Vztahy
Ilustrace

Single jen do času aneb když je příležitost k seznámení, využijte ji

Pokud by osamělé večery v bytě byly tak skvělé, určitě pak nebude k dispozici tak velké množství internetových seznamek. A tím to samozřejmě nekončí, protože ve světě seznamování jsou i odborní kouči, rádci, specializované agentury a další firmy.

Samota je možná dobrá, alespoň v některých fázích života, ale člověk byl zrozen proto, aby žil v páru. A upřímně řečeno, nikdo se tomu nemůže moc divit, občas se nám prostě zasteskne po vhodném protějšku. Najít ho nemusí být ale tak těžké, stačí k tomu mít potřebné odhodlání…

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Koníčky mohou být ve dvou ještě zajímavější

Nikdo netvrdí, že single život je něco špatného. Někdo prostě jen nemá dostatek štěstí, jiný je zase po těžkém rozchodu. V takovém případě je nutné dát si trochu času na zotavenou a spíše chodit jen tak mezi lidi než hledat okamžitě náhradní vztah. Taková snaha by nakonec nedopadla v dlouhodobém horizontu vůbec dobře. Pokud jste ale sami už déle, není od věci se začít trochu rozhlížet. Možná máte ve svém okolí někoho skutečně zajímavého? Život je hlavně o náhodách, stačí stát společnou frontu a možná se dáte do řeči – pak už je to na osudu.

Nemusíte se obávat o to, že když si někoho pustíte do života, ztratíte volný čas, přijdete o přátele nebo své koníčky. V partnerském vztahu je třeba respektovat hodně věcí, protože jen s tolerancí dojdete ve vzájemném soužití nejdál. Vážné seznámení si žádá určité oběti, odměna pak ale bude sladká. Takže, na co si například musíte dát pozor, aby vám vztah opravdu vydržel?

  • Brzdění svého protějšku v rozletu. Možná chce na služební cestu, možná touží po povýšení v práci, osobním rozvoji. V každém případě mu musíte nechat nějaký vlastní prostor.
  • Nebránit v kontaktu s přáteli. Právě tohle je největší chyba, partner by vám to nikdy nezapomněl. Pokud si má udělat čas na vás, potřebuje trávit volno také s jinými lidmi.
  • Nebýt stíhačka. Každý den si psát, a ještě častěji telefonovat skutečně není to pravé ořechové. A nadměrná pozornost může brzy začít zajídat. Neopakujte dřívější chyby.

Jaké to vlastně je, když jste single?

Na jednu stranu se staráte jen sami o sebe, což zní skvěle – žádné starosti o někoho druhého nebo řešení jeho problémů. Pokud ale přijdou trable na vás, nemáte se najednou o koho opřít a s kocourem nebo psem si o nějakých osobních potížích zrovna nepopovídáte. Jistě, ne vždy má partner čas nebo ochotu vás vyslechnout, ale právě v komplikovaných časech si jej dobře prověříte. Máte doma někoho do nepohody nebo spíš sobce?

Vždyť i sami singles přiznávají, že jim je někdy smutno, hlavně v době nemoci nebo třeba i zimních měsíců. Flirt seznamka je pak jen dočasné řešení a chvilkové rozptýlení, protože chmury zažene hlavně plnohodnotný vztah. Mladým lidem se někdy o samotě žije lépe, ale jak říká řada renomovaných psychologů, rozhodně to neznamená, že se nějak straní kolektivu. Spíš naopak, užívají si často života plnými doušky. Kdo všechno může tedy spadat do kategorie single?

  • Mladí lidé zhruba do 35 let věku, kteří se nechtějí vázat, budují si pomalu kariéru nebo nemají na klasický vztah ani čas – nejen pro práci, ale třeba i kvůli náročnějším koníčkům.
  • Rozvedení, kteří po dlouhodobém vztahu nehledají žádný nový a nevrhají se po ničem po hlavě. Pár let v manželství určitě stačilo, teď si prostě chtějí užít i trochu pomyslné svobody.
  • Vdovci a vdovy. Když milovaný životní partner zemře předčasně, mnoho lidí nechce navazovat hned dlouhodobý vztah, už jen ze samotné piety k manželovi či manželce.

Nechcete už být single? Řešení je vlastně snadné…

Pokud vás samota opravdu nebaví, existují online seznamky, kde můžete při troše štěstí najít zajímavý protějšek. Nebo si jen zajít na hezké rande, při kterém přijdete na jiné myšlenky – a uvidíte, kam celá situace povede dál. Jistě není na škodu najít touto cestou i kamarády, vzájemný vztah pak může přejít v lásku třeba i za několik let, to nikdy nevíte! Pamatujte na přísloví o tom, že trpělivost růže přináší.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz