Vztahy
Ilustrace

15 příběhů lidí: jak se seznamujeme během pandemie koronaviru?

Popularita seznamovacích aplikací neustále stoupá. Od doby, co Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí doporučilo sociální izolaci, se lidé přesunuli na seznamovací aplikace.

Je to jeden z mála způsobů, jak se spojit s dalšími svobodnými lidmi, když jste izolováni ve svém domě. Stejně jako práce z domova, se stalo seznamování z domova novou normou izolovaných lidí. Přinášíme vám 15 příběhů lidí, kteří se po vypuknutí koronaviru začali seznamovat přes aplikace. Stojí za to to vyzkoušet?

Pochopitelně, seznamování v době pandemie není pro každého tou nejvyšší prioritou. Útočí na nás různé stresory a odsouváme náš milostný život do pozadí. Ale i když teď není možné dát si s někým ze seznamky drink v baru, seznamování přes aplikace vám přináší požadované rozptýlení – a věřte tomu nebo ne, můžete na nich najít i lásku svého života. Stačí si vybrat tu správnou seznamovací aplikaci. Přečtěte si příběhy singles, kteří se seznamují během sociální izolace!

NĚKTEŘÍ SINGLES BYLI PŘEKVAPIVĚ ÚSPĚŠNÍ

úspěch na seznamce

Jsem sociálně izolovaná u rodičů na Long Islandu a nemohu randit ani jít na společenskou procházku po Central Parku. Po dlouhou dobu jsem randila s muži v New Yorku a na Long Islandu. Když jsem se ocitla v sociální izolaci, znovu jsem si stáhla aplikaci Hinge a vylepšila svůj League profil. Týden si píšu s jedním klukem a tento víkend máme „první schůzku“ přes FaceTime.

Pandemie přišla v době, kdy se cítím dobře a vím, co chci od vztahu (díky terapii a sebereflexi). Ale také zažívám nejhorší úzkosti, jaké jsem kdy měla. Zároveň roste moje touha prožít něco skutečného a vyrovnat se s nejistotou, kterou přinesl koronavirus. Po týdenní komunikaci s tímto klukem se cítím opravdově – nikdy jsem to nezažila. A i když jsme se nesetkali, jsem z něho nadšená!

Jacqui, 23

Jsem registrovaná na několika seznamovacích aplikacích a minulý víkend jsem se s někým spojila. Padli jsme si do oka a vyměnili jsme si telefonní čísla. Rozhodli jsme se, že si naplánujeme schůzku přes FaceTime, a dopadlo to neuvěřitelně dobře. Nakonec jsme spolu mluvili téměř čtyři hodny. Má spolubydlící tvrdila, že to nebylo rande. Znělo to, jako kdybychom se znali už roky.

Neustále jsme si zasílali zprávy a na čtvrtek jsme si naplánovali druhé virtuální rande. Oba jsme fanoušci baseballu, a tak jsme se rozhodli sledovat film s tématikou baseballu. Před schůzkou jsme si poslali SMS a on mi napsal, že dělá párky v rohlíku. Žertem jsem mu napsala, aby mi nějaké poslal. Pořád se mě ptal na to, s čím mám párek v rohlíku ráda a jestli chci opečený rohlík. Následně mě požádal o mou adresu, protože mi prý posílá dva hotdogy. Tento muž poslal dva chilli sýrové hotdogy přes Uber, abychom spolu povečeřeli při sledování filmu. Nikdy jsem nečekala, že mi tohoto muže vnese karanténa do života.

Karen, 28

Byl jsem kvůli koronaviru hospitalizován v nemocnici a poznal jsem tam jednu zdravotní sestru. Od té doby jsme v kontaktu a včera večer jsme měli sedmi hodinový telefonní hovor. Protože jsem koronavirus již prodělal a ona je mu neustále vystavena na JIP v nemocnici, uzavřeli jsme dohodu, že pokud onemocní, postarám se o ni. Nikoho jiného nemá a já se o ní moc rád starám, když nemá směny. Myslím, že jedinou nevýhodou seznamování s lidmi během pandemie je to, že lidé nevědí, zda se jim dotyčný opravdu líbí a zda jejich vztah přežije i po karanténě. Nejsou si také jisti v tom, jestli se prostě nenudí a nevyplňují seznamováním svůj volný čas.

NĚKDY TRVÁ DELŠÍ DOBU, NEŽ POTKÁTE VHODNÝ PROTĚJŠEK

Eireann, 28

Minulý rok se mi rozpadl vztah. Zlomilo mě to. Dala jsem si od seznamování pauzu, ale před pár týdny jsem se registrovala na Bumble a Tinder. Sociální izolace je pro mě velmi náročná. Jsem člověk, který kolem sebe potřebuje lidi. Proto pracuji v PR. Jsem také extrovert, takže seznamovací aplikace pro mě byly řešením, jak se spojit s ostatními lidmi.

Na Tinderu jsem nebyla úspěšná. Na této aplikaci vždycky bylo těžké najít dobrého chlapa, který by se neseznamoval s desítkami dalších žen. Ale čekala jsem to. Seznámila jsem se ale na Bumble s milým mužem ze sousedství, s kterým jsem ve spojení přes WhatsApp. Dnes jsme uspořádali náš první oficiální videohovor na Zoomu, jelikož se nemůžeme setkat osobně. Jsme si vzájemně sympatičtí a budeme ve spojení do doby, dokud nebudeme mít rande.

Rhea, 26

Osmý den karantény jsem cítila, že potřebuji rozptýlení a registrovala jsem se na Hinge. Jeden muž mi byl sympatický a svolila jsem k tomu, že si popovídáme přes FaceTime. Vypadal skvěle, ale po pěti minutách se ukázalo, že je sám a nadržený. Třináctý den jsem dala šanci dalšímu muži. Náš první rozhovor přes FaceTime byl pět hodin dlouhý. Ten den zrovna pršelo. Myslím, že karanténa mnohé mění a mluvíte o více osobních věcech než před vypuknutím koronaviru.

Povídali jsme si o vážných tématech a vtipkovali jsme. Ani jeden z nás ale nechce opustit svůj byt a riskovat své zdraví nebo zdraví jiných lidí, přestože jsme oba byli v izolaci déle než 14 dní. V budoucnu se budeme chtít setkat, ale bezpečnost je na prvním místě.

NĚKTEŘÍ TAK ÚSPĚŠNÍ NEBYLI

marné hledání

Elle, 31

Před vypuknutím koronaviru jsem se seznámila na Hinge s jedním mužem a měli jsme v plánu, že se sejdeme. Ale nestihli jsme to. Pokračovali jsme v každodenních rozhovorech a setkávali se přes FaceTime. Stanovili jsme si datum, kdy se setkáme – 14 dní po uplynutí domácí karantény.

Připadala jsem si jako v reality show Láska je slepá, kde se účastníci nevidí a nemusí zvažovat, co si vezmou na sebe, do jaké restaurace vyrazí a další věci, které jsou součástí randění. S tímto mužem jsme vedli dlouhý rozhovor a nic nás nerozptylovalo. Během našeho druhého FaceTime jsem neměla make-up, což bych nikdy v reálném životě nepřipustila.

Obvykle bych nikdy nepozvala muže na první schůzku k sobě domu. Ale neměli jsme jinou možnost. V neděli přišel do mého bytu. Jel raději autem, aby se vyhnul veřejné dopravě, objednal sushi k mým dveřím a vybral film. Oblékla jsem se do legín, svetru a sportovní podprsenky, což bych si na první schůzku nikdy nevzala. Rande nedopadlo podle mých představ. Seděli jsme u mého jídelního stolu a snažili jsme se komunikovat ve stejném tempu jako přes FaceTime, ale nedařilo se nám to. Nevím, zda to bylo trémou nebo jestli spojení přes FaceTime bylo vzrušující kvůli pandemickým opatřením. Zatím si tím nejsem jistá.

Michelle, 31

Po únorových právnických zkouškách jsem se těšila, až se vrátím k seznamování. Ale svět se bohužel změnil! Registrovala jsem se na Hinge, protože doufám, že se s někým seznámím a padnu si s někým do oka. Domluvila jsem si jedno virtuální rande. Bylo to skvělé. S nadšením mě požádal o další. Od té doby ale žádné virtuální rande neproběhlo.

Měla jsem několik dalších žádostí na rande přes FaceTime, ale samozřejmě nebyli od mužů, kteří mě zajímali. Komunikuji s několika muži, o kterých si myslím, že bych s nimi mohla navázat vztah. Píšeme si zhruba každý druhý den, ale váhám, jestli se jich zeptat, zda se chtějí poznat přes FaceTime. Nechci, aby se cítili nepříjemně nebo pod tlakem. Na druhou stranu se obávám, že současnou komunikaci neudržíme a nepovede k osobnímu setkání. Povím vám, že jsem na seznamce nikdy nenašla lepší muže než teď – lidé posílají více textových zpráv a ptají se. Kdyby to tak bylo i po skončení pandemie!

NĚKTEŘÍ LIDÉ HLEDAJÍ SOCIÁLNÍ SPOJENÍ

make up v roušce

Abby, 27

Nedávno jsem se zúčastnila virtuálního setkání s lidmi na stránce Here/Now, na které se seznámíte s podobně smýšlejícími singles. Po „setkání“ vás Here/Now vyzve, abyste se svěřili, s kým jste se cítili dobře a zda mezi vámi přeskočila nějaká jiskra. Pokud je to vzájemné, vytvoří seznamka spojení. Bylo to velmi zábavné! Nevím, jestli jsem navázala spojení, která vydrží i v dalších dnech. Všichni byli milí a já se bavila a mluvila jsem o své lásce ke knihám a baseballu. Pokud máte volný večer a chcete poznat nové lidi, tak bych vám tuto zkušenost doporučila.

Katie, 28

Zařekla jsem se, že si nikdy nestáhnu seznamovací aplikaci. Ale nudila jsem a stáhla jsem si Hinge. Tu a tam jsem s někým navázala komunikaci a absolvovala první virtuální rande přes telefon. Myslím, že dalším krokem bude videohovor! Komunikace je ale docela obtížná, protože v současné době žiji se svým bývalým přítelem (chystala jsem se odstěhovat), ale máme mezi sebou dobrý vztah. Znamená to jisté omezení při seznamování. Chatuji při chůzi – první videochat na procházce není obyčejný chat a pomůže vám odstranit z těla trochu stresu.

Kay, 27

Měla jsem s jedním mužem rande na Zoomu. Nikdy jsme se předtím nesetkali osobně. Včera v noci jsme se přesunuli na Houseparty, hráli hry a smáli se. Bylo to skvělé, přeji si, abychom se mohli setkat osobně, protože jsme si sympatičtí. Ale teď nemohu! Je tu další muž, který mi vytvořil playlist na Spotify jako romantické gesto. Setkala jsem se s ním osobně před vypuknutím koronaviru, ale myslím si, že ho nezajímám. S druhým mužem jsem stále v kontaktu a užívám si pozornosti, zatímco jsem sama.

LIDÉ JSOU NA APLIKACÍCH, ALE SEZNÁMENÍ NENÍ JEJICH PRIORITOU

zábava na mobilu

Abbe, 34

Měla jsem tři schůzky s mužem z Bumble ještě předtím, než jsem zůstala v karanténě. Bydlím v New Yorku, kde je ohnisko nákazy a rychle se šíří. I když bych si ráda s někým psala, jeho reakce na koronavirus mě odradila od další komunikace (šel do baru v době, kdy už bylo mnohem bezpečnější zůstat doma).

Registrovala jsem se na Tinder a spárovala jsem se s některými muži, s kterými to vypadalo slibně. Ale upřímně – byla jsem tak zaneprázdněna prací a sledováním Love Island, že jsem sotva měla čas reagovat na zprávy. Miluji randění, ale právě teď není seznamování mojí nejvyšší prioritou.

Hannah, 26

Aplikaci Hinge jsem si stáhla znovu v polovině února, přesně rok poté, co jsem si ji smazala. Je jasné, že moje načasování nemohlo být horší. Každopádně jsem před izolací stihla dvě rande: jedno špatné a jedno dobré. Měla jsem jít na druhé rande s mužem, s kterým to vypadalo slibně, ale pak jsme se všichni ocitli v izolaci. Poslali jsme si pár textových zpráv a postupně to vyprchalo.

Nedivím se, že to vzdal, cítím se vyčerpaná. Pokud jsem s někým ve shodě, obvykle nemám energii na komunikaci. Nebo odpovím, když mě Hinge upozorní, že jsem na řadě. Opravdu nemám chuť investovat do někoho energii. Byla jsem v kontaktu s jedním mužem, který mi začal posílat textové zprávy a já musela odpovídat na pět různých otázek. A pak mě uháněl, když jsem do hodiny neodpověděla. Ale tuto aplikaci budu používat i nadále. Opravdu bych se ráda připojila k videochatu s někým, s kým budu na stejné vlně.

Iris, 25

V současné době jsem na Tinderu. Ráda si píšu s muži v aplikaci a seznamuji se s nimi. Až skončí pandemie, chci se s některými setkat. Neabsolvovala jsem žádné virtuální schůzky a ani jsem kvůli sociální izolaci nešla na žádné rande. Poslala jsem ale několik textových zpráv mužům, se kterými jsem se setkala na večírcích před vypuknutím pandemie. Teď mám mnoho času a zpříjemňuji si ho flirtováním prostřednictvím aplikací.

KDYŽ NÁM NENÍ PŘÁNO

Sarah, 26

Když jsem se ocitla v sociální izolaci, snažila jsem se udržet kontakt s mužem z New Yorku, kterého jsem poznala na střední škole. V podstatě ho miluji od svých 15 let, ale už mi několikrát ublížil. I přesto mu pořád dávám šanci. Kupodivu jsme v kontaktu, i když je v NYU a já ve Virginii.

Když koronavirus udeřil, požádal mě, abych ho navštívila. Ale pak si uvědomil, že by nebylo dobré, abych přijela do epicentra nákazy. Dokonce jsem mu nabídla, že může zůstat v mém domě na James Madison University, ale choval se podivně. Stále se mě ptal, kam má jít a jestli má odejít. Dva až tři dny nereagoval na zprávy, ale pak se zase ozval a vysvětlil mi, že byl mimo, protože ho kvůli pandemii přepadla úzkost a stres. Nevyčítala jsem mu to, zvlášť když vím, že bojoval s depresí a úzkostí.

Pokud jde o seznamovací aplikace, jsem na Tinderu a Hinge. Vždycky jsem používala Tinder. Nejsem ale pro náhodná spojení nebo dokonce pro sex na jednu noc. Vyzkoušela jsem také Hinge, ale neměla jsem moc štěstí. Chodily mi podivné zprávy se špatnými vtipy, ale možná by se to změnilo, kdybych působila více seriózně. Nezkoušela jsem žádné virtuální schůzky, protože jsem příliš zaneprázdněna školní prací.

Carley, 20

V únoru jsem se spojila s mužem na Tinderu a měla jsem se s ním minulý víkend setkat. Žiji v Texasu a on v Nebrasce, ale každý měsíc jezdí pracovně do mé oblasti. Plánovali jsme setkání, ale došlo k vypuknutí koronaviru a jeho let byl zrušen. V minulosti, vlastně nedávno, jsme měli sex po telefonu a stále jsme ve spojení. Uvidíme, co se stane v budoucnu.

Sečteno a podtrženo: randění v pandemické době je skutku zvláštní, ale koronavirus by vás neměl zastavit v hledání lásky – pokud randíte z bezpečné vzdálenosti.

 

https://www.elitedaily.com/p/15-stories-about-single-people-dating-during-the-coronavirus-outbreak-22661926
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz