Informace
Ilustrace

Facebook zavede „virtuální seznamování“ přes Messenger

Společnost Facebook brzy představí uživatelům funkci „Virtuální rande“. Tuto novinku oznámila společnost v těchto těžkých pandemických časech.

Sociální síť plánuje zavést novou funkci – videohovory. Pro uživatele to bude alternativa k seznamování v reálném světě. Facebook zpřístupní videhovory přes Messenger, čímž reaguje na současný módní trend videochatů. Lidé se prostřednictvím videohovorů seznamují, poznávají nové lidi a zbavují se úzkosti ze sociální izolace.

Nutno podotknout, že pro online seznamovací aplikace je to skutečná výzva. Přeci jen je jejich cílem spojit lidi ve skutečném světě, nikoliv jen v tom virtuálním.

Videochat jako bezpečná metoda seznamování

Vládní nařízení prozatím znemožňují, aby si lidé domluvili osobní schůzku. Restaurace, obchodní centra, kavárny a bary jsou uzavřeny napříč státy všech kontinentů. I když se tato omezení po skončení pandemie zruší, spousta uživatelů online seznamek bude mít strach setkat se s cizími lidmi, o kterých vlastně nic nevědí. Videochat nabízí bezpečnější možnost, jak poznat potenciálního partnera a rozmyslit se, zda se s ním chceme v budoucnu poznat i v reálu.

Videochat můžete přijmout nebo odmítnout

video chat

Až bude tato nová seznamovací funkce na Messengeru aktivní, uživatelé aplikace Facebook budou moci pozvat protějšek na virtuální schůzku. Příjemce si může vybrat, zda nabídku přijme nebo odmítne. Takto učiní ve vyskakovacím okně, které se mu objeví na obrazovce.

Pokud uživatelé Facebooku nabídku přijmou, budou připojeni k videochatu a mohou se s protějškem navzájem poznat.

Protože se tato funkce stále vyvíjí, Facebook odmítl sdělit podrobnější informace o tom, jak bude zabezpečena ochrana soukromí.

Videochaty jsou součástí mnoha seznamovacích aplikací

Facebook není první, který se v důsledku pandemie soustředí na videohovory. Tuto funkci mají zavedenou již jiné konkurenční seznamovací aplikace. Uživatelům některých aplikací byla tato funkce zpřístupněna už před vypuknutím pandemie.

Seznamovací aplikace Bumble nabízí ve své aplikaci hlasové hovory a videochaty zhruba rok. Tato funkce funguje na principu normálního telefonního hovoru nebo videohovoru podobnému tomu na Face Time. Uživatelé však nemusejí sdílet své telefonní číslo ani jiné soukromé údaje, jako je e-mailová adresa. Z toho důvodu je to bezpečnější.

Společnost říká, že zájem o tuto funkci za poslední dva měsíce výrazně stoupl a získává na oblíbenosti. A může za to koronavirus, který nás sociálně izoloval.

Společnost Match Group zavádí videohovory do svých seznamek

video chat

Společnost Match Group nedávno zpřístupnila videochaty v aplikacích, které provozuje. Od tohoto měsíce se můžete na aplikaci Match.com propojit prostřednictvím videohovorů s uživateli, s nimiž jste ve shodě. Match Group, vlastník seznamovací aplikace Hinge, představil funkci „Seznamování z domova“ a připravuje také funkci živého videohovoru. Aplikace společnosti Match, Plenty of Fish, zahájila živá streamování již v březnu, což přineslo single uživatelům nový způsob, jak se potkávat s přáteli a potenciálními partnery.

Tinder prozatím videohovory neplánuje

Nejvýznamnější aplikace společnosti Match Group – Tinder zatím svým uživatelům neumožňuje funkci videohovorů, ale uživatelé si mohou přidat video do svého profilu. Společnost se zatím nevyjádřila k tomu, zda seznamování přes videohovory zavede, ale v době po COVID-19 by bylo téměř bizarní neposkytovat takovou funkci.

I další seznamovací aplikace spustily videochaty, včetně eHarmony a řady méně známých seznamovacích aplikací, které doufají, že tím získají nové uživatele.

Facebook tvrdí, že funkce videohovoru přes Messenger bude spuštěna v následujících měsících a bude k dispozici všude tam, kde již funguje Facebook seznamka.

 

https://techcrunch.com/2020/04/24/facebook-to-launch-virtual-dating-over-messenger/
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz