Tipy a návody
Ilustrace

Jak dostat bývalého partnera ze svého života

Rozešel se s tebou tvůj přítel? Milovala jsi ho a teď nevíš, jak dál? V tom případě by tě mohlo zajímat několik rad, které by ti měli pomoct vymazat jej ze svého života. Protože vůbec nikdo na světě si nezaslouží trápit se kvůli lásce.

Vztahy jsou ošemetnou záležitostí. Jeden den máte pocit, že vám nic na světě nechybí, že jste s partnerem šťastní a bum, najednou zjistíte, že vás už nemiluje, že má raději ženy z online seznamky, nebo že vás podvádí. V tuto chvíli se cítíte, jako by se vám život zhroutil. Zvládnout rozchod s partnerem není nikdy jednoduché. Hlavně v případě, kdy jsi tou, která zůstala opuštěna. Pokud se přes tento rozchod chceš přenést a být v pořádku a pohodě, nemusíš čekat, až to samo odezní. Svému štěstí můžeš jít naproti. Jak se tedy vyrovnat s rozchodem a vymazat bývalého přítele ze svého života?

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Zbav se všeho, co ti tvého bývalého přítele připomíná

Zbavení se všeho, co ti tvého bývalého přítele připomíná je první, avšak zásadní krok k tomu, aby ses vyrovnala s rozchodem se svým ex přítelem. Vše, co ti ho připomíná, musí z tvého života pryč. Určitě to znáš: všechny vaše smsky, zprávy na Facebooku, emaily, společné fotky, obrázky, soubory v počítači. Tohle vše musí pryč. Určitě nám dáš za pravdu, že ti čtení vašich zamilovaných zpráv a prohlížení fotek, kde na sebe koukáte láskyplným pohledem, nedělá dobře. Pokud se nechceš všeho zbavit a vše smazat, alespoň to dej na místo, které nebudeš mít stále na očích. Například na flash disk, ke kterému se můžeš vrátit. Ale až budeš v pořádku.

Udělej změny ve svém bytě, životě a okolí

šatník

Nezáleží na tom, zda u tebe tvůj bývalý přítel bydlel, nebo k tobě jen často chodil na návštěvy. Jistě ti ho při pohledu na svůj byt či pokoj všechno připomíná. Postel, na které jste spolu spali. Ručník, který jsi mu půjčovala. Pokud se chceš těchto náhlých záchvatů vzpomínek zbavit, můžeš zkusit něco ve svém domově změnit. Vyměň dekorace, přemísti nábytek. Prostě naruš to, jak to u tebe vypadalo, když k tobě chodil tvůj ex přítel.

Změnit můžeš i sama sebe. Toužila jsi po nějakém účesu, ale jemu se nezdál? Teď je ta pravá chvíle, kdy si můžeš dělat to, co chceš. Kup si nový make-up, zkus si nové šaty, prostě si udělej radost.

Co s jeho starými věcmi?

S velkou pravděpodobností máš i po vašem rozchodu s bývalým přítelem doma něco, co mu dřív patřilo. Jeho tričko, ve kterém jsi s radostí spala. Jeho mikinu, kterou ti půjčil, když ti bylo chladno. Soubory s jeho oblíbenými filmy a hudbou. Nebo dárky, které ti dal k výročí, Vánocům či narozeninám. Pokud chceš být v klidu, měla by ses všech věcí, které ti ho připomínají, zbavit. Všechny jeho věci dej do krabice a tu v ideálním případě vyhoď, nebo ji dej na charitu. Nebo pošli někoho z přátel, aby to tvému bývalému přítelovi vrátili. Pokud nejsi schopna se jeho věcí vzdát, můžeš si krabici nechat, ale dej ji na místo, kde nebudeš chodit. Potom se k ní můžeš vrátit. Ale až v době, kdy na to budeš připravená.

V současnosti na něj zapomeň a rozhodně jej nevyhledávej

čtení zpráv

Hodně opuštěných po rozchodu má tendenci bývalého přítele přesvědčovat, aby se do vztahu s nimi vrátil. Nebo chodí na místa, kde ví, že on v tu chvíli bude. Tohle všechno je ale špatně. Nepiš mu, nevolej mu, nevyhledávej ho. A rozhodně jej nesleduj na internetu. A je jedno, zda je sám, nebo zda má novou známost, jejíž profil na Facebooku sjíždíš také. Prostě se jej snaž ze svého života odstranit úplně. Místo toho se začni věnovat sama sobě, zvyšuj si své sebevědomí, cvič, dělej to, co tě baví apod.

Vzpomeňte si na to špatné, co mezi vámi bylo

Hodně žen po rozchodu vzpomíná na to hezké, co mezi nimi a partnerem bylo. Zkus na to jít jinak. Jasně, určitě mezi vámi bylo i spoustu krásného, ale v současné chvíli se od něj odpoutáš jednodušeji, když si vzpomeneš na to špatné, co mezi vámi bylo. Klidně si všechny špatné společné zážitky, jejichž strůjcem byl tvůj bývalý přítel, sepiš na papír. Opravdu chceš být s někým, kdo se k tobě třeba nechoval hezky? S někým, kdo měl milenecký vztah s jinou ženou, zatímco udržoval partnerský vztah s tebou?

Do nového vztahu jdi, ale až budeš připravená

 

Hodně žen ve snaze zapomenout na bývalého přítele hledají útěchu v náručí cizího muže. To ale rozhodně není dobrý nápad. Určitě nechoď do nového vztahu, pokud ses ještě nevyrovnala s tím starým. Jsi si jistá, že bys to zvládla a nového přítele neustále nesrovnávala s tím starým? Víš jistě, že bys nedělala stejné chyby, které jsi dělala předtím. A pokud jsi se již s rozchodem vyrovnala, zkus nejdřív nezávazný vztah.

Hledáte nezávazný vztah?

Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména partnery na jednu noc.
cDate logotype img-responsive
cDate
Chcete experimentovat, chcete nezávazný vztah?
Flirtkontakt logotype img-responsive
Flirtkontakt
Flirtujete rádi? Chcete spíše jen sex?
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz