Vztahy
Ilustrace

Na co se připravit, když rozvedeš ženatého muže

Zamilovala ses do ženatého muže a sympatie byly vzájemné? Utajovali jste svůj vztah, ale teď, když už se se svojí bývalou ženou rozvedl, jsi ráda, že už nic nemusíš skrývat a svoji lásku můžeš prožívat naplno? Pokud si říkáš ano, měla bys vědět, že jeho rozvodem to velmi často zdaleka ještě nekončí. Právě naopak - měla bys počítat s možnými problémy, které váš vztah velmi brzo prověří.

Láska nezná hranice. A to ani v případě, kdy se zamilujeme do muže našich snů, který má jednu opravdu velkou nevýhodu. Tou nevýhodou je to, že žije se svojí ženou v manželském vztahu. Takový vztah s ženatým mužem s sebou přináší nejednu probdělou noc a nejedno úskalí, které spolu musíte překonat. Jde o vztah, kdy nevíš, jak moc vážné to mezi vámi je. Rozvede se s manželkou, nebo se s tebou rozejde? Pokud se rozhodl pro rozvod s tím, že vy dva spolu začnete nový vztah, ještě nejásej. V tuto chvíli se před vámi objeví několik překážek, přes které se budete muset přenést.

Tvé okolí tě bude odsuzovat

pomlouvaná žena

Kvůli málokteré ženě se muž rozvede a opustí svoji manželku, kterou má svým způsobem jistou. Pak to vypadá tak, že milenka čeká i několik let na to, až se muž rozhoupe a podá návrh na rozvod. a ejhle, muž se k ničemu nemá a žena to raději vzdá.  Pokud se to podařilo tobě a chceš si užívat ničím nerušeného štěstí a rande, na kterých se nebudeš muset skrývat, musíš počítat s tím, že tě tvoje okolí bude s velkou pravděpodobností odsuzovat. A nezáleží na tom, že jsi to byla ty, ta, která musela dlouhé měsíce čekat na to, až se tvůj partner rozvede. Že jsi byla tou, co musela sledovat, jak se vrací ke své ženě, se kterou mu to již dávno nemuselo klapat. Dokonce nezáleží ani na tom, že už se třeba chtěli rozvádět dávno. Tvé okolí tě zkrátka na jistou dobu bude mít za tu, která rozvrací zdánlivě spokojené manželství.

Rodina tvého muže tě nemusí brát

Ani cesta k partnerovým rodičům nemusí být procházka růžovou zahradou. A pokud ano, tak dosti trnitou. Poté, co jsi jejich syna odvedla z rukou jejich milované snachy, nemůžeš čekat, že si tě hned zamilují. Pokud se svojí snachou vycházeli vždy dobře, budou tě považovat za narušitele a někoho, kdo jim zničil vztah s někým, koho už dávno brali do rodiny. Většina rodičů se snaží partnerky svých synů tolerovat, takže se nemusíš bát, že na tebe budou do konce tvých dnů vrčet a budou nepříjemní. Dej tomu trochu času a uvidíš, že jak zjistí, že jsi milá a opravdu máš daleko do nepříjemné mrchy, která ničí rodiny, tak si tě s velkou pravděpodobností také zamilují. To, že z tvé přítomnosti nejásají, si neber osobně. Mohla bys být jakákoliv a brali by tě jako narušitelku.

Jeho bývalá a ty

Pokud partner svoji manželku opustí ve chvíli, kdy s tím ona určitě nepočítala, nemůžeš se divit, že vám jeho žena vaše společné štěstí nadvakrát nepřeje. Manželství je daleko vážnější záležitost, než jakou je obyčejný partnerský či milenecký vztah. V manželství se na každého lepí určité závazky, které je třeba při rozvodu vyřešit. Jednou z věcí, které je třeba řešit, je dělení společného majetku, který oba získali v době trvání svého manželství. Proto se nemůžeš divit, že se jeho žena objeví na společné chatě u jezera nebo ve společném bytě, když jde svým způsobem i o její majetek. A to nemluvě o tom, že když jeho žena nepracuje, bude na ni muset tvůj muž platit výživné.

problém s dítětem

Děti ve vztahu jsou kapitolou samy o sobě. Pokud ses rozhodla pro přijetí svého partnera, vyjádřila jsi i nevyřčený souhlas k tomu, že se staneš nevlastní matkou jejich dětí. Pokud budou jeho děti na víkend u vás, budeš muset přizpůsobit vaše plány tak, abyste se o ně mohli postarat. Nemluvě o tom, že se jeho bývalá manželka bude moct cítit nekomfortně a vaši starost o něco ztíží. Například tak, že bude potřebovat neplánovaní hlídání, nebo se ozve v době plánované dovolené, že děti nakonec nepojedou, i když vy jste už zaplatili a vrácení peněz není možné.

Je pravděpodobnost, že to provede i tobě

Říká se, že ten, kdo podvede jednou, podvede s velkou pravděpodobností znova. Je pravdou, že nemusí jít o pravidlo. Velmi často ale stačí jen malý náznak toho, že se něco děje, že něco není v pořádku a budeš se bát, jestli nepodvádí i tebe.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz