Tipy pro ženy
Ilustrace

Po čem muži doopravdy touží

Když se mluví o tom, co vlastně muži ve vztahu hledají, většina lidí automaticky zareaguje že „sex“. Ale není tomu tak.

Pravdou nicméně zůstává, že z vzhledem k historickému vývoji a přirozenému chování jsou muži geneticky podmíněni k tendenci rychlého střídání partnerek. Zatímco pro ženy je důležité najít si jednoho silného a zdatného muže, který se o ně postará a se kterým budou mít „kvalitní“ potomky, muži zatím mají tendence snažit se „šířit své geny“ co nejvíce – tedy přes co nejvíce partnerek. Tak život lidí fungoval v pravěku.

 

 

Ale v pravěku už dávno nejsme a s tím se mění i priority. Tvrzení, že muži chtějí a záleží jim především na sexu je většinou vyloženě krátkozraké (nebo se dotyčný snaží machrovat). Ty priority bývají jinde.

Hodná žena a rodina

Většina mužů, zejména těch starších, si především přeje najít si hodnou ženu a založit rodinu. A to je ostatně touha každého muže – najít životní partnerku. Někoho, kdo je bude věrně bok po boku provázet životem. Muži většinou nepotřebují třeskutou lásku na první pohled, v tomhle bývají daleko realističtější než ženy – vědí, že „ta pravá“ není jenom jedna, nebojí se, že nikdy tu jednu jedinou nenajdou. Daleko důležitější, než šílená chemie pro ně je, jestli jim je s dotyčnou dívkou dobře, jestli si dokážou představit, že by s ní mohli strávit zbytek života.

Když je žena krásná

Samozřejmě, že jedním z prvních měřítek je krása. To je stejné i u žen, hezcí jedinci budou u obou pohlaví zkrátka oblíbenější. Ale ne vždy to platí takhle definitivně. Paradoxně totiž mívají šťastnější vztahy ženy spíše průměrně až podprůměrně hezké než vyloženě „krásky ročníku“. Proč? Muži si podvědomě mohou vybírat méně hezké ženy, protože tak doufají, že se vyhnou konkurenci a nevěře. Zní to krutě, ale je to vlastně logické. Žena, která má každý den pět nabídek asi bude spíše přelétavější. A pak jde samozřejmě i o povahové vlastnosti. Ti, kdo jdou v první řadě po kráse asi nebudou příliš fajn pro život a tedy ani nebudou mít šťastné partnerské vztahy.

Zejména mezi podnikavějšími muži s dobrodružnou povahou je ideální „holka do nepohody“. Někdo, kdo s nimi půjde měsíční trek do Tibetu, nebude si stěžovat a o dva dny později dokáže vypadat krásně elegantně na plesu.

Když se ale odprostíme od toho, co v ženě muži hledají, po čem tedy touží?

Každý muž jistým způsobem ocení jakousi vyváženou míru závislosti i independence u své polovičky. Co to znamená? Aby na nich žena „visela“, aby v nich viděla ochránce a toho „rytíře na bílém koni“ o kterého se může vždy opřít a který zabije i toho nejhrozivějšího draka. Ale zároveň jim musí imponovat, dát muži pocit, že je důležitý, silný a nezastupitelný, ale zároveň dokázat dělat vlastní kroky a stát na vlastních nohou. Dalo by se to shrnou pod pojmem „věrné oddanosti“ – dotyčná by měla být muži absolutně věrná, měla by mu věřit, důvěřovat. A oddaně ho následovat. Avšak oddaně zkrátka neznamená slepě, musí být vyrovnaný parťák.

 

po čem muži touží

 

Muž chce milovanou ženu, kterou bude chránit

U slov „věrná oddanost“ většině feministicky smýšlejících žen asi naskočí kopřivka, ale je to tak. Muž zkrátka potřebuje svou milovanou chránit, potřebuje být v jejích očích ten nejdůležitější na světě. Říká se, že zatímco pro ženu je muž na prvním místě a vše ostatní až daleko za ním, pro muže je žena jednou z nejdůležitějších „věcí“. Jednou z několika. Není to tak úplně pravda, ale dobře to popisuje toto přirozené, vrozené myšlení. Ale pozor, neznamená to, že vnímají ženu jako něco podřadného. Měli by si být navzájem absolutně rovni. Jiní, rozdílní. Ale rovni.

Dobrá žena, dobrá kuchařka

Čistě bezskrupulózně se dá říct i to, že častá touha muže je zkrátka „mít na stole teplé jídlo až se vrátí domů“. Vadí vám to? Ale proč? Ženy proto, aby vnímaly lásku potřebují, aby je muž vyslechnul, vnímal je, zajímal se o ně. Muži potřebují, aby o ně bylo nějakým způsobem staráno, aby ano, dostali tu teplou večeři. Jeden potřebuje zájem a slova, druhý večeři. Je to tak špatné?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz