Tipy pro ženy
Ilustrace

Kamarádství s výhodami potřebuje jasně stanovená pravidla

Jsi nezadaná, raduješ se z toho, že se nikomu nemusíš zodpovídat a jásáš štěstím z toho, že tě nikdo neomezuje? V tom případě jsi nejspíš šťastný člověk. Až na jedno: Určitě ti chybí sex. Pokud se necítíš na klasické chození na rande, můžeš vyzkoušet i jinou alternativu. Kamaráda s výhodami. Pokud o něco takového stojíš, měla by sis s ním určit jasná pravidla!

Seznamka nebo kamarád s výhodami?

Máš ve svém okolí přitažlivého kamaráda, který je tak jako ty nezadaný a oběma vás chybí sex? V tom případě se zde nabízí možnost kamarádství s výhodami. Toto spojení však může být velmi rizikové. Tak jako je tomu u všeho, i tohle má své klady a zápory. Pokud se tedy chcete vyhnout všem možným problémům, musíte si nastavit určitá pravidla. Například to, že spolu nebudete chodit na rande. V nejhorším případě můžete zkusit online seznamky na to, jak se nezávazně seznámit.

Hledáte nezávazný vztah?

Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména partnery na jednu noc.
cDate logotype img-responsive
cDate
Chcete experimentovat, chcete nezávazný vztah?
Flirtkontakt logotype img-responsive
Flirtkontakt
Flirtujete rádi? Chcete spíše jen sex?

V dřívější době byl sex něčím posvátným. Věřící osoby jej nikdy nedělali před svatbou. I v současné době je lepší, když jej máme s někým, koho milujeme. Ať je to ale jakkoliv, najde se i spousta těch, pro které jde jen o způsob uspokojení se, o něco, co nám udělá dobře. Toužíš po uspokojení a nechceš do toho motat city? V tom případě ti může přijít fajn nápad na kamarádství s výhodami. Pokud se do něčeho takového pustíš, dej si pozor, ať se nezamiluješ.

Pozor na lásku

Možná k němu teď nic necítíš, bohužel pro nás se ale při sexu vyplavuje hormon oxytocin, který má mimo jiné na svědomí naši zamilovanost. A přírodě neporučíš. A určitě nechceš spát s někým, koho miluješ a on tebe ne a doufat, že se zamiluje časem taky. Nesmíte zapomenout ani na to, že nenadálá láska ze strany kteréhokoliv z vás vás může připravit o opravdu dobrého kamaráda.

Ochrana je základ

Pokud se přeci jen chceš do tohoto typu vztahu pustit, měli byste si spolu promluvit o ochraně. Nevěř řečem typu, že si dá pozor. Protože stačí málo a ty budeš těhotná. A pak se z vašeho tajného sexuálního paktu stane něco, o co se budete muset, minimálně ty, starat celý život. Ochrana je v tomto případě na prvním místě. Navíc pokud nevíš, zda nespí i s někým dalším.

 

 

Jen vy dva? Nebo vás v tom bude víc

Dalším tématem, které byste spolu měli probrat, je to, jak na tom budete s výlučností. Budete spolu spát jen vy dva, nebo budete spát i s někým jiným? S tímto tématem souvisí i téma pohlavních nemocí, které číhají všude. Pokud nechcete kondom, ale jen hormonální antikoncepci, měli byste se dát testovat – jistota je jistota. Pokud takto tvůj kamarád tráví čas i s jinými kamarádkami, určitě do toho nejdi bez bariérové antikoncepce, kterou je například kondom.

Šance pro někoho jiného

Pokud spolu se svým kamarádem spíte, ale nechodíte spolu, měli byste vědět, že ostatní vycítí, že nejste k mání – i když třeba jste. Pokud spíte s kamarádem a pak spolu zajdete na drink, tak jako jste to dělávali dřív, určitě se na sebe díváte způsobem, který je od toho minulého naprosto jiný. Nemluvě o dotycích a podobně. S jistotou vám můžeme říct, že potencionální zájemce vycítí, že je ve hře někdo jiný.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
4 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz