Tipy pro muže
Ilustrace

Věty, které před vdanou ženou neříkejte

To, zda je lepší být svobodnou ženou nebo vdanou ženou, záleží na názoru každé z nás osobně. Každopádně ale musíme uznat, že ženy, které mají partnerské vztahy v pořádku a jsou vdané, jsou často pod palbou nejrůznějších narážek – ze strany kamarádů, ale i rodiny. Na které narážky byste se měla připravit, pokud se rozhodnete vdát?

Věta číslo 1: Aha, ty asi nemůžeš, že?

Hodně svobodných má občas pocit, jako bychom jim my, kteří jsme zadaní, jejich „volnost“ nějakým způsobem záviděli. Jde o jistý a naprosto scestný pocit nadřazenosti single osob nad vdanými ženami. To si vážně každý nezadaný jedinec myslí, že to, že má někdo spokojené partnerské vztahy a nemusí obrážet rande za rande, aby měl známost na jednu noc, znamená, že je spoutaný a na všechno se musí svého partnera ptát a dovolovat se? Jde o milný a obtěžující názor. Není nic horšího než slyšet větu typu: Chceme jít s holkami v sobotu do kina a možná někam zatancovat. Ráda bych tě pozvala, ale ty jistě musíš trávit večer s manželem, že?

Věta číslo 2: Pustí tě s námi?

naštvaná žena

Propustky jsou něco, co se řeší ve škole nebo v práci, ale do soukromého života nepatří. Dalším zlozvykem, co nezadané osoby říkají a třeba si to ani neuvědomují, jsou situace, kdy se s přáteli domlouváte na nějaké akci, kam chcete vyrazit všechny společně. Ani by vás nenapadlo, že byste se nemohla zúčastnit. Ale ouha! Poté, co je vše domluveno, se najde jedna osoba, která se vás zeptá, zda jste si jistá, že opravdu můžete jít – a zda nepotřebujete propustku od svého manžela. Zkuste si z nich jednou udělat srandu a propustku si opravdu přineste. Uvidíte, jak budou koukat. Vždyť vy jim také neříkáte o tom, kdy si konečně najdou někoho na vážné seznámení.

Věta číslo 3: Dřív jsi taková nebyla!

Tato věta může přijít nejen od přátel, ale i od samotného muže. Jde o větu, která porovnává milenecký vztah a manželský vztah. Vlastně je to celkem jednoduché. V mládí si užíváte volnost bez tíživých závazků plnými doušky. Poté narazíte na muže, který se vám zalíbí, a jdete s ním na rande. Slovo dá slovu, objeví se mezi vámi vzájemná chemie a přitažlivost. Zjistíte, že si se svým partnerem dokonale rozumíte, takže se během několika let vezmete a pořídíte si jedno či více dětí. Z vašeho pohledu budete s největší pravděpodobností spokojená. Ale co z té partnerovi? Ačkoliv je na tom stejně jako vy a vše chtěl stejně jako vy, může jej nahlodávat červíček pochybností, za kterým následují kousavé řeči typu: Dřív bys tohle nedělala! Předtím to bylo všechno lepší. Ale to, že jste unavená z celodenní péče o dítě, už nevidí.

Věta číslo 4: Milujete se ještě?

Hodně lidí v okolí si myslí, že svatbou se musí pochopitelně změnit i to, jak se máte s partnerem rádi. Někteří si stojí za tím, že se vztah po svatbě změní. Že se ti dva stejně rozvedou, nebo se minimálně přestanou milovat a budou spolu jen tak. Proč by to ale měla být pravda? Vždyť to, jestli vás spojuje nějaký papír nebo ne, nehraje žádnou roli v tom, jestli spolu budete šťastní. Proto pokud se vás někdo bude sarkasticky ptát na to, zda se ještě vůbec milujete, odpovězte s klidem, že ano. Popřípadě sama vraťte podobně – a to s podobně kousavou poznámkou. Rozhodně nikoho nenechejte, aby si z vás dělal srandu.

Věta číslo 5: Ty už tohle nepochopíš

naštvaná žena

Vdané ženy se velmi často setkávají s názorem, že mnohým věcem, hlavně lidem v normálním nemanželském vztahu, nemůžou rozumět. Myslí si, že se z nich po svatbě stávají lidé, kteří ničemu vůbec nebudou rozumět. Jako by vdaná žena znamenala, neznalá žena. To, že každý víkend netrávíte v baru, neznamená, že už nevíte, co dělat s chlapem.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
4 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz