Vztahy
Ilustrace

Dlouhé vybírání partnera se nevyplácí, pozor na velké nároky

Na co se zaměřujete, když hledáte novou lásku? Musí být nutně modrooký, měla by být blondýna nebo máte rádi delší vlasy? Preferujete spíš duševní souznění a vzhled je až na druhém místě?

Je možné, že přátelé budou fešáka nebo princeznu závidět, ale kde se vidíte za deset let života s nimi? Bude to pořád dobrý vztah nebo už teď vidíte problémy, které nebude možné přehlížet? Zdravý vztah chce toleranci a respekt, kompromis a stále víc a víc komunikace, bez důvěry se také neobejdete.

Vybudovat šťastný a zdravý vztah prostě chvíli trvá

Než se sehrajete, můžete pár měsíců trochu tápat – ale odměnou pak bude fungující domácnost, kde je minimum sporů, protože jeden s druhým prostě víc ladíte. Pokud například nebudete tomu druhému zakazovat trávit jeho volný čas s přáteli, nemůže mít pocit, že jej vztah dusí a omezuje jako mnozí jiní. Nemluvte pořád o negativních aspektech života a zkuste se trochu smát, pozitivní vidění světa je důležité pro každý dobře fungující vážný vztah. Když si něco začnete třeba se stíhačkou, nesmíte se divit, že vás takový člověk bude kontrolovat na každém kroku. Telefonát střídá telefonát a pak už se jen hádáte, protože se cítíte jako v poutech – jen ten vězeňský mundůr chybí (to ale neříkejte nahlas, nebo ho ještě vyfasujete…).

šťastný pár

Nechce vás jako majetek, ale spíš žít vedle vás, být blízkým člověkem a oporou. Vztah určitě není o tom, že jeden druhého neustále kontroluje, v takovém případě minimálně jednoho z páru takový život brzy omrzí. Všímejte si na začátku vztahu, pokud to přes ten zamilovaný obláček alespoň trochu jde, jak se chová doma a jak na veřejnosti. Hodně vám to napoví. Čeho si třeba všímat?

  • Chování ke svým blízkým. Jak oslovuje rodiče, dokáže jim pomoci nebo je to učiněný lenoch?
  • Hádky. Dovede je řešit účelně, brzy se rozplynou a nemá tendenci, aby je víc rozdmýchával?
  • Ženy a chování k nim. Obecně platí, že vulgární vyjadřování či hvízdání je špatné znamení.

Bez smyslu pro humor to prostě v životě nejde

Je to suchar, nechápe vaše vtipy nebo máte pocit, že v této oblasti moc neladíte? Pak bude vzájemný život těžký, i kdyby chemie zpočátku fungovala doslova na jedničku. Dva lidé spolu žijící sice nemusí mít totožný smysl pro humor, to není žádná podmínka – ale podobný pohled na tento aspekt života je velmi žádoucím prvkem. Fungující vztah se bez něj neobejde, ale nebojte – třeba takové placené seznamky hodně napoví, protože je zde obsáhlejší profil než jinde. Přečtete si, jak ten druhý uvažuje nebo co má rád, rande pak bude otevřenější a zajímavější.

smějící se muž

Být ve vztahu sami sebou, to je to, oč zde kráčí! Nebojíte se s partnery mluvit o všem, je třeba, abyste se cítili v bezpečí a milovaní. Oba partneři o sebe musí jevit opravdový zájem, trávit spolu volný čas a budovat vztah po malých krůčcích, protože některé věci nelze uspěchat. Pokud hledáte fungující vztah, na co byste měli brát zřetel?

  • Drbna do vztahu nepatří. Nevynášejte tajemství ven, raději ani té nejlepší kamarádce.
  • Na jednu noc rozhodně ne. Rychlovky nejsou zrovna dobrá vizitka pro okolí, ale ani pro vás.
  • Upřímnost je třeba. I když vám partnerovy chyby tolik nevadí, časem začnou být otravné.
  • Zatajování minulosti? Tak určitě nic neberte. Nemstěte se nikomu, nehledejte to špatné.

Intimní souznění je také důležité, sehrajte se co nejdříve

Fungující vztah se dělá i v posteli, to vědí nejen uživatelé různých flirt seznamek. Po pár měsících nebo letech touha mírně opadne, takže je namístě zkoušet nějaké nové věci, navštívit místa, kde jste ještě nebyli nebo zkusit nějakou internetovou inspiraci. Nebojte se novinek a výzev, protože právě ty posouvají každý vztah trochu dál. Pokud v nějaké pozici ustrnete a nehodláte dělat další kroky, bohužel je váš svazek blíž zániku, než jak by se mohlo zdát na první pohled…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz