Tipy a návody
Ilustrace

Používejte seznamovací aplikace během pandemie koronaviru

Koronavirus začíná vážně ovlivňovat životy ve Velké Británii a USA a lidé začínají panikařit. Pracuji z domova a sleduji, co se děje se zbytkem světa. Lidé se bojí, jsou zmateni a nejsou si jisti svou budoucností.

Mám v domě dostatek jídla? Opravdu budu příští měsíc komunikovat s ostatními jen prostřednictvím videohovorů? A skutečně se nebudu moct scházet celý měsíc s dalšími lidmi? 

Kvůli izolaci od ostatních si nemůžete naplánovat žádné rande a užít si postelové radovánky se sexy protějšky. Jak koronavirus ovlivňuje naše seznamování a co můžeme udělat pro to, abychom neztratili sociální kontakt? 

Seznamovací aplikace nám pomáhají udržet sociální kontakt 

dívka s notebookem

Povídala jsem si s přáteli o tom, zda stále používají seznamovací aplikace nebo ne. A když odpověděli ano, tak jen proto, aby udrželi sociální kontakt s ostatními lidmi. Aplikace Hinge se ale proměnila v místo pro řešení koronavirové krize. Aplikace Tinder žádá své uživatele, aby si myli ruce a nedotýkali se své tváře – nedejbože, aby se setkali. Lidé jsou doma, znudění a procházejí profily, aby unikli před pandemickým zpravodajstvím, které v nich vyvolává úzkost. 

Lidé se cítí osamělí, jsou zoufalí a mají sklon k panice. Přátelé, kteří používali několik měsíců seznamovací aplikace, si je rozhodli smazat, protože nikdo nemluví o ničem jiném než o pandemii. „Randění během pandemie je prostě… jiné,“ řekl jeden z nich.  

Tinder bojuje proti koronaviru a mění své plány 

Mluvčí seznamky Tinder uvedl, jaká opatření přijala a nabádá lidi k tomu, aby zůstali v bezpečí. „Tinder chápe, že naši uživatelé se často osobně setkávají s novými lidmi. Ale vzhledem k současné situaci jim chceme připomenout, jak by se v období pandemie měli chovat.“ Všechny rady pocházejí od Světové zdravotní organizace. Aplikace odkazuje na web WHO. „Jinými slovy, v současné době není moc toho, co by aplikace mohla udělat. Můžeme jen povzbuzovat lidi a varovat je před schůzkami.“ 

Přestože to vypadá, že Tinder funguje jako předtím, tato seznamovací aplikace musela zrušit vydání své apokalyptické série Swipe Night. Společnost měla v plánu zpřístupnit Evropanům první sérii a nabídnout uživatelům pětiminutový interaktivní příběh, jehož děj ovlivňují sami uživatelé. Podle toho, jak se rozhodnou, je Tinder spojí s lidmi, kteří postupovali stejně. 

Cítíte se osamoceni? Zkuste aplikaci Feeld 

facetime

Stejně varují před pandemií i další seznamovací aplikace Bumble, Hinge nebo Grindr. I když se lidé nemohou setkávat tváří v tvář, stále spolehlivě funguje FaceTiming a sex po telefonu. Příležitostí k intimnímu seznámení máte několik, například se můžete zaregistrovat na seznamku Feeld. Tato seznamovací aplikace je určena pro lidi, kteří preferují polyamorii, nekonvenční sexuální praktiky nebo skupinový sex.  

Zeptali jsme se ředitelky Lyubov Sachkova, jak aplikace usnadňuje intimní interakce. „Více než kdy jindy jsou lidé online. Seznamovací aplikace slouží k tomu, aby se lidé mohli potkávat alespoň virtuálně a spojili se s podobně smýšlejícími lidmi. Na Feeld s nimi mohou navázat spojení, povídat si s nimi a poznat se s nimi,“ vysvětlila Sachkova. Co dělá aplikace Feeld jinak než ostatní seznamovací aplikace? Zavádí novou funkci, která vám pomůže od sexuálního chtíče. „Nedávno jsme spustili projekt s názvem For Play, kde se můžete virtuálně dotýkat, dráždit a flirtovat s ostatními,“ říká Sachkova. Pokud vstoupíte do světa For Play, změníte se v avatara. Jako avatar si můžete ve virtuální místnosti „hrát“ až se třemi dalšími uživateli – avatary. 

„Naším cílem je vytvořit multisenzorický digitální zážitek, který stimuluje zrak, hmat a sluch. Doufáme, že v této době sociální izolace může avatar nahradit lidský kontakt.“ Play přináší možnost užít si trochu vzrušení. 

Pravda je taková, že v době pandemie nebude randění stejné jako před ní. Možná se rozhodnete, že seznamovací aplikace budete používat alespoň na virtuální komunikaci, ale možná jste již takové aplikace ze svého telefonu smazali. Určitě se ale shodneme na tom, že setkávání s novými lidmi je v současné pandemické době obtížné. Teď je to jen na vás: jste ochotni risknout nákazu? Pokud ne, je hra For Play bezpečnou a zábavnou variantou. 

https://screenshot-magazine.com/technology/dating-during-coronavirus/ 
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz