Vztahy
Ilustrace

Vdané a ženatí, ale se skutečně naléhavou potřebou změny…

Jste nyní ve vztahu, který pokračuje v dlouhodobě zajetých kolejích, už jste stihli uspořádat skutečně velkolepou svatbu, možná máte i děti.

Jezdíte spolu na dovolenou na Jadran či do Itálie, přečkali jste počáteční neshody, máte spolu byt nebo jste zrovna dostavěli rodinný domek. A co teď? Těšit se na stáří, které strávíte společně? Ne vždy a všude to funguje přesně podle harmonogramu, takže je jasné, že se do hlavy vkrádají myšlenky o změně. A někdy vám prostě nedají spát. Zvlášť, když bude na obzoru někdo, kdo by mohl být potenciálně velmi zajímavým – ale ještě se tolik neznáte…

Ruku na srdce, stojí vám to opravdu za to?

zvažování manželství

Když si vyberete někoho, kdo je dlouhodobě zadaný, rozhodně není jisté, že se mu bude chtít opouštět zažitou domácnost – podobně jako třeba vám. Zamilovanost je sice velmi silná, ale pozor, nebořte vztahy, nepalte zbytečně mosty, zvláště pokud ty nové ještě nemají ani základy nebo nevedou vlastně vůbec nikam. Flirtování je sice hezké, ale nemělo by přejít v něco, čeho byste později litovali. Na co brát zřetel až v první řadě, když randíte s vdanou paní nebo ženatým mužem?

  • Nikdy nebudete jednička. A to opravdu neplatí jen pro Štěpána Šafránka, milenec a milenka jsou často označováni slovem „bokovka“, což je celkem přiléhavý název. Prostě, ten druhý si k vám občas odejde na večer, udržuje vše v tajnosti a rozvod tady určitě nepřichází v úvahu.
  • Šťastný konec tu není zaručen. Nejde o nějakou pohádkovou melodii, ale spíš realitu všedního dne, kdy si vdaná nebo ženatý dopřávají bez následků. Pokud budete poslouchat neustále totéž – rozvod není možný kvůli majetku či dětem – zbystřete. Tudy cesta nevede!
  • Pořád jenom sliby a sliby. Je roztomilý, umí být chápavá, rozumíte si ve společných chvilkách doslova na jedničku. Ale to i proto, že spolu nejste v jedné domácnosti. A roky plné slibů, že se už brzy něco změní, nejsou jistě váš styl, že? Na veřejnosti se nesmíte skoro ani pozdravit.

Tajná láska může mít mnoho velkých omezení

Není to vážný vztah se vším všudy a podle toho se k sobě musíte chovat, když se náhodou potkáte v práci nebo v supermarketu. O svém novém objevu nemůžete říct nejlepší kamarádce nebo přátelům v restauraci, nelze se ukazovat na veřejných místech, líbat se a objímat, vše je v módu, za který by se nemusela stydět ani nějaká moderní tajná služba. Číslo máte v mobilu pod fiktivním jménem, mažete SMS, jakmile si je přečtete a v práci na sebe maximálně spiklenecky mrknete, když vás nikdo další nevidí.

Přáli jste si právě tohle? Nebo se vám podobné prchavé štěstí už trochu zajídá a rádi byste vše posunuli dál? V tom případě pozor, protože přílišné tlačení na pilu může mít za následek ukončení takového vztahu. Má rodinu, má děti, má vlastní byt s partnerem a vy jste jen ten druhý nebo ta druhá, tak opatrně…

Žárlivost tu bohužel také hraje značnou roli

žárlivost

Budete prostě žárlit, dříve či později. Partner, jehož milujete, usíná v posteli s někým jiným, i když tvrdí, že už třeba nemají nic společného a nespí spolu. Za prvé to nemusí být pravda, za druhé je fakt, že taková věc nemůže nechat nikoho dlouhodobě chladným. Budete pořád jen čekat, neustále se dívat na telefon, jestli už volá nebo píše a přijdete rázem o svůj volný čas. Takový vztah určitě nebude moc hodnotný, že?

A mimochodem, proč je vlastně s vámi, když je ve vážném vztahu nebo dokonce manželství s někým úplně jiným? Je to kvůli zajímavějším postelovým hrátkám, jste atraktivnější než jeho či její stávající partner, jde prostě o dobrodružství, se kterým se takové flirtování samozřejmě pojí? Možná od všeho trochu, ale pro potenciální dlouhodobý vztah tohle není moc dobré vysvědčení. Naopak, spíš jde o důkaz nedostatku předpokladů, které jsou nutné, aby se milenec v budoucnu přestěhoval k vám a stávající svazek ze dne na den opustil. Existuje však ale i pár výhod, proč udržovat podobný vztah. Jaké to přesně jsou?

  • Nemáte dost času na vztah a nechcete být sami. Jsou tu také přesně stanovené mantinely.
  • Jste připraveni, že to bude třeba jen krátkodobá záležitost a chcete si ji tím pádem užít.
  • Nehodláte mít děti, takže odpadne rozprava s partnerem, jestli je už vhodný čas na rodinu.

Dárky, společné večery, ale také utajená několikadenní dovolená v úplně jiném regionu. Vztah se zadanými nebo dokonce těmi, kteří už nosí prstýnek, je tak trochu o vzrušení, v tom se jistě všichni shodnou. Špetka rozmazlování neuškodí a když nikdo nic neví, zase tolik se stát nemuselo. Možná tím bude posíleno nejedno manželství, jako vedlejší efekt. Snad jen opravdu nepočítejte s tím, že když jste to vy – tak rozvod bude už zítra…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz