Tipy pro ženy
Ilustrace

Přítel se baví se svojí ex. Na co se musíme zeptat samy sebe?

Máte úžasného chlapa, se kterým je vám dobře? Myslíte si, že vás na něm nic nepřekvapí? A pak zjistíte, že mezi jeho blízké přátele patří i jeho bývalá přítelkyně. Než začnete panikařit, odpovězte si na několik otázek, které vám pomohou dojít k tomu, co byste měla udělat.

Kdy se rozešli?

Rozešli se spolu před opravdu dlouhou dobou? Pokud ano, můžete být s velkou pravděpodobností v klidu. Čím delší doba od jejich rozchodu uběhla, tím menší šance, že vás s ní uteče, je. Změnit vztah na přátelství je složité, zabere to spoustu času a je potřeba pořádné snahy. Jakmile váš partner s touto ženou tohle období překonal, můžete být v klidu a dál pokračovat ve vašich rande. Čím delší dobu jejich přátelství trvá, tím se šance toho, že to dají znovu dohromady, zmenšuje.

Proč se rozešli?

Důvod rozchodu vašeho přítele se svojí bývalou je opravdu důležitý. Jaký důvod to byl? Proč se rozešli? Podvedl jeden z nich toho druhého, nebo si jen přestali rozumět? Měli se rádi, ale láska z nich vyprchala? Nebo snad měli rozdílné názory na dost zásadní věci? Každopádně nejideálnější situací je ta, kdy se přestali milovat. V tomto případě si můžete být jistá, že jsou a budou jen přáteli. Pokud byl jejich rozchod dramatický a vážný, je pravděpodobné, že to mezi sebou ještě nemají úplně vyřešené – a to je okamžik pro zvýšení své pozornosti.

 

píše si s ex přítelkyní

 

Co vy a váš bývalý?

Předtím, než se na svého partnera bez důvodu naštvete, se zamyslete nad tím, jak to máte se svým bývalým vy sama. Přátelíte se s ním? Pokud ano, jistě víte, že je možné ze vztahu přejít na přátelství – pokud vynaložíte určitou snahu a chuť. Některé vztahy končí prostě proto, že to těm dvěma z nějakého důvodu neklape, ale nemusí to být kvůli tomu, že se nemají rádi. Pro udržení kontaktu je pak nejjednodušším způsobem právě přátelství. Toho druhého neztratíte, ale bavíte se spolu.

Jak je na tom se závazky?

Věnuje se váš partner vztahu naplno? Nebo jej něco drží zpátky? Například jeho bývalá přítelkyně, ke které stále ještě něco cítí? Ať už je to jakkoliv, některé závazky vašeho partnera mohou být tak velkou překážkou, že to váš vztah nemusí vydržet.

Pozor na srovnávání

Srovnávání s bývalým partnerem není příjemné pro nikoho. Ani pro ženu, ani pro muže. Pokud tedy máte pocit, že ve svém vztahu nejste dva, ale rovnou tři i s jeho bývalou, se kterou vás neustále porovnává, nebude divu, že vám jednou dojde trpělivost. Vyčítá vám stále chyby, které ona neměla? Neumíte to, co ona ano? V tom případě ji nejspíš stále miluje.

Jak se k sobě chovají?

Když jste všichni tři spolu, jak se k sobě chovají? Jaká je v místnosti atmosféra? Je uvolněná a cítíte s v klidu a dle možností i příjemně? Nebo mezi těma dvěma cítíte určité napětí či rozrušení? Chovají se jinak, když jsou spolu sami a jinak, když jste spolu všichni? Pokud ano, nejspíš nejde o muže pro vás.

Má přítele i ona?

Pokud si jeho bývalá přítelkyně najde nového partnera, jak reaguje váš přítel? Přeje jí štěstí, má neutrální reakci, nebo se v něm spustí rozrušenost, žárlivost, naštvanost a další nesouhlasné pocity, které dávají jasně najevo, že je kvůli ní stále ochranitelský a zamilovaný?

Co vy a ona?

V dlouhodobém vztahu je normální, že se z vašich osobních kamarádů stanou přátelé společní. Proto je velká šance, že se budete často setkávat i s jeho bývalou. Třeba zjistíte, že je fajn a budou z vás kamarádky.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz