Zajímavosti
Ilustrace

COVID-19 změnil naše způsoby v seznamování – jaké jsou aktuální trendy?

Koronavirus postihl takřka celý svět a způsobil, že se vlády rozhodly své občany sociálně izolovat. Nevyhnulo se to ani Čechům.

Single lidé ale náhle ztratili možnost seznámit se v reálu nebo se intimně sblížit s někým, koho poznali před pandemií. Češi jsou ale přizpůsobiví a našli si cestu k internetovým seznamkám. Jejich provozovatelé zažívají dobré časy a odhalili zajímavý trend.

Ženy hledají na seznamkách muže „sponzory“

žena počítá peníze

Lidé se nemohou venku svobodně pohybovat a ztratili možnost posedět s novými protějšky v kinech, restauracích a barech. Ale ani to je nezastavilo a našli si způsob, jak druhého poznat.

Objevil se ale jeden zajímavý trend. Tato nelehká doba doléhá zejména na samoživitelky a ženy, které přišly o práci. Tisková mluvčí společnosti Adentech Magdaléna Lišková k tomu uvedla: „V posledních týdnech pozorujeme větší zájem ze strany dívek, a to především na seznamkách, kde mohou žádat o finanční podporu. Registrujeme nárůst zájmu asi o 20 procent oproti normálu.“ Tato společnost je provozovatelem několika seznamovacích stránek.

Aktivita na seznamkách na nějakou dobu klesla

Po vyhlášení stavu nouze a sociální izolace se Češi stáhli do své ulity a nastalo období, kdy neměli zájem se seznamovat. Lišková podotkla, že na seznamkách zaznamenali nižší aktivitu uživatelů.

Jenže sociální izolace neprospívá nikomu a Lišková prozradila, jaký mělo seznamování na seznamkách společnosti další vývoj. „Postupem času se ale chuť k seznamování uživatelům vrátila a v tuto chvíli je zájem ze strany mužů v podstatě na stejné úrovni jako před koronavirem a u dívek dokonce pozorujeme již zmíněný nárůst."

Pokud i vy uvažujete, že se seznámíte s někým novým a najdete si nový protějšek nebo přátele, není nic jednoduššího, než se zaregistrovat na nějakém seznamovacím webu či si stáhnout seznamovací aplikaci.

 

https://tn.nova.cz/clanek/covid-19-zmenil-jak-se-sblizujeme-online-seznamky-hlasi-novy-trend.html
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz