Tipy a návody
Ilustrace

Co muži mají rádi na ženách aneb pryč se starými klišé

Pánům se líbí vnitřní síla – a krása je až na druhém místě. Žení se o něco později, ale to rozhodně neznamená, že nějak rezignují na vztahy. Zatímco na začátku devadesátých let vstupovali do chomoutu zhruba osmadvacetiletí, dnes už jde o zasloužilé třicátníky.

Více než čtyři pětiny z nich jasně dávají najevo, že rodina a děti mají v jejich životních plánech nezaměnitelnou úlohu, ze které rozhodně nechtějí nikdy slevovat. Menší procento si pak přeje uspět v zaměstnání nebo podnikání. Jasně z toho plyne, že rodinný život je hlavní prioritou mladých pánů. A samozřejmě nejen jich…

Nejdůležitější vlastnosti? Na první příčce je inteligence

Ilustrace 1

Možná to zní na první pohled překvapivě, ale moderní doba přináší určité změny – a pokračuje i v pozitivních trendech nastolených v minulosti. Dotazník týkající se tisíců mužů všeho věku, mluví jasnou řečí. Klíčový je intelekt, až poté je smysl pro humor nebo zevnějšek. Platí však stále, že muži chtějí mít ve vztazích jistou volnost, hovoří o ní až šest z deseti pánů a devadesát procent touží po vyrovnané partnerce. To je velmi důležitý poznatek, který umožňuje další bádání. Dnešní ženy jsou o poznání odlišné od těch, které tu byly před třiceti nebo i více roky, takže není divu, že po nárůstu sebevědomí je jejich obraz odlišný od sedmdesátých let. Pracující matka, která nepotřebuje nutně živitele.

Žena, která je spokojená se svým zevnějškem a celkově i se svým stavem a zaměstnáním, má největší potenciál zaujmout – je prostě bez mindráků a vážných problémů, sebevědomý přístup odráží žena v beranu, ale podobná charakteristika znamení zvěrokruhu jsou v tomto i beran a kozoroh. Důležité je stát nohama pevně na zemi a nepřehánět to s dominantní pozicí, protože pak by vztah začal pomalu pohasínat.

Smysl pro humor je jasnou prioritou…

smějící se pár

Když se umí zasmát, jde všechno hned lépe – a ve vztazích partnerských to platí naprosto zaručeně. Nezasmějete se přece jen při popovídání s kamarádkou, že? Nepřehánět to se vzteklými náladami a dát naopak průchod pozitivněji laděným emocím. Vlastně jde o jediný platný recept na hádky a spory, které naopak zpravidla vyvolává špatné duševní rozpoložení. Přitom, křik a zježené vlasy jsou v mnoha případech naprosto zbytečným prvkem, který jen odčerpává životní energii…

Přebírání mužských rolí? Prvoplánově nejsou proti, ale pozor na to, aby nezmizela ženskost, protože pak se muži přestávají ve vztahu snažit. Nenecháte si pomoci a raději uděláte všechno sama, aby se vám partner takzvaně do ničeho nemotal? Pak ho logicky přejde snaha o to, aby se vůbec choval jako gentleman. Snaha ochraňovat a hýčkat je zde od pradávna, neznamená, že snad nějak ztrácíte styl nebo dokonce svobodu.

Nesnášejí pocit, že mají ženu opravdu jistou

Možná je to trochu překvapivé, ale pánové prostě nemají rádi, když je vztah v jádru až moc velká samozřejmost. Nakonec, když získají pocit, že je vztah stoprocentně pojištěn a nemusejí se už o nic snažit, situace je přestává pomalu bavit. Touží lovit, dobývat a získávat, nesmí mít proto pocit, že je vše už dobojováno. Pak totiž zkoušejí výboje jinde, což nebývá v dlouholetém vztahu právě žádoucím jevem.

Pro muže hrají důležitou roli emoce, cítí se dobře, když se kolem nich zkrátka něco děje – jediné, co nesnesou, je nuda a fádnost, tryskající ze všech koutů domácnosti. Ze šedivého prostředí pak snadno odejdou někam jinam, kde bude alespoň zpočátku trochu barevnější schéma. Potěší je, když si mají stále o čem povídat a témata nikdy nevyprchají. O což se můžete snažit vlastně pořád, pěstovat nové a zajímavé koníčky, zkoušet všechno trochu jinak. Cílevědomost je žádoucí, zůstává pravdou, že jedině silná žena zaujme muže – a oba se pak budou vzájemně cítit velmi dobře.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz