Tipy a návody
Ilustrace

Originální lidé se seznamují o něco lépe, jsou totiž zajímavější

Protiklady se přitahují – a když budete trochu originální, lépe si vás v davu všimne člověk, jenž se za příznivé konstelace hvězd může stát vaším novým partnerem. Když budete sami sebou, uspějete snáz.

Člověk, který si takříkajíc na nic nehraje, působí hodně přirozeně a odráží se to i v jeho osobním sebevědomí. Každý z nás je přece osobností a měl by se umět projevit. Proč ze sebe dělat někoho jiného? To je nesmysl, působili byste křečovitě a nepřirozeně, úspěch v seznamování by byl o poznání vzdálenější.

Přijměte se – takoví, jací doopravdy jste

Patříte ke křesťanům, ateistům, odmítáte jíst maso nebo jste vegany? Možností je spoustu, buďte takoví, jací chcete být vy sami. Aneb vystoupit z davu je těžké, ale když ten krok jednou uděláte, začnete se cítit lépe! Mít dost odvahy, projevit se, ozřejmit široké veřejnosti vlastní názor. Je to vlastně docela výzva, že?

usměvavá žena

Nasávejte informace a zapojujte se do debat, žádná diskuze nemusí být nudná, když se zaměřuje správným směrem a nikdo přece neví všechno, vždycky se přece můžete nějakým způsobem obohatit. Nejlepší seznamky jsou sice na internetu, ale v hledání nové lásky může pomoci i nějaká překvapivá náhoda – aneb potkali se ve vlakovém kupé a jeli zrovna půl druhé hodiny stejným směrem, takže si nakonec padli do oka. 

S kým se můžete seznámit online?
Bára hledá vážný vzrah
Bára hledá vážný vzrah
Přejít na stránku
Lumír hledá flirt
Lumír hledá flirt
Přejít na stránku
Simča hledá přítele
Simča hledá přítele
Přejít na stránku
Julie hledá kamarády
Julie hledá kamarády
Přejít na stránku

Výmluvy? Ty nechte stranou, minulost už je dávno pryč

Máte nějaký důvod, proč se neseznamovat? Raději ho trochu přehodnoťte, protože vám zřejmě žádné argumenty dlouho nevydrží – člověk je přece doslova stvořený pro život v páru. Vy určitě nejste viníkem nebo špatným člověkem, cílem je jen, abyste se poučili z minulosti a začali dělat některé věci trochu jinak. Nikdo neříká, že to bude hned lepší, ale když se vydáte jiným směrem, minimálně si pak rozšíříte obzory, stejně jako se třeba orel proletí v nových končinách, které ještě moc nezná…

pár na hradbách

Seznámit se můžete opravdu i tam, kde byste to vůbec dřív nečekali. Třeba na koncertu nebo sportovním utkání lze najít člověka s minimálně jedním společným zájmem, stačí se jen trochu více rozhlížet. Odlišnost je vlastně výhodou, všimne si vás víc lidí Nebuďte v šedé zóně – naopak – snažte se z ní vystoupit!

Vztahové rozdíly aneb když nastanou neshody

A co když už ve vztahu budete a najdete místa, kde se neshodnete a vaše názory na ně jsou velmi různorodé? Tak za prvé, měli byste odhalit zdroj konfliktu, tedy zjistit přesný důvod, proč se vlastně hádáte. Může být jasný, ale také trochu skrytý. Hádky do vztahu patří, a to prakticky do jakéhokoliv. Řešte jen to, co je důležité. A romantické filmy nechce stranou, protože jde de facto o pohádky pro dospělé bez dalšího smyslu. Když budete mít růžová očekávání, zklamete se už za pár týdnů. Musíte adekvátním způsobem pochopit realitu a umět v ní plavat tak, aby byly spokojeny obě strany vztahu.

hádka u tv

  • Když přijde kritika, musí být věcná. Nekritizujte to, co nelze změnit. A čekejte malé pokroky.

  • Stížnosti? Ale jistě, ale ne až po třech letech vztahu. Najděte kompromis a naučte se ho využívat stále častěji. O tom je totiž funkční vztah, nikdy totiž nechtějí dva přesně totéž. 

  • Pomocná ruka, kterou nabídnete, je důležitá. Nenápadná, ale přece – účinná. Možná potřebuje pomoci odvyknout nějakému zlozvyku a musíte se aktivně zapojit do dění. 

Každý je zkrátka trochu jiný a byla by na světě velká nuda, kdybychom byli všichni jako podle nějaké šablony. Jsou to vždycky rozdíly, které mírně zkorigujete, ale také ty, které vůbec nezměníte. Lidskou povahu od určitého věku nejde zásadněji modelovat a někdy bude třeba určité věci přijmout, abyste se nerozešli s životní láskou kvůli něčemu, čeho byste za jistý čas hodně litovali. Seznamka vážné se na známení je tedy začátkem cesty, tak se začněte potkávat s novými lidmi a uvidíte, kam až vaše cesta povede…

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz