Vztahy
Ilustrace

Pořád mají v hlavě bývalé partnery, co se to vlastně děje?

Nacházíte se zrovna na počátku nového vztahu, všechno by mělo být doslova zalité sluncem, ale uvnitř duše víte, že mezi vámi je něco opravdu zvláštního.

Je partner ještě stále v osidlech člověka, s nímž byl ve vztahu před vámi? A jak si to vůbec ověřit, pokud možno raději nenápadně, protože otázka napřímo by spustila spoustu zlé krve a výčitek? Zamilovanost do ex je v podstatě normální věc, udržovat vzájemný kontakt i po rozchodu je zcela běžné. Zvláště, pokud spolu ti dva strávili hodně času. 

Svěřování se je prakticky na nule… 

naslouchání

Pokud se vám partner naprosto nesvěřuje a působí uzavřeně, na zvědavý dotaz reaguje nejistě a někdy až podrážděně, je asi něco špatně. Takový vztah má před sebou nějakou překážku, o které nemusíte ani vědět. Určité tabu, podivné chování, očividné vymýšlení toho, jak vypadal běžný partnerův den. Je tomu tak i u vás? Pak je načase zbystřit! 

Stejně tak, když se nehodlá vázat. Nechce říkat, že spolu chodíte, nebude vás představovat přátelům jako svého stálého partnera. A možná ani rodičům nebo dalším příbuzným. Proč něco takového vůbec dělá? Odpověď je zcela nasnadě, je to snaha vypadat – alespoň navenek a na první pohled, jako člověk nezadaný a svobodný. Třeba vás ani nevidí jako pravého partnera pro život, tak jen čeká, než najde někoho, kdo bude „lepší“. Férové to sice není, ale na vztah musí být vždycky dva. A chcete být zrovna v takovém? Odpověď je jen na vás… 

Vždy se najde téma, do kterého se zamotá ex 

Není to váš společný kamarád a vlastně se ani neznáte – ale mluví o svém ex trochu častěji, než by bylo vůbec kdy zdrávo. Přijde vám to podezřelé? Rozhodně, zcela v pořádku to není. Připomene ho nejen ve vhodnou, ale především v nevhodnou chvíli. Pravda, byli na sebe zvyklí a možná jen nedokáže bývalého partnera doslova vytěsnit z hlavy. Nebo je stále ještě ve fázi, kdy se nejde odpoutat – tedy zamilovaný či zamilovaná. Zkuste jednoduše připomenout, že vám to trochu vadí. Pokud bude reakce spíše podrážděná, asi jste týmová dvojka. A je vám taková role opravdu vlastní? 

Ať už se potkali na jakékoliv seznamce, podezřelé je také, pokud jsou neustále spolu, ba dokonce tráví čas ve dvou na úkor romantických chvilek s vámi. Chodí si prostě ven, bez vás a dává tedy přednost někomu, s kým se (údajně) rozešel. Unesete to? Může mít čisté svědomí, ale pokud před vámi ještě podobné schůzky tají, možná tu někdo přebývá – jak zní i slavná filmová hláška z konce devadesátých let. 

Sociální sítě aneb pořádá se hon na bývalého partnera 

likes

Neustále samý like, neustále klik, komentář, cokoliv – jen aby zaujal a dal najevo, že je tady. Sociální sítě jsou také vodítkem, které napoví, jak se asi věci doopravdy mají. Zvláště, pokud se nevěnuje fotkám, které právě sdílíte, ale spíš raději komentuje ty od bývalého partnera. A ještě k tomu docela obsáhle. Pokud si k sobě dáte dvě a dvě, něco tu nehraje, zvláště když je těch náhod nějak moc najednou. 

Mínusem je i porovnávání vašeho vztahu s tím předchozím – on to nedělal, ona se chovala úplně odlišně – a rázem je oheň na střeše. Neustále posloucháte mentorování a vlastně vám možná už brzy dojde, že jste spíš náplastí než regulérním partnerem se vším všudy. Kdyby byl expartner opravdu taková špička ve všech oborech, zřejmě se k němu nebo k ní vrátí. Nebo že by to už nebylo možné a jste jen taková falešná náhrada?  

Inu, mezilidské vztahy jsou různé, a i tato varianta rozhodně přichází v úvahu, byť myslet na ni je pro nás bohužel až nekonečně kruté. Možná nezbyde, než hledat někde jinde – člověka, co si vás bude více vážit. Bohužel, někdy nezbývá nic jiného, na druhou stranu to ale může brát i jako šanci na lepší život po boku zajímavějšího partnera. Co takhle třeba nějaká online seznamka? Vyplníte profil a už za pár minut se můžete vrhnout do víru seznamování… 

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz