Tipy a návody
Ilustrace

Seznámení na internetu nemusí být těžké, stačí dobrá strategie

Jak se seznámit co nejlépe? Dáme vám pár tipů! Jste pořád single, nedaří se vám uspět a zdá se, že ať už uděláte cokoliv, jste odsouzeni k věčné samotě?

To vůbec není pravda, protože pokud je pro vás složité udělat první krok naživo někde na koncertu, v kavárně nebo třeba i v zaměstnání během pauzy na oběd, jsou tu přece online seznamky, jejichž kouzlo stále roste a díky všudypřítomnosti internetu mohou přinést i poměrně rychlý výsledek. Ovšem, nic se nesmí uspěchat a je pravda, že bez dobře zvolené taktiky se budete i na síti určitě seznamovat poněkud těžkopádněji.

Co byste vlastně chtěli? Ujasnění je nutné

Zeptejte se sami sebe a odpovězte si co možná nejupřímněji. Rádi byste pro začátek jen kamarádku a časem se uvidí, co z takového kontaktu vznikne, chcete nějaký ten flirt nebo už by bylo načase začít budovat vážný vztah se vším všudy? Možností je celkem dost a v každé z nich najdete značný počet zájemců nebo zájemkyň, nakonec – sto lidí rovná se sto chutí. A přesně tomu byste měli podřídit i výběr seznamky, jsou takové, co se orientují na zralé ženy, je tu ale i flirt chatování a pak samozřejmě také cestovatelská seznamka. A to jsme stále teprve na začátku, trh je rozmanitý a na své si přijde snad každý, stačí jen trochu hledat a zkoumat.

žena s pc

Ještě jedna věc je velmi důležitá, profil by měl zaujmout už na první pohled. Tedy pokud chcete, aby ten, komu píšete vzkaz, se také rozhodl odepsat – nehodláte přece v žádném případě ztrácet čas střílením slepých nábojů, že? Účet si klidně založte jen na zkoušku, většina seznamek je na internetu neplacená – a ty placené někdy nabídnou krátkodobé členství zdarma, abyste si ověřili, jestli vám budou skutečně vyhovovat. Rozhodnout se pak můžete podle svého, zcela svobodně, po nezávazném vyzkoušení kvality. A jak zvýšit svou šanci na úspěšné seznámení?

 

  • Gramatika hraje důležitou roli. Ne snad, že by existoval člověk zcela bezchybný, ale určitě se dá už na první pohled poznat, na jaké úrovni je pisatelova inteligence. I podle toho se vybírá…
  • Profilová fotka by měla být, pokud možno aktuální (maximálně pár měsíců stará) a také nanejvýš decentní. Určitě také nemusí zůstávat sama, víc fotek přidá na důvěryhodnosti.
  • Nezapomeňte i na negativa. Není důvod se jen a pouze chválit, uvádět pouze ty dobré vlastnosti. Člověk je člověkem zejména proto, že si uvědomuje i své nejniternější chyby.
  • Rozepsat se určitě neuškodí. Uveďte svůj oblíbený film, koníčky, jakou posloucháte hudbu nebo třeba vaši charakteristiku znamení zvěrokruhu. Pozor však na příliš osobní informace a kontaktní údaje.

Profil protějšku vás rozhodně musí zaujmout

Když si s někým píšete, určitě vám dotyčný padl do oka. Odpovídejte jen profilům s více fotografiemi, nejen kvůli zkreslení, ale také možnosti, že by na druhé straně byl někdo úplně jiný. Většina dnešních seznamek však pečlivě kontroluje své profily a blokuje ty, které jsou očividně falešné. Nezapomeňte, že si psát můžete – ale také nemusíte. Pokud vám už někdo nesedí nebo je dokonce povahově zcela nekompatibilní už podle vzkazů, jaké píše, můžete jej zablokovat či rovnou přestat odepisovat. Klidně už po druhém vzkazu, vždyť se nic zvláštního neděje…

první rande

Se schůzkou jistě neotálejte, po půl roce vzkazování byste spíš měli vytvořenou falešnou představu o tom druhém – naopak je lepší co nejdřív konfrontovat online seznamku s realitou, jakkoliv to třeba může být nepříjemné. Virtuální komunikace je sice pro introverty rozhodně lepší, ale jednou bude nutné oříšek rozlousknout a podívat se, co je uvnitř. Vždyť je všechno stále ještě nezávazné a když neuspějete, alespoň budete mít šanci potkat v budoucnu někoho dalšího a dost možná ještě zajímavějšího, i když se vám to ještě večer po rande vůbec nezdá – budoucnost je dokonale otevřená. Pro úspěch rande ale udělejte všechno, vyberte odpovídající podnik, zvolte vhodný parfém, připravte si témata, o kterých se můžete bavit (třeba navažte i na to, co jste probírali ve vzkazech nebo emailech). Nevyhýbejte se ani alternativám, jako je třeba rande naslepo. Možná na vás čeká štěstí právě tam, proč mu potom nejít alespoň trošku naproti?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz