Zajímavosti
Ilustrace

Nová seznamka od sociální sítě Facebook je tu!

Máte založen profil na sociální síti Facebook? Pak jste již možná zaregistrovali, že tato gigantická síť přichystala svým uživatelům jedno překvapení: seznamku! O jejím plánovaném spuštění jste se již mohli dočíst mnohé a nyní nastává čas odhalit, kdy bude uvedena do provozu.

Pokud jste sami a hledáte převážně vážný a dlouhodobý vztah, je seznamka Facebook Dating určena právě vám.

Facebook Dating pro nalezení vážného vztahu

zamilovaný pár

Nastává doba, kdy se všichni milovníci seznamek dočkali té nejlepší, největší a nejpropracovanější seznamky. A můžeme vás ujistit, že nová seznamovací funkce na Facebooku není určena pouze pro náctileté nebo třicátníky. Ať už patříte do skupiny mladých nebo zralých uživatelů, každý se může přes Facebook seznámit. Připadá vám to jako skvělá příležitost? Pak nejste jediní a tuto novou možnost oslavuje celý svět! Jestliže rádi flirtujete a nejraději si užíváte jednorázového povyražení, tak vás Facebook seznamka v tomto ohledu zklame. Naopak cílí na nezadané, kteří chtějí poznat nového partnera a vybudovat s ním společnou budoucnost.

Seznamka prošla testovací funkcí

Americká společnost Facebook informovala o záměru nabídnout uživatelům seznamku už loni v květnu. Od minulého léta testovala seznamku mezi svými zaměstnanci. Dne 6. září 2019 nastala ve Spojených státech seznamovací revoluce: právě v tento den spustila společnost službu Facebook Dating. Na co hledat partnera po barech, knihovnách a festivalech, když je moderní láska přes internet? Kromě USA funguje Facebook Dating v dalších devatenácti zemích: v Argentině, Bolívii, Brazílii, Chile, Ekvádoru, Filipínách, Guyaně, Kanadě, Kolumbii, Laosu, Malajsii, Mexiku, Paraguayi, Peru, Singapuru, Suriname, Thajsku, Uruguayi a Vietnamu. A teď vás jistě zajímá jediné: kdy bude tato služba dostupná i v Evropě? Těšit se na ni můžete podle vyjádření společnosti na začátku příštího roku. Nejen pro obyvatele České republiky to bude opožděný vánoční dárek, který vám může změnit život. A proč se bránit novým možnostem seznámení?

Facebook Dating v ČR nefunguje. Tady se ale zaručeně seznámíte.

Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka spíš na flirt. Jestli si chceš jen užívat, tak zde najdeš hodně protějšků se stejným zájmem.
eDarling logotype img-responsive
eDarling
Seznamka s registrací až na 25 minut, kde projdeš osobnostním testem. Velmi vážná seznámení pro ty, kteří to myslí opravdu vážně.
Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vzdělaného partnera? Uživatelé od věku 25+ let.

Vysněný protějšek na dosah ruky!

Facebook je bezesporu největší internetovou sociální sítí na světě a má obrovský potenciál dát dohromady statisíce svobodných uživatelů. Jen si to představte, jak se vám díky této službě může obrátit život vzhůru nohama – a to pouze v tom pozitivním slova smyslu. Možná i vy najdete novou lásku na vaší oblíbené sociální síti a spárujete se s protějškem, s kterým máte společné zájmy, věci, události a skupiny. Jedinou podmínkou pro využití funkce je to, abyste byli starší 18 let. Všechny služby související se seznamováním jsou zcela zdarma. Třeba to dáte dohromady s někým z okruhu svého bydliště nebo najdete partnera úplně v jiném městě. Facebook seznamka použije vaši aktuální polohu a na základě toho vám doporučí vhodné partnery do stokilometrové vzdálenosti. A proč ne do delší? Přeci jen – vztahy na větší vzdálenost nemají takovou budoucnost.

Důraz na soukromí uživatelů

soukromí

Tato sociální síť se potýkala v minulosti s problémy, které souvisely s bezpečností, politikou a nařčením ze zneužívání osobních dat uživatelů. Z toho důvodu se seznamovací projekt neustále odkládal. Nemusíte se ale obávat, že by došlo k narušení vašeho soukromí. Naopak Facebook Dating klade velký důraz na bezpečnost a ochranu soukromí. Koneckonců hledání nové lásky je intimní záležitostí, o kterou se možná nechcete podělit ani se svými nejlepšími přáteli. Zapomeňte na kauzu, kdy analytická společnost Cambridge Analytica získala neoprávněně informace o desítkách milionů uživatelů této sítě. Všechno je maximálně zabezpečeno.

Akcie společnosti Facebook posílily

Na spuštění služby Facebook Dating zareagoval i akciový trh. Akcie společnosti Facebook stouply zhruba o dvě procenta. A jak se to odrazilo na akciovém vývoji konkurenčních internetových seznamek? Například akcie společnosti Match Group, která stojí za populární seznamovací aplikací Tinder, ztratila na hodnotě akcií téměř šest procent. Jde vidět, že Facebook zahýbal s akciovým trhem a ovlivnil hodnotu akcií seznamovacích společností. Pravdou zůstává, že Facebook Dating je zatím největší konkurencí populární seznamovací aplikace Tinder. Na rozdíl od ní ale není Dating placená seznamka a funguje na jednoduchém principu: lidem z vašeho okolí se bude zobrazovat váš profil s fotkami. V případě, že jim budete sympatičtí, mohou vám poslat soukromou zprávu nebo vám darovat lajk.

Možnosti seznamování

mobil

Službu Facebook Dating si nastavíte podle svých potřeb. Máte dvě možnosti: buď se budete zobrazovat přátelům svých přátel, nebo seznamovací profil odpojíte od profilu na Facebooku a vyplníte v aplikaci potřebné údaje. Na základě vyplněných zájmů vám aplikace vybere vhodné potenciální partnery. Takhle to je jednoduché – nehledejte v tom žádné záludnosti ani skryté poplatky za poskytované služby. Jak jsme se ze začátku zmínili, Facebook Dating je určen pouze pro dospělé uživatele této sociální sítě. Seznamovací služba je součástí aplikace Facebook a proniknout do ní mohou uživatelé starší 18 let. Aplikace Facebook Dating má řadu vychytávek. Můžete v ní vytvářet stories a sdílet s blízkým uživatelem nebo veřejně na svém profilu svou aktuální polohu. Tato funkce vás chrání před nekalými záměry protějšku, s kterým máte naplánovanou schůzku.

Tajná láska – shodnete se?

Zajímavou funkcí je tzv. „Tajná láska“, neboli „Secret Crush“. O co se konkrétně jedná? Tato funkce je podobná té na Tinderu. Pokud se vám líbí někdo z vašich přátel na Facebooku, označíte ho a dotyčný dostane informaci, že se někomu líbí. Nemusíte se ale bát odhalení: Facebook Dating neprozradí, že jste to vy. Jestliže vás tato osoba také označí, přijde vám zpráva o vzájemných sympatiích. Takto můžete označit až 9 lidí z vašich přátel. Bez nadsázky lze říct, že tento seznamovací plán je pro Facebook nápadem za miliony. A nikdo z vašich přátel na sociální síti se nedozví, že tuto funkci využíváte. Samotný Facebook vám nebude nabízet potenciální protějšky z vašich přátel, ale naopak mimo jejich okruh. V případě, že budou někteří uživatelé Facebook Dating urputní, útoční a budou vás obtěžovat, můžete je zablokovat.                    

Má Facebook Dating nějaké slabiny?

bezpečnost

Ptáte se sami sebe, zda má Dating nějaká úskalí? Ano. Nic není tak ideální, jak se na první pohled zdá. Počítejte s tím, že pokud budete chtít využívat tuto funkci, znamená to, že musíte poskytnout společnosti další množství osobních údajů. Záleží na vás, zda budete této sociální síti po předešlých eskapádách důvěřovat, že nedojde ke zneužití osobních údajů. A jestliže jste na seznamkách zvyklí na různá prémiová členství, tak na Facebook Dating jste si s ostatními uživateli rovni. Všichni máte k dispozici stejné funkce, a to zcela zdarma. Tato sociální síť má hlavní příjem z cíleného sponzorovaného obsahu stejně jako na Facebooku. Jste-li s tímto faktem smířeni, pak se nenechte sponzorovaným obsahem odradit. Případné seznámení s tím pravým partnerem nebo partnerkou za to stojí.

Žádné swipování

Na Facebook Dating rovněž nenaleznete tzv. „swipování“. Jedná se o funkci, kdy rychlým přejetím prstu přijmete nebo odmítnete spojení. Tato funkce je například vlastní aplikaci Tinder nebo seznamce Badoo. Naopak Facebook cílí na to, abyste si prohlédli profil druhé osoby a upoutali její pozornost lajkem či komentářem. Facebook Dating se nemusíte bát používat, neboť žádná data z ní neproniknou na váš facebookový profil. Mezi Facebookem a Facebook Dating však budou data sdílena. Na základě tohoto sdílení vám budou doporučeni protějšci, s kterými máte něco společného. Aplikaci můžete propojit také s Instagramem, který patří společnosti Facebook. Fotky z Instagramu se vám tak mohou po propojení zobrazit i na seznamce. To ale není jediné propojení, které je možné. Na vyžádání můžete propojit Facebook Dating se skupinami nebo událostmi sociální sítě.

Jak to bude s osobními daty?

Facebook měl v minulosti problémy se soukromím facebookových účtů. Kdokoliv se mohl online dostat k databázi s 419 miliony telefonních čísel, které byly propojeny s Facebook ID. Od toho si lze odvodit konkrétní jméno a mnohdy i pohlaví a zemi původu. Společnost již dostala pokutu ve výši 114 miliard korun za opakovaná porušování soukromí uživatelů. Stále ale není zřejmé, zda data získaná ve službě Facebook Dating budou použita k reklamním účelům nebo jestli bude komunikace mezi uživateli šifrovaná. Pravdou zůstává, že Facebook bude disponovat značným množstvím dat. To má tu nevýhodu, že bude vědět vše, co uživatelé zveřejní na svém profilu, ale i mimo něj. Na druhou stranu zmiňme fakt, že díky tomu vám Facebook navrhne vhodné potenciální partnery. A to má svou velkou výhodu – tito partneři s vámi budou mít mnoho společného a mohli byste si s nimi rozumět nejen ve virtuálním světě, ale i v reálu.

Facebook si od služby Dating slibuje, že zpět přitáhne na svou síť mladé lidi. Ti v hojném počtu využívají ostatní sítě a aplikace, jako je Instagram nebo Tinder. Naopak je přestávají zajímat statusy, komentáře a reklamy na Facebooku. A to by se mohlo s nástupem funkce Dating změnit!

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
6 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz