Vztahy
Ilustrace

Můžu pozvat nejlepšího kamaráda na rande?

City, konkrétně naši lásku k někomu, nelze ovlivnit. Někdo z nás ji hledá chvíli, jiný delší dobu a stále se nedaří. A přitom člověk, s nímž bychom mohly být šťastné, může být velmi blízko. Například v podobě našeho nejlepšího kamaráda. Je však bezpečné pozvat ho na rande? Vyplatí se riskovat, že zničíte své přátelství?

City k nejlepšímu kamarádovi se v nás rodí postupně a často si ani nevšimneme, že bychom do něj mohly být zamilované do chvíle, kdy si najde jinou. Někdy s ním trávíte veškerý volný čas a zamilovanost do vás udeří zčista jasna jako blesk. Ještě před tím, než se vůbec do něčeho pustíte, byste si měly odpovědět na otázku, zda ho opravdu chcete a také na to, že pokud ho milujete, musíte si pospíšit, pokud ho nechcete vidět v náruči jiné.

Zkuste zachovat chladnou hlavu

Jestliže si jste jisté, že svého nejlepšího kamaráda opravdu milujete, zkuste na chvíli odložit city stranou a zamyslete se nad vším i po logické stránce. Teď s jistotou víte, že vás přitahuje – jde o někoho, na koho myslíte, kudy chodíte. Vzhledem k tomu, že jste nejlepší přátelé, jistě víte i hodně o jeho minulosti. Co víte o jeho předchozích vztazích? Jak se v partnerském vztahu chová? Je věrný? Jaké ženy vždy vyhledával? Klidně si zkuste vytvořit pomyslný seznam toho, co o něm víte.

Zjistěte si informace o tom, jaký ve vztahu je

Zamyslete se nad tím, s kolika ženami byl. Jestli je miloval a byl jim věrný. Ale i důvody, proč se s nimi rozešel. Díky těmto informacím budete vědět, zda má vůbec smysl bojovat o jeho přízeň k vám. Ne vždy však musí znamenat, že to, co prožíval s jinými, bude prožívat i s vámi. Přeci jen – znáte se spolu opravdu dlouhou dobu.

Je na čase začít s realizací svého plánu

Pokud i přes všechno, co o něm víte, chcete ve své snaze o společný vztah usilovat, měly byste i pomalu začít s realizací. První byste si měly zjistit to, zda vůbec o nějakém vztahu, jakémkoliv, uvažuje. Klidně mu řekněte, že jste do někoho zamilovaná, ale nevíte, jak mu to říct. Počkejte si na to, co vám poradí. Zeptejte se, co se mu na ženách líbí, co by se mu líbilo na vás. Zkuste s ním flirtovat a uvidíte, zda se chytne, nebo si toho nevšimne, protože jste pro něj jako jeho menší sestra. Pozvěte ho ven a snažte se navodit romantickou atmosféru.

Pozor na to, abyste se nechovaly jinak než dřív

Nikdy nesmíte zapomínat na to, že pokud už ten vztah přeci jen zkusíte, nemusí vám to nakonec vyjít a bude velká pravděpodobnost, že ztratíte i přátelství, jež mezi vámi bylo. Poté, co se spolu dáte dohromady, se k sobě snažte být stejně upřímní jako dřív. Chovejte se jako dřív, jen s tím rozdílem, že nyní jste pro sebe navzájem něco víc. Nekryjte to, co jste před ním dříve neřešily, nemá to smysl – přeci vás zná.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz