Tipy pro ženy
Ilustrace

Co dělat, když se ti stýská po tvém bývalém

Hodně vztahů čeká tvrdý náraz v podobě rozchodu. Někdo rozchod nese v klidu a pro jiného jako by se zhroutil svět. Když slyšíte vaši společnou píseň, je vám do breku. Když najdete na dně skříně jeho tričko, nutí vás to přičichnout si k němu. Stále jej hledáte na sociálních sítích. Tato nepříjemná nostalgie moc optimismu do žil nepřidá nemluvě o tom, že o psychickém vyléčení se z rozchodu nemůže být řeč. Co tedy máte dělat, když se vám po vašem bývalém zasteskne?

Nenechávejte si to pro sebe

Máte nutkání volat svému bývalému uprostřed noci a přemlouvat jej, aby se k vám vrátil? Nebo mu chcete posílat dlouhé zprávy o tom, co by se mohlo změnit, apod.? Zkuste si najít ve svém okolí někoho, kdo vás vyslechne. Klidně může jít o kamarádku nebo někoho v rodině, komu na vás záleží a rád vás vyslechne, případně vám i poradí. Každá sdílená bolest je o poznání menší, než když ji dusíte v sobě.

Vybrečte se a dostaňte to ze sebe

Je prokázané, že člověk, který nemá strach se pořádně vybrečet, dosáhne mnohem větší úlevy než ten, který v sobě všechny emoce na sílu drží. Brečení poskytuje úlevu naší psychice a zároveň odplavuje látky, které nám mohou způsobovat horší náladu či deprese. Takže kapesníky do ruky a pusťte to všechno ze sebe ven. Za slzy se není třeba stydět.

Pečujte o sebe

Hodně žen o sebe po rozchodu víc pečuje. Je to kvůli náhlé životní změně, jakou rozchod určitě je. Tyto ženy využívají rozchod jako začátek nové životní etapy, kdy je třeba se nadechnout a skočit do všeho po hlavě. Změna účesu, nové oblečení nebo třeba zdravější strava – všechno se počítá. Zkuste využít toho, že máte více času a rozmazlujte se.

Vše, co vám ho připomíná, musí do koše

Co oči nevidí, to srdce nebolí. Možná vám to připadá jako všude opěvované klišé, něco na tom ale bude. Přeci jen – pokud na vás doma všude vykukují předměty, které vám ho připomínají nebo dokonce jeho osobní věci či dárky od něj, budete v mnohem horším stavu, než kdybyste je nevlastnili. Proto vše, co vám jej připomíná, bez lítosti vyhoďte. Uvidíte, jak se vám uleví. Vzdychy nad jeho fotkou vám jej nevrátí.

Postarejte se o nabitý program

Pokud na něj nechcete myslet, kudy chodíte, postarejte se o to, abyste stále měli co dělat. Pokud budete mít pořád něco na práci, bude mnohem jednoduší na něj nemyslet. Neuzavírejte se do sebe, ale naopak se začněte setkávat s přáteli, rodinou, pořiďte si domácího mazlíčka. Pokud budete jen sedět doma a litovat se, bude vám všelijak -  jen ne lépe.

Hlavu vzhůru

Každý rozchod se neděje jen tak a vždy se najde nějaký důvod, proč vše bylo tak, jak se stalo. Stále je kolem vás miliony dalších lidí, které můžete najít na seznamkách. Zkuste se nad vším povznést a berte rozchod jako příležitost k novým zkušenostem. Snažte se najít alespoň nějaké pozitivum, i kdyby mělo být jen jedno. Uvidíte, že se vám časem uleví a vše přebolí.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz