předstírala, že vás vyjížďka na kole bavila, potenciální protějšek si toho jistě dříve nebo později všimne. A určitě z toho nebude nadšený. Pokud je jeho zájem o vás seriózní, určitě pochopí situaci a přizpůsobí se. Nakonec, je to svým způsobem i takové rytířské gesto, že?

Pokud nevíte, co přesně od nadcházející schůzky očekávat, rozhodně se nemusíte zbytečně nervovat. Když to nevyjde, nemůžete tvrdit s jistotou, že to bylo jen kvůli oblečení.

Co takhle pár zajímavých tipů?

  • Lehké sáčko a sukni pod kolena, to je nenucená elegance. A muži ji často hodně ocení!
  • Podpatky nejsou vždycky výhra, zvláště tehdy, pokud se na nich necítíte zrovna nejlépe.
  • Pokud jde o obuv, volte vždy pohodlnější variantu. Kdo ví, jak dlouho rande vlastně potrvá?

Není nutné preferovat drahé oblečení nebo světoznámé značky. Věřte nebo ne, stylově se lze obléknout i za menší peníz. Větší dojem, než drahé šaty udělá zvýraznění křivek a jistě nemusíme zdůrazňovat, že na rande musíte jít patřičně upravená. V tričku, v němž se cítíte pohodlně, ale má zašlé barvy a ve skříni jej máte od maturity, zrovna velký ohlas nezískáte.

Oblečení na rande

V úvahu berte i aktuální počasí nebo roční dobu

Kromě toho, že je třeba přemýšlet i nad místem, kde ono vážné seznámení proběhne, bude velmi důležité ladit s počasím. Pokud totiž celý den prší, plátěná obuv nebo krátká sukně určitě nezaboduje podle původních představ. A protože mnoho lidí dá na první dojem, je tu vysoká pravděpodobnost, že druhé rande už nebude. V neposlední řadě se také můžete nepříjemně nachladit a za to vám přece rande nestojí. Nezapomeňte, že v životě nejde vždy vše podle plánu a další schůzka s někým úplně jiným může být třeba už za pár dní. Takže rozhodně nemáte jen jeden pokus, který musí nutně vyjít.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
9 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz