Tipy pro muže
Ilustrace

Jak se obléci na první schůzku aneb tipy pro pány

Vhodný styl oblékání není téma, které byste měli brát s rezervou. A rozhodně to neplatí jen na pracovní pohovor týkající se místa, na němž vám enormně záleží. Rande je také zajímavým rozcestím života, možná vyjde a možná tentokrát vyjdete naprázdno, ale jedno je jisté – obléct se stylově znamená mít výrazně větší šanci.

A kdo by nechtěl mít náskok oproti konkurenci, která je jinak na seznamovacích serverech někdy hodně tvrdá?

Triko a sandály s ponožkami jen tak neuspějí

Pár skvrn na tričku, které nejdou vyprat. Ponožky v sandálech a k tomu ještě naprosto neupravený vzhled. Vše značí automatickou diskvalifikaci ještě před tím, než vůbec nějaké rande stihlo začít. Inspirujme se třeba v oblíbených seriálech současnosti, kde dobře upravení šviháci rozhodně bodují a nezapomeňme, že jde v každém případě o odraz reality. Nemusíte přitom utratit celou výplatu, protože obchody s pánskou módou mají i různé výprodeje nebo sezonní slevové akce, stačí si vyčkat na vhodnou příležitost.

První rande je totiž vlastně velká událost a nepřijít na ni dobře připraven nebo vhodně oblečen, je jako jít k maturitní zkoušce v sepraných starých džínách. Není nutná ani investice v řádu desetitisíců. Zkuste dobře padnoucí oblek, který v ženách evokuje dojem uniformy. A ta jak známo, platí skvěle na obě strany – například voják z povolání nebo sestřička v nemocnici, obojí je totiž velice sexy!

Obuv je často alfou a omegou celého úspěchu

Dobře padnoucí boty, ty jsou zkrátka potřeba až v první řadě. Pohodlí je sice důležité, ale podtrhnutí elegantního stylu oblékání snad ještě víc. Obuv by měla dobře ladit s kalhotami a velkou pozornost věnujme i ponožkám. Proč? Jistě tušíte, že do sandálů tak docela nepatří, kotníkové ponožky a plátěná obuv budou pro příjemné jarní rande určitě dobrá volba. Sportovní obuv určitě nebude na škodu tam, kde se chystáte na delší procházku nebo dokonce túru, což by mohlo být docela originální rande. Obecně však platí, že do restaurace budou vhodnější jiné typy bot, jako jsou třeba mokasíny. Pozor na kombinace, které u někoho dokonce vyvolají až smích – běžecká obuv a oblek jako pro úředníka asi nebudou to pravé ořechové.

Jak se oblékat na první rande - tipy a ukázky pro muže

Ani využití té nejlepší seznamky bohužel nepomůže, když se na první rande nevhodně obléknete. Platí zde totiž osvědčené heslo o tom, že šaty dělají člověka. Bylo tomu tak v době renesančních velmožů nebo v antickém Římě a podobná věc je bezesporu aktuální i v dnešních časech. Snad ještě o něco důležitější, než dobře padnoucí oblek je upravenost vzhledu – nedbale oholený muž rozhodně není pro dámy zvlášť přitažlivý. A co ještě nepodcenit na první schůzce?

  • Buďte všude včas. A ještě lépe – zkuste to o pár minut dřív. Nikdo nečeká zbytečně s radostí!
  • Čisté uši, čisté nehty. Dbejte na hygienu, v tomto směru se vyplatí i jistá míra úzkostlivosti. 
  • Zkuste být sami sebou. A to už od první minuty. Pryč s otřepanými frázemi a formalitami!

Nehraje si na rande na něco, čím nejste

Pokud se v kvádru necítíte, zkuste neformální sako nebo kvalitní manšestr. Kravata také není nutná, nechte si ji na nějaká důležitá obchodní jednání. Vyhrnuté rukávy na košili dnes už také nejsou nějakým prohřeškem proti společenskému bontonu. Hrát si na člověka, kterým opravdu nejste, by se nemuselo vyplatit. Je to vlastně neupřímné a nejpozději při druhé schůzce byste mohli být nepříjemně odhaleni. Překvapení v podobě aktivního rande pro dámu, která si očividně vezme lodičky, je podobné faux-pas. Vždy se dá improvizovat, ale určité věci prostě nepůjdou.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
7 2

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz