Tipy pro muže
Ilustrace

Po čem ženy doopravdy touží

Z vědecké zprávy: Několik let jsme zkoumali, po čem žena doopravdy touží a nakonec jsme na to po dlouhém a obtížném bádání doopravdy přišli. Ale ona si to mezitím rozmyslela!

Takové a mnohé jiné vtipy kolují o ženském myšlení a touhách. Ne že by neměly tak úplně pravdu, většina žen svá přání mění nebo je spíše nedokáže správně vyjádřit. Což obecně bývá nejčastější problém ve vztahu. Žena něco chce, tak to naznačí. Muž to nepochopí. Žena se zlobí, je nešťastná a nechápe, proč ji nechápe on, že kdyby ji pořád ještě miloval, tak to přece pozná… A muž stále netuší, v čem je problém. To je bohužel častý problém. Ženy by se měly naučit si říkat o to, co chtějí, nenaznačovat. Mužské a ženské myšlení je zkrátka odlišné a mnohé věci tomu druhému prostě nedocházejí. Dokud ale žena neřekne, co chce, je tu těchto několik bodů, které shrnují to, co chtějí v podstatě všechny ženy (a co by muže nemuselo napadnout).

Pocit bezpečí

Muž musí být pro ženu silný sloup, o který se může vždy opřít. Musí pro ni být jistotou, že tam bude vždy, kdy ho bude potřebovat, že jí vždy podpoří a pomůže. Musí plnit roli ochránce. Zvláště v dnešní době feministek a emancipovaných žen se toto možná může zdát paradoxní, ale věřte, je to tak. I ta nejemancipovanější a nejnezávislejší žena vedle sebe potřebuje oporu, silnou osobnost. Zkrátka svého rytíře. Ať už je ona sama křehká princezna nebo neohrožená bojovnice.

Věrnost

Po tom touží prakticky všechny ženy bez výjimky. Buďte ji věrní. Musí pro vás existovat jen Ona jediná. Jak tohoto docílit je jednoduché a jasné – nepodvádějte ji. Žena pak nebude mít důvod žárlit a vyhnete se mnohým ošklivým hádkám. Ženy by se na druhou stranu neměly zlobit, když se muž na ulici ohlídne za nápadně hezkou kočkou. Je to automatická reakce, která nic neznamená. Vyrovnaná žena nad tím zkrátka mávne rukou s tím, že jestli miluje ji, zůstane s ní a bude jí věrný. A pokud ne, nemá smysl s ním dále být. Ano, každý někdy udělá chybu, ale tyhle chyby opravdu hodně bolí. Vyhýbejte se jim víc než jiným.

Popo a Dupo

Pod těmito zkratkami se skrývají dva důležité pojmy – popovídání a duševní porozumění. Láska ženy je ve velké míře založena na mluvení, probírání, povídání a rozebírání. Stačí si vzít, jak ráda se každá dívka schází s kamarádkami při kafi a… povídá si. To, co pro muže je nedůležité a vedlejší je pro ženu základ vztahu. Ona potřebuje řešit, diskutovat. Potřebuje si o vztahu povídat, rozebírat plány, specifika a sny. Povídejte si s ní, naslouchejte jí. To nejhorší, co muži dělají, je „vypínání“. Neignorujte ji, vnímejte, co vám říká. Pokud vám na ní záleží, alespoň jednou za čas si s ní popovídejte. Dvě hodiny jednou za týden není takové oběť, ne? A dívky, vy zase pochopte, že muž zkrátka nepotřebuje rozebírat všechno to, co vy. A mějte pochopení, když se mu s vámi nechce hluboké filozofické otázky vztahu rozebírat 24/7. Duševní porozumění z toho přímo vychází. Žena potřebuje, aby jí dotyčný rozuměl a aby měla dojem, že ji vnímá. Pro muže je ženské myšlení nelogické a zmatené, ale aspoň pokus může učinit každý. A žena by se pak zase neměla zlobit, když mu to bude poněkud trvat :-).

Překvapení

Překvapte ji. Ne neustále, jednou za čas stačí. Jde o to, abyste jí nezevšedněl, aby neměl pocit, že už přesně ví, co od vás očekávat. Udržujte ji maličko v napětí, klidně udělejte i něco trochu šíleného. Jen pak pozor, abyste ji spíše nevyděsili nebo neznechutili. Překvapení by vždy mělo být pěkné. A nemusí jít o nic velkého, stačí drobnost.

Jak vidíte, nejde o tak nelogické a strašlivé požadavky. A pokud se je budete snažit alespoň občas splnit, váš společný život bude o mnoho spokojenější.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz