Tipy a návody
Ilustrace

Kam se vydat na první schůzku? Je tisíc a jedna možnost…

Chcete udělat dobrý dojem, rádi byste zvolili prostředí, které bude oběma příjemné a navodit atmosféru, díky níž bude už brzy opakování. Má snad nějaké první rande odlišný cíl, označený jako pomyslné číslo jedna?

Jistě ne, zpočátku je to buď – anebo, tudíž pak nemá smysl hořekovat nad neúspěchem a raději se pustit do něčeho nového. Klasika nikdy nezklame, ale originálním rande jistě hodně zabodujete. Takže jak to celé zorganizovat, abyste už příště uspěli na jedničku?

Restaurací nic nezkazíte, pozor na konkrétní výběr

V kavárně, restauraci nebo podobném podniku se budete asi cítit nejlépe, pro první rande by zde měl být dostatečný klid a pohoda. Samozřejmě, nějací lidé tu budou, takovému scénáři se jistě nevyhnete, ale rezervací vašeho oblíbeného stolu získáte řadu pomocných bodů. Úvodní popovídání bude jistě zcela bez problémů, když si vyberete vhodné místo – ona totiž určitě není restaurace jako restaurace, vzít potenciální budoucí partnerku tam, kde se spíše schází vášniví pivaři a najdete zde hlučnou společnost, asi nebude „to pravé ořechové“. Je to jako pozvat vegetariánku do Steak house.

rande v restauraci

Výborně bavit se určitě budete i v kinosálu, poetičtější duše neodmítnou ani pozvánku do blízkého divadla. Malým bonusem je možnost popovídat si přímo o představení během pauz, aby řeč nestála a zjistit alespoň, co máte blízkého ve světě kultury. Ale pozor, chce to také vhodný film, protože ten dělá nejen oblíbený herec, ale i scénář. Totéž platí o divadle, naštěstí výběr je hodně pestrý a jistě se najde nějaký kompromis, na který se budou těšit oba.

Malá procházka jistě nikomu neublíží…

Může to působit fádně, jistě, ale je snad něco lepšího než se jít prostě projít, zvláště pokud bude venku opravdu hezké počasí? Když vše klapne a povahově si dobře sednete, o hodinu či dvě později už můžete třeba sedět v kavárně, záleží na míře společné improvizace. Seznámení přes seznamku je jen první krok, pokud jste si vyměnili pár vzkazů, je třeba, abyste vše rozvedli i v konverzaci tváří v tvář. Komfortní obuv zajistí zbytek a když bude konverzace pokračovat, můžete navštívit ještě nějaký podnik, takže nemusíte nutně být za šetřivé typy?

procházka

Nakonec, zajít do baru je také dobré řešení, ale s alkoholem byste současně neměli nic přehánět. Když nezvládnete jít rovně, asi jste pili nadmíru – a nikoho tím zajisté neokouzlíte. Pomalu se poznávejte, přesně jako ve filmu, třeba nad sklenkou s nějakým originálním koktejlem, od věci jistě není ani pár panáků.

Libo jít za zábavou nebo špetkou poznání?

Zkusit můžete třeba i věci, které možná na první pohled vypadají dětinsky. Alespoň si díky nim ověříte, jestli má ten druhý hravou duši nebo už jde o zapšklého dospělého. Jít pouštět společně draky, to je ideální podzimní zábava a nakonec – ovládat létající kousek papíru a plastu umí každé malé dítě, natož vy nebo slečna, kterou chcete vzít s sebou. Delší procházka v přírodě také ještě nikomu neuškodila (maximálně trochu zdravotně, ale když se teple oblečete…).

Když už bude zima v plném proudu, nikdo vám jistě nebrání zajít na veřejné bruslení, tedy pokud umíte alespoň základy a stát minutu bez trapného pádu na bruslích není neřešitelný problém. Blízko kluziště bude určitě možnost koupit si horkou medovinu, svařák nebo třeba jen šálek čaje, takže sportovní aktivitě už nic nebrání. Následovat totiž bude zaručená odměna a jistě není lepší způsob, jak sbalit ženu, než ukázat alespoň trochu ze světa krasobruslení – i když nejste zrovna žádný Verner. Pokud naopak hledáte inspiraci pro léto a hezký slunný den, veselý piknik v parku ohrozí snad jen probíhající pylová sezona. A kam byste ještě mohli vyrazit?

 

  • Večeře. Tedy u vás doma, samozřejmě ve vší počestnosti – vše se vyvine podle situace. Možná také umíte přímo perfektně vařit a byla by škoda toho nevyužít už napoprvé.
  • Zoologická zahrada. Není pravda, že sem chodí jen děti a rodiče, můžete sem vyrazit i na docela pěkné rande. Být uprostřed antilop, gepardů a lvů nebo hejna tučňáků a plameňáků.
  • Projet se na loďkách. Tedy jen pokud netrpíte mořskou nemocí nebo se nebojíte, že byste se mohli omylem vykoupat. Lodičky jsou romantické, ať už pádlujete sami nebo máte motor.

A samozřejmě, těch nápadů by se našlo ještě mnohem víc – v létě je sezona poutí, takže vzít na oblíbenou atrakci znamená zabodovat, vystřelte třeba slečně pěknou růži. Zajít můžete i na trošku adrenalinu, motokáry nebo jízda na koni se přímo nabízí, tyhle alternativy jsou k mání snad v každém okresním městě.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz