Tipy a návody
Ilustrace

Proč pořád ještě nikoho nemám? Důvodů může být mnoho…

Čekáte měsíce a měsíce, než přijde někdo, kdo vám doslova změní život. Nový vztah, nová očekávání, počáteční zamilovanost, růžové brýle a radost. Ale single stav trvá už tak dlouho, že hrozí, že prožijete další vánoční svátky bez partnera.

V čem tedy děláte chybu? Proč jiní lidé někoho mají a vy jste stále sami? Proč se nedaří najít toho pravého nebo tu pravou, když každodenně potkáváte takové množství kolemjdoucích? Možná za to může minulost, osobní požadavky, životní názory nebo cokoliv dalšího…

Z minulosti se žít nedá aneb musíte být vyrovnaní

Dávné prožitky vás mohou ovlivnit, i když si myslíte, že je máte dávno za sebou a jsou tedy už překonané. Minulost může být tak trochu strašákem, pořád na ni budete v koutku duše myslet, a protože ji máte hluboko pod kůží, nejste připraveni na další vztah. Vypořádat se s minulostí je tedy prvořadé téma, měli byste se do něj pustit co nejdříve – klidně i s pomocí odborníka, pokud byl rozchod s bývalým partnerem opravdu mimořádně bouřlivý.

zamyšlená dívka

A nejste náhodou trochu moc nároční? Chcete od potenciálního partnera tolik, že snad ani nikdo takový po světě nechodí. Pokud jste sami dokonalí, je zřejmě vše v naprostém pořádku. Když nikoliv, nastává problém mezi nabídkou a poptávkou, protože chcete něco, co bohužel vůbec nenabízíte, a proto se nelze setkat s odpovídající odezvou. Musíte trochu slevit ze svých nároků, jinak budete mít na prakticky jakékoliv online seznamce problém – a časem začnete tvrdit všem okolo, že tento způsob jaksi nefunguje. Dokonalost ve všech ohledech patří na stránky románů nebo stříbrné plátno, ale rozhodně ne do reálného života.

Jste příliš zaneprázdnění, nedá se nic dělat

Máte náročnou práci jste neustále na služebních cestách, trávíte v zaměstnání hodně přesčasů a doslova každou volnou chvíli si vyplníte nějakou administrativou nebo různorodou projektovou dokumentací. A že stíháte i vztah? Chyba lávky, po stránce financí určitě nestrádáte, ale lásku a milujícího partnera nikde nemáte. Proč tomu tak je? Nemáte čas si někoho takového najít, vše najednou mít nelze – i kdybyste se snad mohli naklonovat a dělat spoustu věcí naráz. A když nemáte čas na vztah, nedá se nic dělat, musíte si do budoucna ujasnit priority nebo to zvládnout jako single.

muž pracující na PC

A co když se ti, kteří by vás jinak rádi oslovili, trochu bojí? Neznamená to, že přitahujete zásadně jen strašpytle, ale spíš se bojí odmítnutí, protože ten chladný ledový závoj bez úsměvu jim přijde neproniknutelný. Netvařte se proto nepřístupně a zkuste se občas nenuceně usmát. Možná se dočkáte pozornosti na různých místech – i tam, kde by se to dřív snad ani nedalo čekat.

Pokud jste ale opravdu pracovně vytížení a ještě ke všemu introvertní, šance na seznámení na tradičních místech jako bar či MHD radikálně klesají. Pro takové z vás doporučujeme online seznamky, které vás časově nevytíží (můžete je využívat když máte volnou chvilku, nic pevně daného) a nemusíte překonávat ostych z oslovování cizích osob.

Chcete se seznamovat online? Nejlepší seznamky

Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vzdělaného partnera? Uživatelé od věku 25+ let.
eDarling logotype img-responsive
eDarling
Seznamka s registrací až na 25 minut, kde projdete osobnostním testem. Velmi vážná seznámení pro ty, kteří to myslí opravdu vážně.

Bez partnera až moc dlouho aneb těžká cesta zpět

Rozešli jste se už před několika lety, a tak nějak vám nebylo dosud dáno potkat dalšího zajímavého člověka, se kterým byste šli do vážného vztahu. I to je chyba, protože když jste dlouhou dobu sami, nebudete se chtít znovu přizpůsobovat společné domácnosti s dalším člověkem. Vadí vám třeba nepořádek, ale také tisíc dalších věcí. Vztah plný kompromisů a vzájemné tolerance se pak buduje o poznání hůře. Tedy, pokud se k tomu vůbec dostanete…

dívka na pláži

A je tu ještě jedna věc, protože pokud máte pořád stejné očekávání a nároky, neumíte se poučit z minulosti, dost možná si vybíráte partnery, kteří k vám příliš neladí. Naopak vám spíš škodí, ale jste na podobné osobnostní typy zvyklí. A pak jste znovu a znovu zamilovaní, neumíte vidět věci reálně a emoce rozhodují až na prvním místě. Bohužel, konce takových vztahů bývají kruté, ale znovu se pak ženete do dalšího, který bude podle všech indicií hodně podobný. Proč to? A kvůli čemu ještě nemůžete najít dlouhodobý vztah?

  • Obava a strach. Zklamání v lásce bylo několik, tak si raději zalezete pod deku a jste tam sami.
  • Rodiče. Kvůli přístupu během výchovy, přílišné kritice nebo naopak neomezené svobodě.
  • Vztah rodičů a případný rozvod. Budete hledat podobný model, jako jste měli doma. Jak k sobě přistupovali rodiče, kdo doma vládl a proč jejich vztah třeba nebyl úplně funkční?

Na vině může být i – světe, div se – velmi malé sebevědomí. Pokud si nevážíte sebe, nebudete mít váženou pozici ani u nikoho dalšího. A bohužel, nejde to automaticky. Pokud sebevědomí jednoduše nemáte, tak je jen velmi obtížné kohokoliv zaujmout. Nejen proto, že se pak v životě přeci jen o něco lépe prosadíte…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
3 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz