Informace
Ilustrace

Seznamovací aplikace vyzývají uživatele, aby se chránili proti koronaviru

Obavy z koronaviru COVID-19 jsou ve všech zemích světa. Tato virová nákaza zasáhla i skupiny LGBTQ a došlo ke zrušení nebo odložení dlouho očekávaných událostí, a to i několik měsíců předem (například událost LA Pride).

Vzhledem k tomu, že se uzavírají i bary pro tyto skupiny obyvatel, očekává se, že uživatelů na seznamovacích aplikacích bude přibývat. Ty postupně vybízejí uživatele k tomu, aby byli opatrní. 

Počet uživatelů v seznamovacích aplikacích roste 

Provozovatelé seznamovacích aplikací hlásí nárůst počtu online uživatelů. Podle agentury Reuters několik předních LGBTQ seznamovacích webů nabádá své uživatele k tomu, aby dodržovali preventivní opatření. Snaží se tak chránit uživatele před nákazou a zpomalit exponenciální šíření. Kromě toho je vyzývá, aby i nadále využívali seznamovací aplikace k udržování kontaktu mezi komunitou, ale pouze v online prostředí. 

Jak se k situaci kolem koronaviru staví Grindr? 

gayové

Grindr, světově nejznámější aplikace pro homosexuály, zaslala ve čtvrtek svým uživatelům oznámení. Podle mluvčího Grindr byly v aplikaci zveřejněny pokyny Světové zdravotnické organizace, aby uživatelé znali možná rizika plynoucí z osobního setkání. Na webu uživatele přivítá zpráva, která odkazuje na nejnovější informace z CDC (Centra pro kontrolu a prevence nemocí). 

Pozadu nezůstává ani Tinder 

Tinder má téměř 6 milionů uživatelů s aktivovaným placeným členstvím, heterosexuální uživatele a širokou komunitu LGBTQ. I tato seznamovací aplikace vydala doporučení, ve kterém říká: „Tinder je skvělé místo pro poznání nových lidí. I když chceme, abyste se i nadále setkávali, momentálně je důležitější chránit se před koronavirem.“ 

Zareagovala i aplikace Hornet a Scruff 

hornet

Aplikace Hornet s 30 miliony uživateli nedávno zveřejnila informace o tom, jak se vyhnout nakažení virem. Aplikace Scruff s více než 15 miliony uživateli zase rozesílá tipy od WHO, jak se bránit proti koronaviru. Hodlá v tom pokračovat do té doby, dokud nebudou upozorněni všichni uživatelé. Spoluzakladatel Hornetu Sean Howell uvedl: „Kromě tohoto upozornění jsme v posledních dnech představili v aplikaci řadu novinek.“ Howell také dodal, že aplikace Hornet radí svým uživatelům, aby komunikovali pouze online. 

Seznamovací aplikace chrání zejména LGBTQ skupiny 

Seznamovací aplikace jsou si vědomy toho, že ochrana skupiny LGBTQ je v nadcházejících týdnech velmi potřebná. Varují LGBTQ skupiny, že homosexuálové a trans osoby jsou vůči viru náchylnější, a to kvůli často oslabenému imunitnímu systému způsobenému HIV a rakovinou. Vzhledem ke stoupajícímu počtu případů koronaviru se zdá, že lidé budou na delší čas sociálně izolováni a budou se o to více připojovat k seznamovacím aplikacím. 

„Myslím si, že lidé budou používat aplikaci stejnou měrou jako v zimních měsících,“ míní Howell. „Sociální sítě a seznamovací aplikace jsou v době koronaviru často jediným způsobem, jak se „setkávat“ s ostatními lidmi ze stejné komunity.“ 

https://www.washingtonblade.com/2020/03/14/dating-apps-urge-users-to-take-precautions-against-coronavirus/ 
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz