Vztahy
Ilustrace

Tušíš, že je něco špatně? Seber se a zabraň potencionální nevěře!

Nevěra je všude kolem nás. A není divu – filmy, knihy, reklamy, časopisy, ale i reálný život jsou plné řečí o nevěře. Kde jsou ty doby, kdy spolu dva žili šťastně, a když se objevila chyba, prostě ji řešili. Pokud cítíš, že se něco děje, je na čase potencionální nevěře zabránit. A my ti řekneme jak.

Rozmysli si, jak to s ním vlastně máš

Zkus si představit, že bys se svým současným partnerem měla strávit dalších několik let, ne-li celý život. Neděsí tě tato představa? V tom případě tě nemusí děsit ani to, že tvůj vztah brousí po čím dál vážnější rovině. Odpověz si na otázky, zda jej budeš chtít i za dalších několik let, zda s ním chceš bydlet, ale i to, zda se ti líbí a přitahuje tě. Není nic horšího, než si uvědomit až po delším čase, že s partnerem vlastně být nechceš. A co se týče samotné nevěry, k té se schyluje většinou u těch párů, kde spolu dva nejsou spokojeni právě v posteli. Ačkoliv vztah není jen o sexu, stále jde o jeho důležitou součást. Nyní, když sis odpověděla na všechny otázky, víš, jestli se má cenu snažit zachránit vztah, kde se k něčemu špatnému schyluje.

Zkus se vyhnout stereotypu

Občas může být stereotyp něco příjemného, ve vztahu jde o tichého zabijáka, který může hodně ublížit. Ano, jisté formě rutiny se nevyhneme nikdy – všechna práce, povinnosti, zvyky; i tak se ale musíme snažit do vztahu alespoň občas pokusit vnést nějaký nový impuls. Zkus svého přítele překvapit něčím milým. Kup lístky do kina, zajeďte si na wellness víkend, nebo na něj zaútoč s něčím novým v posteli. Nezapomínej ani na to, že i muži potřebují vědět, že je pořád miluješ, proto čas od času mluv o svých citech a potřebách, současně se zajímej i o ty jeho. Přeješ si, aby něco udělal? Tak neseď a nedoufej, že se stane zázrak. Prostě mu to řekni.

Nezapomínej na sex

Je běžné, že časem se frekvence sexu u páru zmenší. To však neznamená, že se musíte sexu vzdát úplně. Právě jeho nedostatek nebo přehnaná jednotvárnost jsou častým důvodem k nevěře. Ukaž mu, že umíš být klidná a něžná, ale i to, že se umíš pořádně rozparádit a proměnit se v hotovou dračici. Pokud bude v posteli s tebou spokojený, nebude mít žádný důvod, aby hledal nové podněty jinde. Navíc nebuď zbytečně podezíravá. Občas nemusíte mít na sex chuť za každou cenu. Někdy je na vině nadbytek práce, stres a jiné faktory.

Mysli na to, jaký je a jak je vám spolu

Občas se lidé vzhlíží v tom, jak jsou na tom ostatní až tak moc, že sami zapomínají na to, co mají doma. A to je chyba. Nevadí, že nemáte nejdražší snubní prsteny, nové auto a dům s velkou zahradou. Pokud máte někoho, s kým je vám opravdu dobře, není potřeba hledat důvody, proč s tím druhým nebýt. Pokud jsou proti vašemu vztahu rodiče nebo kamarády – nic jim do toho není. Buďte spokojení s tím, co máte a snažte se to zlepšit.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz