Tipy a návody
Ilustrace

Vztah na Facebooku a jeho pravidla

Dnešní doba je v naprostém rozkvětu, co se sociálních sítí týče. Například na Facebooku je téměř každý, na koho si vzpomeneme. V současnosti jde o platformu, kde můžeme sdílet téměř vše, co prožíváme. Ano, i vztahy. Víte však, že i vztahy na Facebooku mají jistá pravidla, které není radno podceňovat?

V dřívějších dobách, kdy věci jako Facebook neexistovaly, lidé ve vztahu trávili většinu času spolu osobně. Jediný neosobní kontakt, který mezi nimi byl, mohl být skrze prostřednictví dopisů. Jinak vše řešili z očí do očí. Ale teď? Přes Facebook se lidé navzájem seznamují, flirtují, chatují, tráví spolu „online“ čas, ale také se přes něj i zbaběle rozchází. Nemluvě o vztazích, které jsou založeny téměř jen na chatování a dva se pořádně neznají ani osobně. Víte ale, jaká jsou pravidla současných vztahů, kde velkou roli hraje právě i tato všem známá sociální síť fungující po celém světě? Uvědomujete si, že když půjdete „s kůží na trh“ v online světě, nebude váš vztah jen vaší soukromou záležitostí, ale každý uvidí, co se děje?

Pozor na fotky, které máš na profilu

žena v prádle

V současné době není nic divného na tom, když se seznámíš s někým novým (třeba na nějaké akci) a vyměníte si svá jména na Facebooku, protože se vám vaše vzájemná konverzace líbila a přejete si v ní pokračovat i nadále. Zkuste si představit, že budete na nějaké klidné akci, kde se seznámíte s milým klukem. Vyměníte si jména na Facebooku a přidáte se navzájem do přátel. První věcí, kterou udělá stoprocentně každý z nás jako první – prohlédneme si fotky toho druhého. Největší chybou může být to, kdy na svém profilu máme fotky cizích osob, ale svoje vlastní ne. A druhá chyba? Co si o vás pomyslí, pokud jste se seznámili na seriózní události, kde jste vypadala kultivovaně, ale váš profil na Facebooku je plný polonahých fotek, fotek, kde jste opilá na party a fotek s množstvím cizích kluků. Pokud se takto prezentujete na svém profilu, myslíte si, že přilákáte právě toho, koho jste poznala na dané akci?

Kdo pošle žádost o přátelství jako první?

facebook na mobilu

Dříve se řešilo, zda první zavolá muž nebo žena, v současnosti se toto dilema týká toho, kdo pošle žádost o přátelství. Máte ji poslat vy, nebo počkáte, kdy se ozve on sám? Kdo se má ozvat první? Uvědomte si, že váš facebookový profil je plný fotografií a informací ještě z doby, kdy jste byla pravděpodobně v pubertě nebo o hodně mladší. Co se s ním jako první seznámit osobně? A až potom se přidat na Facebooku, kde uvidí podstatnou část vašeho života. Jděte na rande, volejte si, poté začněte na Facebooku.

Přidat se do vztahu nebo nepřidat? To je to, oč tu běží

Pokud si nejste jistá, zda spolu chodíte nebo ne, je někde chyba. Buď spolu dva chodí, nebo nechodí. V tomto případě žádné „je to složité“ neplatí.  Jste tou, která musí vědět, zda spolu jen kamarádíte, nebo jste se posunuli o něco dál. V tuto chvíli přichází na řadu otázka, zda budete chtít svůj vztah odhalit na veřejnosti. Tím myslíme na Facebooku. Pokud si jej chcete přidat do vztahu na svém profilu, měl by s tím souhlasit. Stejně je to i naopak. Ne každý chce do světa vytrubovat každou soukromou informaci, kterou vztah dozajista je.

Pozor na to, co přidáte

psaní na facebook

Na to, že čas od času přidáte na Facebook nějakou společnou fotku, není nic neobvyklého. Pokud ale každý den přidáváte fotky se zamilovanými citáty, hromadou srdíček a pusinek, měla byste trochu přibrzdit. To samé platí nejen u fotek, ale i u statusů, kde nikdo nemusí co deset minut číst o tom, jak svého přítele milujete. Taky jej nemusíte označovat u každé hlouposti, na kterou narazíte. Každého to bude jen otravovat a za chvilku bude každý váš vztah proklínat. Není mnohem lepší mít papírové album na fotky, které budete moc prohlížet spolu?

A co s rozchodem?

Rozchody bolí. A to hodně. Navíc máme tendence si nechávat své bývalé partnery na Facebooku v přátelích. Problém nastává ve chvíli, kdy začneme pravidelně projíždět jeho profil. Když sledujeme, s kým navázal nový partnerský vztah, komu lajkuje fotky apod. V reálu byste se mu vyhýbala, tak proč to tak neděláte i v online světě?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz